Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2008

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ

Βραβεία σε νέες ελληνίδες επιστήμονες


Για τρίτη συνεχή χρονιά τρεις ελληνίδες επιστήμονες τιμήθηκαν για το σημαντικό ερευνητικό έργο τους με τα «Ελληνικά Βραβεία 2008 L΄ΟrealUΝΕSCΟ Για τις γυναίκες στην Επιστήμη», που αποτελούν τμήμα του διεθνούς προγράμματος το οποίο μετράει ήδη δέκα χρόνια ζωής, αναφέρει Το Βήμα (19.11.2008). Οι τρεις βραβευθείσες είναι οι:

* Δρ Αικατερίνη Ανδρεοπούλου , χημικός και διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία ερευνά νέα πολυμερικά υλικά για σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ενέργεια, όπως φωτοβολταϊκά στοιχεία ή κελιά καυσίμου.

* Δρ Χριστίνα Δάλλα, λέκτωρ Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ερευνά τη συμπεριφορά, τη θεραπεία με φάρμακα και τις ορμόνες που εμπλέκονται στην κατάθλιψη, όπως επίσης την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τον ρόλο της γένεσης νέων νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο των ενήλικων οργανισμών.

* Δρ Σωτηρία Μπουκουβάλα, λέκτωρ στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία εστιάζει την έρευνά της στη Φαρμακογονιδιωματική, που μελετά τον τρόπο με τον οποίο το γενετικό υπόβαθρο κάθε ατόμου επηρεάζει τον τρόπο ανταπόκρισής του σε μία θεραπεία.

Τα βραβεία, που συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ για καθεμία τιμηθείσα, επιβραβεύουν το ερευνητικό έργο νεαρών Ελληνίδων στον κλάδο των Βιοεπιστημών και των Επιστημών των Υλικών. Η επιλογή τους έγινε από επιτροπή κρίσεως με πρόεδρο τον καθηγητή Βιομηχανικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Χατζηχρηστίδη , ο οποίος κατά την τελετή απονομής στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε ότι είναι σημαντικό να παρέχονται τα μέσα στις νέες επιστήμονες για να ακολουθήσουν τις επιλογές τους.
__________________
"Σιγά τα αβγά! Σκοτώθηκαν επί χρόνια για δέκα ψωροχιλιάρικα.
Εγώ αυτά τα βγάζω σε δύο μέρες , χωρίς να κουνήσω το δαχτυλάκι μου
και κυρίως χωρίς να κουράσω καθόλου το μυαλουδάκι μου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...