Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2008

Ελλάς το μεγαλείο σου

Ελλάς το μεγαλείο σου, βασίλεμα δεν έχει!
_________________________________
"Υποχρεωτικά" πάλι τα Θρησκευτικά


Με αφορμή επιστολή που του είχε απευθύνει ο Συνήγορος του Πολίτη, ο υπουργός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον Συνήγορο, επιμένοντας ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για τους ορθόδοξους μαθητές, παρά την ακριβώς αντίθετη γνώμη που εξέφρασε η ανεξάρτητη αρχή! ΄Οπως αναφέρουν Τα Νέα (21.11.2008), ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Γ. Καμίνης έστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή στον κ. Στυλιανίδη σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών για λόγους συνείδησης έχουν όλοι οι μαθητές, εφόσον αυτοί οι ίδιοι ή οι γονείς τους, ανάλογα με την περίπτωση, επικαλούνται εν προκειμένω λόγους συνείδησης. Η εγκυρότητα της δήλωσης αυτής δεν είναι συνταγματικώς θεμιτό να εξαρτάται από οποιασδήποτε μορφής- θετική ή αρνητική- δήλωση θρησκεύματος».

Όπως επισήμανε ο κ. Καμίνης, το πρόβλημα έγκειται στο ότι «πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, αξιώνουν από τους γονείς τη ρητή θετική ή αρνητική δήλωση σχετικά με το θρήσκευμά τους». Στην συνέχεια, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι το μάθημα παραμένει υποχρεωτικό για τους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές επειδή, όπως υποστηρίζει, «δεν έχει ομολογιακό-κατηχητικό χαρακτήρα, αλλά είναι γνωσιολογικό».

Σύμφωνα λοιπόν με το υπουργείο Παιδείας, για τα Θρησκευτικά ισχύουν τα εξής:

1. Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές.

2. Δικαίωμα εξαιρέσεως έχουν οι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι μαθητές εφόσον το επιθυμούν, οι οποίοι στην αίτησή τους δεν χρειάζεται να αναγράφουν το δόγμα ή θρήσκευμα στο οποίο πιστεύουν.

3. Οι εξαιρούμενοι αλλόδοξοι και αλλόθρησκοι, όταν είναι αλλοδαποί, την ώρα του μαθήματος των θρησκευτικών συμμετέχουν στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας και όταν είναι ημεδαποί συμμετέχουν στο μάθημα που υποδεικνύεται από τον σύλλογο διδασκόντων.
*******************************

-Μωυσή, μην ξεχάσεις ποτέ την 11η Εντολή Μου!
- Ποια είναι αυτή , Θεέ μου;Γιατί στις πλάκες
αναγράφεις μόνο 10.
" Όποιος λέει τη μία μέρα κάτι και το ξελέει την άλλη
είναι μεγάλος ...Στυλιανίδης!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Ένα μυστήριο κι αυτό, η παράδοση της Υγείας από τη Νέα Δημοκρατία, μετά το 2014, στους τρεις του ΛΑΟΣ(Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης)»,... για να διαλύσουν το ΕΣΥ

  Πανηγυρίζοντας επί των ερειπίων του ΕΣΥ 4' 51" χρόνος ανάγνωσης Παντελής Μπουκάλας Η ΚΑΘΗΜΕ...