Σάββατο, Μαΐου 11, 2019

ΘΕΡΜΗ, ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ

ΘΕΡΜΗ, ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΕ  ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ

*Βρομιά, βρομιά, βρομιά   παντού. Σκουπίδια κάθε είδους σε όλους τους χώρους , αστικούς, περιαστικούς, αγροτικούς, τα οποία δε συγκινούν επί χρόνια κανένα στο δημοτικό συμβούλιο.
*Κάδοι σκουπιδιών ξεχαρβαλωμένοι και σχεδόν πάντοτε ξέχειλοι, μια και οι υπηρεσίες του Δήμου υπολειτουργούν.
 *Ανύπαρκτα ή γεμάτα φθορές πεζοδρόμια,  που καθιστούν άκρως επικίνδυνη  τη διάβασή τους στους πεζούς και τους περιπατητές.
*Η κεντρική πλατεία της Θέρμης ως "βομβαρδισμένο" ελεεινό τοπίο, που επιπλέον "κοσμείται"  με τα χυδαία γκραφίτι των χουλιγκάνων  .
*Εγκαταλειμμένες  παιδικές χαρές , που μόνο χαρά δεν προσφέρουν στα παιδάκια.
* Απουσία φρεατίων απορροής των όμβριων υδάτων σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα αυτών με μεγάλη φόρτο αυτοκινήτων;
*Ανυπαρξία διαγραμμίσεων στους δρόμους , "βανδαλισμένη" σήμανση, με την κίνηση των τροχοφόρων να απειλεί  διαρκώς τους πεζούς.Αλήθεια, γιατί κανείς σύμβουλος δεν ενοχλείται με το δρόμο-καρμανιόλα Θέρμης-Τριαδίου, για τον οποίο υπάρχει απόφαση εδώ και πολλά χρόνια να αποκτήσει νησίδα και πεζοδρόμια. Γιατί επίσης  ο  Δήμος αδιαφορεί για τον τρισάθλιο δρόμο Θέρμης-Χαριλάου , που αποτελεί παγίδα θανάτου για οδηγούς και πεζούς;
*Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες και κακότεχνα "μπαλώματα", που ταλαιπωρούν τους οδηγούς και οδηγούν τα οχήματα μια ώρα αρχύτερα στο συνεργείο.
*Γενική κατάληψη όλων των ελεύθερων χώρων  και των πεζοδρομίων  από τα πάσης φύσεως οχήματα και δίκυκλα, οι οδηγοί των οποίων δε σέβονται  ΑΜΕΑ, μανάδες με καροτσάκια, ηλικιωμένους, όλους τους πεζούς .
*Παντελής απουσία αστυνόμευσης από την Ελληνική Αστυνομία, ανυπαρξία Δημοτικής Αστυνομίας , που για ακατανόητους λόγους ο Δήμος δεν επανασύστησε , αν και είχε το δικαίωμα να το κάνει.
*Ο "κακός  χαμός"  των παραπετασμάτων και των τραπεζοκαθισμάτων από τα φαγάδικα και τις καφετέριες  , που απλώνονται σαν τα καρκινικά κύτταρα  σε πεζοδρόμια , παιδικές χαρές και πάρκα .
*Κάκιστος έως ανύπαρκτος φωτισμός, που εγκυμονεί πλείστους όσους κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς.
 

* Ογκώδη προβλήματα  Σχολικής Στέγης ,  χτυπητή έλλειψη αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων,  τρισάθλιο γήπεδο,   ανεπαρκέστατο Πολιτιστικό Κέντρο, απουσία πολιτιστικών δρώμενων ποιοτικού επιπέδου για τη νεολαία , απουσία μιας κινηματογραφικής ή εικαστικής λέσχης. 
* Κάκιστη ενδοδημοτική συγκοινωνία και υπολειτουργούσα σύνδεση της Θέρμης και του Τριαδίου με τον τερματικό σταθμό  του ΟΑΣΘ. Ανυπαρξίας στάσεων με τηλεματικούς πίνακες πληροφόρησης των δρομολογίων.
* Αγέλες ημιάγριων  αδέσποτων σκύλων που λυμαίνονται διάφορες περιοχές και αποτελούν το φόβο και τον τρόμο των επισκεπτών , των περιπατητών και των αθλουμένων. 
*Κατάργηση της ιστοσελίδας με τις επισημάνσεις, καταγγελίες, προτάσεις  για τα κακώς κείμενα  των διαφόρων περιοχών αλλά και μη αξιοποίηση  των δημόσιων ηλεκτρονικών πινάκων , προκειμένου να δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για εκδηλώσεις συμβάντα ή έκτακτα  γεγονότα .
*Παντελής αδιαφορία για την ενεργοποίηση των δημοτών πάνω σε θέματα πολιτικής προστασίας ήεθελοντικής δράσης. Ποτέ δεν είδαμε κανένα αντιδήμαρχο να μας καλεί να κάνουμε εθελοντική καθαριότητα δημόσιων χώρων , όπως γίνεται σε πάμπολλα μέρη στον κόσμο.   Προφανώς δεν τρέπονται , έστω και στο ελάχιστο, για την απαράδεκτη δημόσια εικόνα που παρουσιάζει ο τόπος μας...
*Ένας δήμαρχος ολοφάνερα κουρασμένος , σχεδόν αδιάφορος,  υπηρεσίες υποστελεχωμένες,  ένα δημοτικό συμβούλιο άνευρο, χωρίς ευαισθησίες και πραγματικό ενδιαφέρον για τα απλά και καθημερινά προβλήματα , πολίτες σε απόγνωση ή και αγανάκτηση, γιατί όλα αντιμετωπίζονται με τη γνωστή μέθοδο του "Κάντε μια αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου και θα σας απαντήσουμε", πράγμα που σημαίνει κατά κανόνα ότι δε θα γίνει τίποτα , αφού πάντοτε υπάρχει και μία δικαιολογία, όπως "δεν υπάρχουν κονδύλια", "ο εργολάβος  εξαφανίστηκε"  "το θέμα σας θα επιλυθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα"...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ!
ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΦΘΑΡΤΑ ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ , ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΕΛΑΤΕΙΕΣ , ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΛΟΥΣ...















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η απαγωγή (1996) : Στη σκιά ενός παλαιού αριστουργήματος

Η απαγωγή (1996) Πηγή: filmy.gr     Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Τομ Μάλεν περνάει τις χειρότερες ώρες της ζωής του, όταν ο γιος του πέφτει θύμα...