Κυριακή, Μαΐου 26, 2019

https://accuweather.brightspotcdn.com/dims4/default/36c4ed6/2147483647/resize/590x/quality/90/?url=http%3A%2F%2Faccuweather-bsp.s3.amazonaws.com%2F80%2F3c%2F38780e814a46bf4ddb597166ab80%2Feurope-summer-2019.jpgΕφιαλτικές προβλέψεις για το καλοκαίρι στην Ευρώπη


  Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις Αμερικανών μετεωρολόγων για το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη αλλά και στα Βαλκάνια. Καύσωνας, ξηρασία, καταστροφικές πλημμύρες αλλά και ανεμοστρόβιλοι είναι τα ακραία φαινόμενα που θα πλήξουν περιοχές της γηραιάς ηπείρου. 
Για την Ελλάδα, και τα Βαλκάνια στο σύνολό τους, οι μετεωρολόγοι της υπηρεσίας «Accuweather» προβλέπουν σφοδρές καταιγίδες στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και κύματα καύσωνα. Για τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες. «Αυτές οι καταιγίδες θα φέρουν πολλές αστραπές, έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Ενώ οι ισχυρότερες καταιγίδες θα δίνουν ακόμα και ανεμοστρόβιλους», αναφέρει ο μετεωρολόγος Τάιλερ Ρόις.
Για την υπόλοιπη Ευρώπη, κύριο χαρακτηριστικό του καλοκαιριού, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της υπηρεσίας «Accuweather»,

AccuWeather 2019 Europe summer forecast - AccuWeather.com

θα είναι οι καύσωνες μακράς διάρκειας. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο στην Ιβηρική Χερσόνησο, προτού οι καύσωνες επεκταθούν βόρεια και ανατολικά στην Ευρώπη. Στις περιοχές που θα πλήξουν οι καύσωνες, σε Πορτογαλία και Ισπανία, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη γεωργία τη συγκεκριμένη περίοδο στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ενώ μεγάλος θα είναι και ο κίνδυνος πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...