Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2024

Ανακαλύφθηκαν δύο ακόμη θύματα της ηφαιστειακής έκρηξης στην Πομπηία

 

Ανακαλύφθηκαν δύο ακόμη θύματα της ηφαιστειακής έκρηξης στην Πομπηία



Ανακαλύφθηκαν δύο ακόμη θύματα της ηφαιστειακής έκρηξης στην Πομπηία

Ένας αρχαιολόγος καθαρίζει την περιοχή γύρω από τον σκελετό. Courtesy of the Archaeological Park of Pompeii

Μία αρχαιολόγος καθαρίζει την περιοχή γύρω από τον σκελετό. Courtesy of the Archaeological Park of Pompeii

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Πομπηία συνεχίζουν να αποκαλύπτουν την τραγική ιστορία της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης, με την τελευταία ανακάλυψη να αποκαλύπτει τα σκελετικά λείψανα δύο θυμάτων -ενός άνδρα και μιας γυναίκας- που χάθηκαν κατά την καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ..

Όπως ανέφερε η διεύθυνση του αρχαιολογικού πάρκου, οι σκελετοί ενός άνδρα και μίας γυναίκας βρέθηκαν σε ένα μικρό, προσωρινό υπνοδωμάτιο σε μία έπαυλη, η οποία ήταν υπό ανακατασκευή όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι με χρυσά, ασημένια και χάλκινα νομίσματα γύρω της, μαζί με κοσμήματα, μεταξύ των οποίων χρυσά και μαργαριταρένια σκουλαρίκια. Ο άνδρας βρισκόταν στα πόδια του κρεβατιού.

Μια αεροφωτογραφία του δωματίου που δείχνει τη θέση των σκελετών και των αντικειμένων. Courtesy of the Archaeological Park of Pompeii
Μια αεροφωτογραφία του δωματίου που δείχνει τη θέση των σκελετών και των αντικειμένων. Courtesy of the Archaeological Park of Pompeii.

Οι σκελετοί αποκαλύφθηκαν σε ένα μικρό, 2,8 επί 3,5 μέτρα, δωμάτιο μέσα σε ένα σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή ανασκαφών του Regio IX, Insula 10. Τα λείψανα της γυναίκας βρέθηκαν ξαπλωμένα σε αυτό που κάποτε ήταν ένα κρεβάτι, περιτριγυρισμένα από έναν μικρό θησαυρό χρυσών, ασημένιων και χάλκινων νομισμάτων, καθώς και κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένων χρυσών και μαργαριταρένιων σκουλαρικιών. Ένα κλειδί ανακαλύφθηκε επίσης κοντά της, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να προσπαθούσε να ανακτήσει τιμαλφή λίγο πριν από τον θάνατό της.[..............................] 

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ :=> iefimerida, =>Archaeology News και στο άρθρο:

Archaeologists Unearth Two More Vesuvius Victims at Pompeii

Δείτε επίσης σχετικό Video  από το Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: