Τρίτη, Μαΐου 28, 2019

Ουδέν έγκλημα κρυπτόν υπό τον ήλιον



Αμαρτωλές γυναίκες

 

Πηγή: el.wikipedia.org


Αμαρτωλές γυναίκες
Τhe Strange Love Of Martha Ivers
TheStrangeLoveOfMarthaIvers.jpg
Κινηματογραφική αφίσα.
Σκηνοθεσία Λιούις Μάιλστοουν
Παραγωγή Χαλ Ουόλις
Σενάριο Ρόμπερτ Ρόσσεν
Ρόμπερτ Ρίσκιν
Ιστορία του Τζων Πάτρικ
Βασισμένο σε Love Lies Bleeding
Πρωταγωνιστές Μπάρμπαρα Στάνγουικ
Κερκ Ντάγκλας
Βαν Χέφλιν
Λίζαμπεθ Σκοτ
Μουσική Μίκλος Ρόζα
Φωτογραφία Βίκτορ Μίλνερ
Μοντάζ Άρτσι Μάρσεκ
Διανομή Paramount Pictures
Πρώτη προβολή 24 Ιουλίου 1946 (ΗΠΑ)
Διάρκεια 116΄
Προέλευση ΗΠΑ
Γλώσσα αγγλική

Το Αμαρτωλές γυναίκες (αγγλικός τίτλος The Strange Love Of Martha Ivers) είναι φιλμ νουάρ του 1946, παραγωγής Χαλ Οόλις και σκηνοθεσίας Λιούις Μάιλστοουν. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Μπάρμπαρα Στάνγουικ, ο Κερκ Ντάγκλας και ο Βαν Χέφλιν.

Πλοκή

   Η περίληψη πλοκής σε αυτό το λήμμα είναι ημιτελής     
Η Μάρθα (Μπάρμπαρα Στάνγουικ), ο Γουόλτερ (Κερκ Ντάγκλας) κι ο Σαμ (Βαν Χέφλιν) συνδέονται από τα νεανικά τους χρόνια με ένα θανάσιμο μυστικό. Δεκαετίες αργότερα, η Μάρθα και ο Γουόλτερ έχουν παντρευτεί, εκείνη είναι επιτυχημένη μεγαλοβιομήχανος, εκείνος φιλόδοξος Εισαγγελέας. Όταν όμως ο Σαμ επιστρέφει απροειδοποίητα στην πόλη το ζευγάρι αρχίζει να αναρωτιέται: πρόκειται για μια απλή επίσκεψη, ή μήπως η άφιξή του συνδέεται άμεσα με το καλά κρυμμένο μυστικό; Παράλληλα στην καρδιά της Μάρθα αναζωπυρώνεται το κρυμμένο τόσα χρόνια πάθος της για το Σαμ. Η Τόνι (Λίζμπεθ Σκοτ) μια πρώην κρατούμενη, μπαίνει στη ζωή του Σαμ και ανακαλύπτει τη μυστηριώδη σχέση που συνδέει αυτόν με την Μάρθα και τον Γουόλτερ.

Παραλειπόμενα

  • Πρόκειται για το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Κερκ Ντάγκλας. Ο παραγωγός της ταινίας Χαλ Ουόλις έψαχνε ένα νέο όνομα για το ρόλο του Γουόλτερ Ο'Νιλ και πάνω σε συζήτηση που είχε με την Λορίν Μπακόλ εκείνη του πρότεινε το συμφοιτητή της από τη δραματική σχολή Ισούρ Ντέμσκι, που μετονομάστηκε Κερκ Ντάγκλας.
  • Η ταινία αποτελεί ελεύθερη προσαρμογή διηγήματος του θεατρικού συγγραφέα Τζον Πάτρικ.
  • Υπήρξε υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών[1].

Όσκαρ

Η ταινία έλαβε μια υποψηφιότητα για όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στην τελετή του 1947, αλλά έχασε από την ταινία Ο έβδομος πέπλος (The Seventh Veil).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...