Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024

Ένα σενάριο πολέμου βγαλμένο από video games

https://images.jpost.com/image/upload/q_auto/c_fill,g_faces:center,h_537,w_822/591896 Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιστρέφουν μετά την επιτυχή αναχαίτιση των εισερχόμενων ιρανικών πυραύλων. 14 Απριλίου 2024


Jerusalem Post: Σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με τα ισραηλινά F-35 να καταστρέφουν την ιρανική αεράμυνα

Μπάμπης Κοκόσης

Σενάριο με τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει το Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχτηκε από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν παρουσίασε η Jerusalem Post στη διαδικτυακή της έκδοση, εφόσον η κυβέρνηση Νετανιάχου αποφασίσει να προβεί σε ένα αποφασιστικό χτύπημα κατά στρατηγικών περσικών υποδομών.

Σύμφωνα με αυτό, αρκετά σμήνη μαχητικών αεροσκαφών stealth F-35 θα πετούσαν σε χωριστές διαδρομές για να χτυπήσουν τοποθεσίες σε ολόκληρη την επικράτεια της αχανούς Ισλαμικής Δημοκρατίας, έως και 2.000 χλμ. μακριά από το εβραϊκό κράτος.

Jerusalem Post: Σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με τα ισραηλινά F-35 να καταστρέφουν την ιρανική αεράμυνα
Φώτο Αρχείου (AP Photo/Boris Grdanoski)

Ορισμένα από αυτά τα σμήνη θα πετούσαν κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας (παρά την αντίθεση αυτών των χωρών) και στη συνέχεια θα διέσχιζαν το Ιράκ (που επίσης θα ήταν αντίθετο). Άλλα αεροσκάφη θα μπορούσαν να πετάξουν μέσα από τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας και τον Περσικό Κόλπο, είτε με τη σιωπηλή συμφωνία των κρατών της περιοχής, είτε παρά την αντίθεσή τους.

Η κύρια αποστολή

Τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να φτάσουν ταυτόχρονα ή κατά κύματα ώστε να πλήξουν αστραπιαία την ιρανική αεράμυνα σε δεκάδες πυρηνικές τοποθεσίες, οι οποίες θα έχουν υποδειχθεί από τη Μοσάντ και τις υπηρεσίες πληροφοριών των IDF.

Η κύρια αποστολή τους θα ήταν να εξαλείψουν την ισχυρή ασπίδα αεράμυνας του Ιράν, ένα αμυντικό σύστημα πολύ πιο εξελιγμένο από οτιδήποτε έχουν στη διάθεσή τους χώρες όπως ο Λίβανος και η Συρία ή οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ και η Χαμάς.

Jerusalem Post: Σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με τα ισραηλινά F-35 να καταστρέφουν την ιρανική αεράμυνα
Φώτο Αρχείου (Iranian Defense Ministry via AP)

Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις

Ενδεχομένως στη συνέχεια να υπάρξουν και άλλα κύματα αεροπορικών επιδρομών,  τα οποία θα είχαν σκοπό να βοηθήσουν στη διείσδυση βαθιά στο ιρανικό έδαφος για την καταστροφή σημαντικών πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν στο Φορντόου και το Νατάνζ.[......................................]

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ=>Jerusalem Post: Σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με τα ισραηλινά F-35 να καταστρέφουν την ιρανική αεράμυνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κατερίνα Σαράντη, υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς:«Μέσα από την αναπηρία αντιλαμβάνομαι την ταξική πάλη»

 Κατερίνα Σαράντη, υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς ...