Σάββατο, Απριλίου 13, 2024

Τα «Τρία» ψευδοεπιχειρήματα του Γιώργου Αυτιά για να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία και οι «Τρεις» αντικειμενικοί λόγοι για να του ξεχειλώσουμε τα αυτιά για τις παρλαπίπες που πετάει»


 https://img.cnngreece.gr/img/780/max/70/2024/04/12/a3940e15-aftias.jpg?t=t0BsfORl0iBpI4FA6CyCnA

ΟΙ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΑ 

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές έδωσε ο Γιώργος Αυτιάς, δίνοντας και το πολιτικό του στίγμα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως πάει στο Ευρωκοινοβούλιο με το σύνθημα «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια».

Εξειδικεύοντας  την επιθυμία του να υπηρετήσει το τρίπτυχο αυτό μέσω του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή  αναφέρει τα κολοσσιαίας  αφέλειας επιχειρήματα :

Οικογένεια, γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει 25 μέτρα υπέρ της οικογένειας».

Θρησκεία, γιατί πάντα λέμε “Παναγιά βόηθα”».

 -« Η  Πατρίδα είναι η καθημερινότητά μας».

Αφού ο Αυτιάς , όπως λέει , « ο  ευρωβουλευτής είναι για την πατρίδα, πηγαίνεις μόνο για αυτήν, φορώντας τη φανέλα της εθνικής» εμείς κάνουμε τον κόπο να του θυμίσουμε ότι αυτήν την Πατρίδα  το κόμμα του την κυβέρνησε για πάρα πολλά χρόνια και έφτασε στο σημείο με το ρουσφέτι, τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση να την χρεοκοπήσει.

Φυσικά, ο παμπόνηρος Αυτιάς γνωρίζει πολύ καλά ότι το τρίπτυχο που επικαλείται με καμάρι ως μόνιμη έγνοια του κόμματός του δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι ταλαίπωροι κάτοικοι αυτής της χώρας.

Και αυτή η πραγματικότητα μας λέει ότι μετά την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης από τον Μητσοτάκη  :

- Η ελληνική οικογένεια περνάει δύσκολες στιγμές . Ολοφάνερες είναι τόσο η δυσλειτουργικότητα όσο και η δυσπραγία της. Πέρα από το γεγονός ότι είναι έκδηλη η απροθυμία των νέων να κάνουν οικογένεια , εκεί όπου λειτουργεί  ως θεσμός, η έλλειψη αξιών και υγιών προτύπων καθιστά τη συμβίωση των μελών της προβληματική. Η καταφυγή στην εκκλησία και τα εθνικιστικά πρότυπα, σε συνδυασμό με τον χυδαίο οικονομισμό και το Life style  ως οδηγούς ζωής  οδηγεί σε αδυναμία επικοινωνίας και στη συχνή καταφυγή στη βία , μέσα και έξω από το σπίτι, και στην εύκολη διάλυσή της. Βλέποντας επίσης  την ισχνή αγοραστική της δύναμη να έχει φτάσει στο προτελευταίο σκαλί της Ευρώπης ( το ένα πλέον στα τέσσερα νοικοκυριά  ζει σε συνθήκες φτώχειας !) , καταλαβαίνουμε γιατί τα μέλη της εύκολα ανταλλάσσουν την ψήφο τους με τα μικροποσά που δίνουν οι δεξιές κυβερνήσεις ως βοηθήματα (pass), κάθε φορά που  ξεσπά κάποια οικονομική  κρίση (ενεργειακή, ακρίβεια,εισαγόμενος πληθωρισμός κλπ) ή καταφεύγουν σε  κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά για τον προσπορισμό χρημάτων... .

-Η Εκκλησία της Ελλάδος  αποτελεί  κράτος εν κράτει στους δύο αιώνες ύπαρξης του ελληνικού κράτους. Στις μέρες μας όμως   οι θρησκόληπτοι πιστοί της  όχι μόνο δε μειώνονται , αλλά αυξάνονται δραματικά  ,  καταδυναστεύοντας με τις απειράριθμες αντιδραστικές δράσεις και παρεμβάσεις τους  (Παιδεία, Τέχνη, Πρέσπες,  εμβόλια, ομοφοβία και γάμος ομόφυλων ζευγαριών, ρατσισμός, γυναικοκτονίες  κλπ)  τη δημόσια και την ιδιωτική μας ζωή .

- Τέλο, η Πατρίδα μας  έχει μετατραπεί σε φέουδο  εκατό πάμπλουτων  οικογενειών, είναι βουτηγμένη στη διαφθορά , αστυνομεύεται απάνθρωπα, η Δικαιοσύνη βρίσκεται ανοιχτά στο πλευρό της κυβέρνησης και μονίμως αδικεί αθώους , η δημόσια διοίκηση έχει πλημμυρίσει από εγκάθετους κυβερνητικούς κηφήνες, τα Μίντια έχουν περάσει στα χέρια μιας χούφτας οικονομικών ολιγαρχών και αποτελούν τον Κέρβερο όσων τίμιων πολιτικών εξακολουθούν να παλεύουν για την προκοπή της χώρας , μεγάλο μέρος του πληθυσμού απέχει συνειδητά από την πολιτική και ιδιωτεύει, ενώ ένα εξίσου μεγάλο μέρος εμφορείται από ακροδεξιές -εθνικιστικές ιδέες ,  αμφισβητεί ανοιχτά την αστική  Δημοκρατία και το κοινοβούλιο και επιτίθεται αδιάκοπα εναντίον κάθε δημοκράτη και προοδευτικού που αντιστέκεται . 

Ο πονηρός  Αυτιάς προφανώς τα ξέρει όλα αυτά , αλλά δε δίνει δεκάρα , προτιμώντας ως αδίστακτος οπορτουνιστής  να εξασφαλίσει επ΄ανταλλάγματι όσες υπηρεσίες προσέφερε επί χρόνια στο Σύστημα, το ίδιο Σύστημα που λυμαίνεται επί δεκαετίες την Ελλάδα, την χρεοκόπησε και τώρα την ξανακυβερνά λόγω των αμνημόνων και μικροσυμφεροντολόγων  μικροαστών. 

Μολονότι, πασίγνωστη  και συμπαθής περσόνα  σε ένα πλήθος ευήθων τηλεθεατών, δεν είναι σίγουρο ότι, αν εκλεγεί ,  θα  μπορεί να πουλά εθνοπατριωτικοθρησκευτικά φύκια για μεταξωτές κορδέλες στην Ευρώπη, όπως έκανε στην Ελλάδα . Η Ευρωβουλή που ονειρεύεται  ότι τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες , δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται γραφικές περσόνες γελοίου αναστήματος και σίγουρα θα τον πάρει στο ψιλό για τις κοτσάνες που είναι βέβαιο ότι θα εκστομίζει.

ΝΔ: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Γιώργου Αυτιά στις ευρωεκλογές | ΣΚΑΪ

Εμείς , βλέποντάς τον να παίρνει χαμογελαστός  το χρίσμα από τον Μητσοτάκη που τόσα χρόνια έγλειφε και λιβάνιζε, περιοριζόμαστε να πούμε "Άξιος ο μισθός σου!" και να αναφωνήσουμε  το πρώτο δίστιχο από το πασίγνωστο τετράστιχο του Σουρή, διαγράφοντας όμως  το επόμενο δίστιχο , φοβούμενοι μήπως παρεξηγηθούμε:

Δυστυχία σου ΕλλάςΜε τα τέκνα που γεννάς

Ώ Ελλάς ηρώων χώραΤι γαϊδάρους βγάζεις τώρα.

Gerontakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ (ΝΤΕΜΕΚ) ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

  Επιστροφή στην εποχή του φανατικού  «γλωσσαμύντορος» καθηγητή Γεωργίου Μιστριώτη; Ο κ. Θεοδωρόπουλος θέλει απαρέμφατα (!) ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝ...