Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024

ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΕΣΥ; ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ή Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟ

https://scontent.fskg5-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/437110321_276281138892154_485700227435937391_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_eui2=AeFUHGXrhyBn7uRuNvo2IuE6XX52SqtkCIBdfnZKq2QIgPjyyYysmnXsAgsvn3BZL5GgYxI1yQIeniJBo-UMzO1t&_nc_ohc=DBqHYrBK7yEAb44tcRx&_nc_ht=scontent.fskg5-1.fna&oh=00_AfAQa10OKGfTGC5YpByvuqDwbxH_n0bg00fLwAvIO88pbA&oe=662EE535

Εσείς που έχετε διαλύσει το ΕΣΥ θα το πληρώσετε ακριβά.
 
Από χτες βλέπουμε στο διαδίκτυο τα κλάματα και την καταγγελία όχι κάποιου που έμεινε ανασφάλιστος για 100 ευρώ χρέη και δεν έχει πρόσβαση στο ΕΣΥ, όχι τα δάκρυα μιας γυναίκας που δεν έχει χρήματα να πληρώσει την βραχυθέραπεια για τον καρκίνο της (η ΝΔ έκλεισε την μοναδική μονάδα στην χώρα πριν 10 μέρες). Δεν βλέπουμε τα δάκρυα ασθενών που περιμένουν ένα χειρουργείο για τον καρκίνο τους και μέχρι να έρθει η ώρα, ο καρκίνος έχει αλλάξει στάδιο.
Βλέπουμε από χτες βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που θέλει όχι να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετώπισε και να προτείνει λύσεις… αλλά να καταγγέλλει ένα δημόσιο νοσοκομείο γενικά, τους γιατρούς γενικά, τους νοσηλευτές γενικά. Βλέπουμε έναν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος να κάνει επικοινωνιακό όχημα την δική του εμπειρία για να απαξιώσει για ακόμη μια φορά τους χιλιάδες υγειονομικούς, που με αυταπάρνηση συνεχίζουν να δίνουν μάχη να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ. Πριν καταγγείλει δημόσια συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ και τους υγειονομικούς ας ξεκινήσει να κοιτάει τι έχει ψηφίσει ως Βουλευτής και τι εγκλήματα έχει κάνει το κόμμα του στην Υγεία από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα.
Και τότε θα κλάψει πραγματικά γιατί :
📍 τον Ιούλιο 2019 η ΝΔ ακυρώνει 2150 έτοιμες κοστολογημένες προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτών.
📍Τον Σεπτέμβριο 2019 η νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τον τρόπο που θα λειτουργήσουν ιδιωτικές πτέρυγες εντός των δημοσίων νοσοκομείων.
📍 τρία χρόνια μετά περιμένουμε τις 4000 προσλήψεις νοσηλευτών και την μονιμοποίηση που έταξε ο Kyriakos Mitsotakis στους συμβασιούχους.
📍Εν μέσω πανδημίας η Κομισιόν έδωσε την δυνατότητα στην κυβέρνηση να ξοδέψει όσα χρήματα έκρινε για την Υγεία. Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν έκανε χρήση αυτού αλλά ΚΟΛΛΗΣΕ και έτοιμη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια (ΤΟΜΥ) μέσω περιφέρειας Αττικής (41 εκατ. από τα 50 που υπέγραψε η Ρένα Δούρου). ΚΟΛΛΗΣΕ επίσης ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής (2018) 4.5εκατ για 60 ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ. Τυχαία σήμερα κυκλοφορούν 45 ασθενοφόρα και γίνονται υψηλού κόστους συμβάσεις νοσοκομείων με ιδιωτικά ασθενοφόρα. ίσως για αυτό να μην έβρισκε ασθενοφόρο.
📍 η νέα Δημοκρατία ας κλάψει διότι με τις εγκληματικές επιλογές της έστειλε την χώρα μας στην χειρότερη θέση σε νεκρούς από την πανδημία στην Ευρώπη. Με δικά τους στοιχεία 17.200 συνάνθρωποι μας πέθαναν εκτός ΜΕΘ σε σύνολο 37.000 νεκρών.
📍 Η νέα Δημοκρατία ας κλάψει και ας αναγνωρίσει επιτέλους τους 30 νεκρούς υγειονομικούς που πέθαναν στην πανδημία όταν ρίχτηκαν στην μάχη χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και με υγειονομικά πρωτόκολλα "λάστιχο".
📍 η νέα Δημοκρατία ας κλάψει διότι παρέλαβε νοσοκομεία με 700 εκ πλεόνασμα και τώρα έχει πάνω από 1 δις χρέος.
📍 ας κλάψει γιατί οι μισές σχεδόν αίθουσες χειρουργείων είναι κλειστές.
📍 ας κλάψει γιατί οι ΜΕΘ κλείνουν η μια μετά την άλλη σε όλη την πατρίδα μας. 📍 ας κλάψει γιατί στον Ευαγγελισμό είναι εδώ και δυο χρόνια κλειστά 33 κρεβάτια ΜΕΘ.
📍ας κλάψει γιατί από αρχές του μήνα χιλιάδες συμπολίτες μας στην χώρα που βγήκε από τα μνημόνια το 2018 με 37 δις στα ταμεία, έμειναν εκτός υγειονομικής περίθαλψης λόγω οφειλών ενώ των 100 ευρώ στον ΕΦΚΑ. Μεταξύ αυτών και ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες της Θεσσαλίας. Το 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μνημόνια έδωσε πρόσβαση στην Υγεία σε 2.5 εκατ ανασφάλιστους πολίτες.
📍 ας κλάψει που 300 γυναίκες έμειναν χωρίς θεραπεία για τον καρκίνο τους επειδή έκλεισαν την βραχυθεραπεία στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.
Ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει δικαίωμα να αναδεικνύει ότι νομίζει, να καταγγέλλει, να διεκδικεί το δίκιο του στα δικαστήρια ή όπου κρίνει. Νόμοι και διαδικασίες υπάρχουν και είναι απολύτως θεμιτό να τις χρησιμοποιούν οι πολίτες. Αυτό όμως απέχει πάρα πολύ από το να βγει κάποιος και μάλιστα βουλευτής της Συμπολίτευσης και να διασύρει τα δημόσια νοσοκομεία...μιλώντας γενικά ένα δημόσιο νοσοκομείο...που δεν μας λέει ποιο είναι...και κάποιους γιατρούς και μια "νοσοκόμα" που περνούσε κάθε 4 ώρες...
Αν δεν γνωρίζει κάποιος που λέγεται βουλευτής πως πρέπει να μιλάει δημόσια, ποιες είναι οι προβλεπόμενες οδοί για την ανάδειξη του δίκιο του, το τι σημαίνει τεκμήριο αθωότητας, το τι σημαίνει το να απειλεί δημόσια "γιατρούς" βάζοντας στο κάδρο εκατοντάδες γιατρούς. Αν δεν ξέρει πως να μιλάει δημόσια χωρίς να προσβάλλει συλλήβδην τους υγειονομικούς, τότε λυπάμαι ειλικρινά, αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει εκείνον και όχι τους λειτουργούς του ΕΣΥ. Αν αυτός και ο αδερφός του που έχει κάνει ειδικότητα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και ξέρει τα προβλήματα μιλάνε έτσι δημόσια και απειλούν…
Τότε όλα αυτά χαρακτηρίζουν εκείνους και Οχι το δημόσιο σύστημα υγείας. Χαρακτηρίζουν τον ίδιο τον βουλευτή που με την πολιτική του κόμματος του και τις ψήφους του διαλύεται συστηματικά επί 4 ½ χρόνια κυβέρνησης Νέα Δημοκρατία.
ΥΓ. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν συγκεκριμένο υγειονομικό. Υπερασπίζομαι τους χιλιάδες γιατρούς που δουλεύουν επί 36 ώρες κάνοντας 12-15 εφημερίες το μήνα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Υπερασπίζομαι τους χιλιάδες νοσηλευτές που σε άσχημες συνθήκες κάνουν απανωτές βάρδιες χωρίς να έχει περάσει το απαραίτητο 12 ξεκούρασης. Υπερασπίζομαι τους υγειονομικούς που δουλεύουν σε συνθήκες πολέμου και αυταρχισμού των δεξιών διοικήσεων.
Το ΕΣΥ, τα νοσοκομεία το ΕΚΑΒ, λειτουργούν ακόμη χάρις την υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων μας.
Η ανάδειξη των κακώς κειμένων είναι κάτι που εμείς πρώτα κάνουμε εδώ και χρόνια διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες, πρώτα νοσηλείας για τους ασθενείς μας και ύστερα εργασίας για εμάς.
Μην μας προκαλείτε. Αρκετά.
Καρυστινάκη Φωτεινή
Νοσηλεύτρια
ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: