Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024

Για μια χαρούμενη ζωή (1944)

https://www.androsfilm.gr/wp-content/uploads/2021/06/gettyimages-1137315304-1024x1024-1.jpg 

Αμέσως μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η οικογένεια του Φρανκ (Robert Newton) και της Έθελ Γκίμπονς (Celia Johnson) μετακομίζει σε ένα όμορφο σπίτι στα προάστια της Αγγλίας. 

Ενώ επηρεάζονται από τα μεγάλα συμβάντα της εποχής του Μεσοπολέμου, ο Φραν και  η Έθελ αγωνίζονται να συγκρατήσουν την οικογένειά τους όρθια απέναντι σε καταστάσεις άλλοτε κωμικές και άλλοτε δραματικές πάντα, όπως προσωπικές και οικογενειακές: οι έρωτες και οι απογοητεύσεις των παιδιών τους, οι χαμένες ευκαιρίες και η διάψευση των ονείρων τους...
This Happy Breed Blu-ray (United Kingdom)
 Δεν τίθεται ζήτημα! Κάθε ταινία του μεγάλου David Lean ("Μεγάλες Προσδοκίες", "Δόκτωρ Ζιβάγκο", "Σύντομη Συνάντηση" κ.α.) θα αντιμετωπίζεται με ενδιαφέρον από τους σινεφίλ και τους μελετητές του κινηματογράφου. Θα είναι, όμως, πάντα ακαταμάχητες και για τον απλό θεατή που ψάχνει να δει κάτι που θα τον ψυχαγωγήσει και θα τον αγγίξει. Αυτό συμβαίνει και στην εν λόγω διασκευή θεατρικού έργου του Noël Coward, που μέσα από την ιστορία 20 χρόνων της ζωής μιας εργατικής οικογένειας, ο Lean παραδίδει μαθήματα ποιοτικού κινηματογράφου , ενώ την ίδια στιγμή μεταφέρει το βίωμα μιας οικογένειας της εργατικής τάξης σε μια ταραγμένη αλλά αισιόδοξη και - στην ουσία της - πιο αγνή εποχή.This Happy Breed (1944) - David Lean movie [HD] (Subtitles)

 Πρωτότυπος Τίτλος: This Happy Breed
 Βαθμολογία IMDb: 7,3/10
 Σκηνοθεσία: David Lean
 Πρωταγωνιστούν: Robert Newton, Celia Johnson, John Mills, Kay Walsh,
Stanley Holloway, Amy Veness, Alison Leggatt, Eileen Erskine, Guy Verney, Betty Fleetwood, Merle Tottenham

Δεν υπάρχουν σχόλια: