Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024

🎧📚🔊 ΗΧΟΒΙΒΛΙΟ AUDIOBOOK =>ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΗΣ: Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΙΣ ή ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΣ Χ

https://www.larissanet.gr/wp-content/uploads/2024/05/202405241207557970.jpg

Γιάννης Μαρής, Η Εξαφάνισις ή Περίπτωσις Χ

Το εικοστό πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα, από τα 49 συνολικά που έγραψε στο διάστημα 1953-1978 . 

Πρώτη δημοσίευση :(Σε συνέχειες στην εφημερίδα «Απογευματινή») 1959

 

 Ολυμπιακοί αγώνες του 1896 στην Αθήνα . Ο ήρωάς μας οδηγεί μια παλιά φίλη του με τον μνηστήρα της, σε ένα ξενοδοχείο. Το άλλο πρωί, που πάει να τους επισκεφθεί, δεν τους βρίσκει. Έχουν εξαφανιστεί.

Αυτό δεν θα ήταν τόσο περίεργο, αν δεν συνέβαινε κι άλλο καταπληκτικό. Ο ξενοδόχος που τους υποδέχτηκε το προηγούμενο βράδυ, αρνείται το γεγονός. Ο καμαριέρης που τους περιποιήθηκε λέει πως ποτέ δεν έφτασε στο ξενοδοχείο τους τέτοιο ζευγάρι. Ακόμη και το δωμάτιο στο οποίο εγκαταστάθηκαν και που ο ήρωάς μας το θυμάται καλά, είναι τελείως διαφορετικό. Όλοι ισχυρίζονται ότι ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στο ξενοδοχείο οι εξαφανισθέντες επισκέπτες του. 

Ο ήρωάς μας λοιπόν είναι τρελός ή κάτι άλλο συμβαίνει , κάτι που πολύ σκοτεινό και θανάσιμα επικίνδυνο για τη γυναίκα που όλοι ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε ποτέ;

Ο Γιάννης Μαρής φτιάχνει μια ιστορία που η πλοκή της  κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.Με απλό και φυσικό τρόπο βάζει τον ήρωα να ψάχνει απεγνωσμένα την αγαπημένη του μέσα  σε ένα εορταστικό ιστορικό περιβάλλον  , την Πρώτη Ολυμπιάδα της Αθήνας , το 1896, γεγονός τεράστιας σημασίας για την Ελλάδα. 

Οι ενέργειές του     για να λύσει το μυστήριο τον οδηγούν ώς τα γραφεία του θρυλικού αστυνομικού διευθυντή του Κλεινού Άστεως 

Δημήτριου Μπαϊρακτάρη

, του ανθρώπου που εξόντωσε τους φοβερούς κουτσαβάκηδες.

Wikipedia: Γιάννης Μαρής(1916-1979)

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣΣπύρος Στάβερης =>Γιάννης Μαρής. Η ζωή του σαν σινερομάντσο (Lifo)

Δεν υπάρχουν σχόλια: