Σάββατο, Νοεμβρίου 24, 2018


ΠΕΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΩΝ ΤΙΝΩΝ...


Κωλόπαιδο και με τη βούλα στη γειτονιά μου ο  τσόγλανος   Κωνσταντίνος Ταδό...πουλος , που δεν ανέχεται να τον λένε Κώστα και ψήνει , ως γνήσιος  νεοναζί τραμπούκος ,  το ψάρι στα χείλη των γονέων  του, ενώ  γουστάρει να ξελαρυγγίζεται  στην παραλία μαζί με τις αγιούσες του ενοριακού κέντρου και  να λιντσάρει δημάρχους μαζί άλλους βαρεμένους για  η σωτηρία της ξακουστής  Μακεδονίας , που έδιωξε τους βάρβαρους κι ελεύθερη προς ώρας είναι τώρα , αφού την επιβουλεύονται οι δόλιοι γυφτοσκοπιανοί.
 Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΑΡΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
Πίνοντας τον καφέ μου ένα βροχερό πρωινό,  σκεφτόμουν βαρύθυμος της  άτιμης Ιστορίας τα παιχνίδια με τους Κωνσταντίνους .
Αποτέλεσμα εικόνας για μεγας κωνσταντινοςΠρώτον έφερε η μνήμη μου  καμαρωτό καμαρωτό   εκείνον τον αγιασμένο στρατηλάτη , τον Μέγα Κωνσταντίνο,  που ευλογεί η Εκκλησία μας, αποσιωπώντας  ότι υπήρξε  στυγνός συζυγοκτόνος και  παιδοκτόνος , το όνομά του οποίου φέρει υπερηφάνως κάθε πατριώτης Έλλην ορθόδοξος  και  αντηχούν τα βουνά , οι κάμποι και  παραλίες από τις μανάδες που κυνηγούν τους κανακάρηδές τους στριγγλίζοντας "Κωνσταντίνε, έλα εδώ αμέσως!".  
Αποτέλεσμα εικόνας για παλαιολογος κωνσταντινοςΑκολούθησε ο... άταφος  νεκρός του Βυζαντίου , ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο φουκαράς τελευταίος αυτοκράτορας που ονειροφαντασιώνονται  τα πλήθη ότι θα εισέλθει κραταιός με τ΄άλογό του στην Αγια-Σοφιά , όταν υπό την καθοδήγηση του Μιχαλολιάκου, του Πλεύρη , του στρατηγού  Φράγκου και του Φαήλου  θα πάρουμε την Πόλη  και "πάλε με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ΄ναι" όλα όσα χάσαμε το 1453 από τους καταραμένους Τούρκους...
Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλιας  κωνσταντινοςΎστερα σκέφτηκα έναν άλλο Κωνσταντίνο , τον πανύβλακα  Κώτσο της ελιάς , τον βασιλιά  που  υπονόμευσε  τη Μεγάλη  Ιδέα του Βενιζέλου ,  που το έπαιζε στρατηλάτης και παρά λίγο να  χάριζε τη Σαλονίκη  στους Βουλγάρους και την Ελλάδα στους Γερμανούς.

Μετά τον Κώτσο  και τα ξεροκόμματα με τις ελιές που έτρωγε ως κύριο γεύμα  στο όνομά του  ο  συρφετός των ηλιθίων οπαδών του , αυτών δηλαδή   που δεν είχαν  βρακί στον κώλο τους , αλλά τον έδιναν ευχαρίστως για ένα χαμόγελό του , ήρθε η σειρά  κι άλλων λαμπρών αστέρων της νεωτέρας Ιστορίας,
Αποτέλεσμα εικόνας για Καραμανλή εκ ΠρώτηΘυμήθηκα τον βλαχο-Κωνσταντίνο  Καραμανλή εκ Πρώτης, τον  μεγάλο αναπλάστη του τόπου , που έπνιξε μεν προ Χούντας στο  μπετόν τη χώρα  και τάραξε στη βία και τη νοθεία το λαό, αλλά , μετά τη Χούντα,  μας γύρισε καλό παιδί εκ Παρισίων και έβαλε μία τάξη στα πολιτειακά.

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλιας  κωνσταντινοςΚατόπιν  μου ήρθε στο μυαλό ο Κοκός ο εστεμμένος φελός , ο τελευταίος βασιλιάς που έστρωσε ένα πελώριο χαλί για να περάσουν τα τανκ της  Χούντας και μετά τον πήρε το απορριμματοφόρο της Ιστορίας και τον έριξε στη χωματερή της.

Αποτέλεσμα εικόνας για Καραμανλή εκ ΠρώτηΟ πλέον συμπαθής των Κωνσταντίνων  υπήρξε ο ανιψιός του Βλαχο-Κωνσταντίνου  ο και επονομαζόμενος "άχρηστος Κωστάκης" , ο γνωστός  τρόφιμος του Μπαϊρακτάρειου ιδρύματος, όστις  κατάφερε (διότι πρόκειται περί άθλου)   να πλοηγήσει ντουγρού προς τις ξέρες το πλοίον ονόματι Ελλάς, κάμνων  ευλαβώς  το σταυρό του  και   μασουλών αδιακόπως πιτόγυρα .
 Σχετική εικόνα Σκοπίμως αφήσαμε   προτελευταίο τον Κώστα Μητσοτάκη τον Γκαντέμη,που ό,τι έπιανε,  πούλβερη  και στάχτη γινότανε, τον αποστάτη ντε εκείνο πολιτικό  που πούλησε
τον Γέρο της Δημοκρατίας και κληροδότησε στο έθνος τα πορφυρογέννητα τέκνα : την καψερή  Ντόρα  και τον δολερό  Βεληγκέκα του νεοφιλελευθερισμού,   από-φυτο του Χάρβαρντ,  Κούλη, που με σύνολο εργασιακού βίου 11 (έντεκα)  μόλις μηνών στα πενήντα του χρόνια  προαλείφεται μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας  .
Αποτέλεσμα εικόνας για σημιτηςΈσχατος αλλά ουδόλως ουτιδανός ενεφανίσθη ο  "Κινέζος"   Κώστας Σημίτης , ο πρωθυπουργός
που χρήζει ενός Κοέλιο ως  βιογράφου για τις αλχημιστικές του επιδόσεις, αίτινες μας οδήγησαν στας μασέλας του Ευρώ και, έστρωσαν  το χαλί της χρεοκοπίας στον "άχρηστο  Κωστάκη" . Με αφορμή τις αποκαλύψεις των ημερών για κάποια από  τα μεγάλα σκάνδαλα της εποχής του , σκέφθηκα ότι θα έπρεπε να  τον ευχαριστήσουμε  γιατί κατάφερε (άλλος αθλοφόρος κι αυτός !) να εντάξει   τη διαφθορά  στα ολυμπιακά αγωνίσματα, προεδρεύων εις επιτροπάς όπου  οι μίζες των κολλητών του υπουργών και σφογγοκωλάριων έπεφταν σαν το χαλάζι.
Gerontakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...