Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2024

Ξεσηκωμός για τη Φοιτητική Στέγη. Τα ενοίκια στο ...Θεό , ενώ η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορη μπροστά στο όργιο κερδοσκοπίας των ακόρεστων για χρήμα ιδιοκτητών

 

Φοιτητές: Ξεσηκωμός για το φοιτητικό σπίτι – «Η κατάσταση έχει ξεφύγει»

Φοιτητές: Ξεσηκωμός για το φοιτητικό σπίτι – «Η κατάσταση έχει ξεφύγει»

Στράτος Ιωακείμ 
 
in.gr

Καθημερινά εκατοντάδες φοιτητές αναζητούν σπίτι για τις σπουδές αλλά έρχονται αντιμέτωποι με πανάκριβα ενοίκια ενώ στις τουριστικές περιοχές δεν βρίσκουν καν δωμάτιο, λόγω της τουριστικής αξιοποίησης. Με την Ελλάδα να διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φοιτητικού πληθυσμού σε σχέση με τον πληθυσμό της, σύμφωνα με την Eurostat, το οξύ πρόβλημα της στέγασης των σπουδαστών συνεχίζει να παραμένει άλυτο, επιβαρύνοντας τους ισχνούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το 2017 έως και φέτος στις φοιτητικές περιοχές του νομού Αττικής οι ανατιμήσεις αγγίζουν το 75%. Η Πάτρα είναι η δεύτερη πόλη των μεγάλων αυξήσεων με 63%. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 55%, για σπίτια έως 50 τ.μ.

Το οξύ πρόβλημα της στέγασης των σπουδαστών συνεχίζει να παραμένει άλυτο με τους φοιτητικούς συλλόγους να αναλαμβάνουν δράση

Φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα τονίζουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με την ανεύρεση στέγης και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στις 10 Σεπτέμβρη γιατί «η κατάσταση με την αναζήτηση και το κόστος της φοιτητικής στέγης έχει ξεφύγει!».

Εξίσωση για δυνατούς λύτες η εύρεση κατοικίας

Οι τιμές στα μεγάλα αστικά κέντρα

Τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ στην Αθήνα και ιδιαίτερα στις φοιτητικές περιοχές καταγράφεται μηδενική (0,8%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: