Παρασκευή, Απριλίου 26, 2024

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

 

Μαργαρίτα Συγγενιώτου Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θΗ Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:
 
«Η Νόελ Μακάφι, κοσμήτορας του τμήματος Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου του Εμορι στην Ατλάντα, συλλαμβάνεται από την αστυνομία κατά τη διάρκεια κινητοποιησεων ενάντια στην γενοκτονία στη Γάζα.
Η αστυνομία των ΗΠΑ σπάει τις καταλήψεις που ξεκίνησαν από τα Ivy κολέγια, με μια αγριότητα που όλοι λένε ότι είχαν να δουν από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις της δεκαετίας του '60. Οι φοιτητές ζητούν από τις διοικήσεις των κολεγίων να διακόψουν την συνεργασία τους με τις επιχειρήσεις που επωφελούνται οικονομικά από τον πόλεμο στην Παλαιστίνη.
Ας το σκεφτούμε λιγάκι αυτό. Φοιτητές που σπουδάζουν σε πανάκριβα ιδιωτικά κολέγια, επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή, που θα ξεκινήσουν τη ζωή τους καταχρεωμένοι από φοιτητικά δάνεια, συλλαμβάνονται μαζί με τους καθηγητές τους, επειδή ζητούν από τα κολέγιά τους να μην συνεργάζονται με εταιρείες που πλουτίζουν από έναν πόλεμο, που έχει στοιχίσει τη ζωή 35.000 Παλαιστινίων, το 70% των οποίων είναι γυναικόπαιδα. 
Αστυνομικοί με καλυμμένα πρόσωπα, αποπροσωποποιημένοι σε όλα τα επίπεδα, συλλαμβάνουν καθηγητές φιλοσοφίας, ενός μαθήματος που θεωρείται άχρηστο στην αγορά εργασίας, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια, επειδή ζητούν να μην χτίζονται οικονομικοί κολοσσοί πάνω σε παιδιά που πεθαίνουν από πείνα και δίψα, γιατί η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ισοπεδώσει όλες τις κρίσιμες υποδομές στη Γάζα. 
Κι εμείς που γράφουμε αυτά τα ποστ και δείχνουμε τι συμβαίνει, θα λάβουμε μια ειδοποίηση από την πλατφόρμα που αποφέρει στους ιδιοκτήτες της εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα, ότι το ποστ μας μετακινήθηκε χαμηλά στη ροή γιατί προάγει τον αντισημιτικό λόγο και ο λογαριασμός μας βρίσκεται σε καθεστώς χαμηλής ορατότητας.
Αυτός είναι περίπου ο σύγχρονος καπιταλισμός in a nutshell.»
https://www.facebook.com/margarita.syngeniotou
 
ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΣΣΥΜΕΤΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Somewhere In Time" - Complete Soundtrack

Ο Ταξιδιώτης που Γύρισε από το Αύριο (1980) Κάποια μέρα στο παρελθόν θα τη βρει… ...