Παρασκευή, Μαΐου 24, 2019

http://www.ergatikosagwnas.gr/images/fotos1/eikosisynedr.jpg


Η « μαύρη λίστα» του Κουτσούμπα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Η « μαύρη λίστα» του Κουτσούμπα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά


«Ενεργητικά πιόνια στα αστικά πολιτικά παιχνίδια» τα κόμματα που απαρτίζουν την ομάδα της Αριστεράς  (GUE). «Οργανωμένος πόλος του οπορτουνισμού»  τα ευρωπαικά ΚΚ και τα αριστερά κόμματα που συμμετέχουν στο Ευρωπαικό Κόμμα της Αριστεράς (ΚΕΑ) . Πρόκειται για εκτιμήσεις της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ προκειμένου να αιτιολογήσει την μοναχική πορεία  που ακολουθεί από το 2014  και στο ευρωκοινοβούλιο.  Στο στόχαστρο κόμματα που διατηρούσε για δεκαετίες αδελφικούς δεσμούς  όπως  τα ΚΚ Γαλλίας, Ισπανίας, η γερμανική αριστερά Die Linke, τα αριστερά σχήματα  στις σκανδιναβικές χώρες  κ.α.  Βεβαίως πρώτος στη «μαύρη λίστα» φιγουράρει  ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προσφάτως στην « λίστα» έβαλαν και το ΚΚ Πορτογαλίας επειδή τόλμησε να διαπράξει το μέγιστο αμάρτημα δηλαδή να συνεργαστεί με τον αντίστοιχο ΣΥΡΙΖΑ Πορτογαλίας, το «Αριστερό Μπλοκ» και από κοινού να στηρίξουν την κυβέρνηση του σοσιαλιστή Νούνες.
Με κινήσεις που αποτελούν την επιτομή του οπορτουνισμού άλλαξαν άρδην τις  θέσεις του κόμματος για το «Κυπριακό» προκειμένου να έρθουν σε αντίθεση μετά από πολλές δεκαετίες  με το  «ρεφορμιστικό» ΑΚΕΛ. Ότι έκαναν δηλαδή και με την συμφωνία των Πρεσπών όπου εγκατέλειψαν πάγιες θέσεις για αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμό προκειμένου να εκφράσουν και σε αυτό το πεδίο την μανία τους κατά της κυβέρνησης Τσίπρα.
Για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς η κεντροαριστερά  και η αριστερά τους  φταίει. Μιλιά δεν βγάζει ο Κουτσούμπας  για τις ευθύνες της ευρωπαικής Δεξιάς και την θατσερική πολιτική της  που στρώνει το έδαφος στην ακροδεξιά. . Μιλιά δεν βγάζει για τύπους όπως οι  Σαλβίνι,  Ορμπαν και τα τείχη που στήνουν για τους μετανάστες.  Ακόμα και για την άνοδο του ακροδεξιού Μπολσονάριου στην μακρινή Βραζιλία η κεντροαριστερά του Λούλα φταίει και όχι τα  κοινοβουλευτικά όργια που έκανε η δεξιά κυβέρνηση που διαδέχθηκε τον Λούλα. Για τον Μοράλες στην Βολιβία δεν άρθρωσε ακόμα τίποτα. Οπου να είναι θα τον περιλάβει και αυτόν.
Ότι κινείται εκτός της σταλινικής σφαίρας είναι πιο επικίνδυνο και από την δεξιά.  Όμως ο Κουτσούμπας κα το ιερατείο φαίνεται διαβάζουν τον Στάλιν με το ένα… μάτι.  Μένουν  στον «σοσιαλφασισμό» του «πατερούλη» και ξεχνούν  τα  «Λαικά Μέτωπα» που ορθώς ο Στάλιν  προώθησε την δεκαετία του 30  στην Κομμουνιστική Διεθνή  για την αναχαίτιση του φασισμού.
Μπορεί στην ευρωβουλή  to KKE να ακολουθεί μοναχικό δρόμο. Όμως στην Ευρώπη συνεργάζεται με κάποια  ΚΚ που το καθένα έχει μερικές δεκάδες μέλη. Τα λίγα μέλη δεν είναι καθόλου  κακό. Το κακό   είναι ότι όλα αναπολούν την αναβίωση του εφιάλτη. Τον «υπαρκτό» της σταλινικής περιόδου.   Αυτό είναι και το όραμα του Κουτσούμπα  για τον σοσιαλισμό. Οραμα που αναδεικνύει και το κατά πόσο είναι χρήσιμη  η ψήφος στο σημερινό ΚΚΕ. Σχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...