Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2018

ΔΑΚΕ όπως λέμε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Για όποιον αμφιβάλλει τι εξακολουθεί να σημαίνει "Ελληνική Δεξιά"Στην επιχείρηση διάχυσης του εθνικιστικού δηλητηρίου στην μαθητική κοινότητα συμμετέχει προθυμότατα η ΔΑΚΕ  Καθηγητών Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Σε ανακοίνωσή της επιδίδεται σε ένα αντιδραστικό κρεσέντο βαφτίζοντας τις εθνικιστικές καταλήψεις ως «εκδήλωση του πατριωτικού φρονήματος» και ότι «πανικόβλητη η Αριστερά παρακολουθεί την εθνική αφύπνιση των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας».
Η παράταξη της ΝΔ στους καθηγητές παραδίδει και «μαθήματα» «πατριωτισμού» φτάνοντας στο σημείο να γράφει ότι κυβέρνηση και υπουργός Παιδείας «ποτέ δεν είχαν ιδιαίτερες περγαμηνές και ευαισθησία στα εθνικά ζητήματα».
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα πανικόβλητη η Αριστερά παρακολουθεί την εθνική αφύπνιση των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας. Οι μαθητές πάρα πολλών σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας κινητοποιήθηκαν και κινητοποιούνται καταγγέλλοντας τη συνθήκη των Πρεσπών, που εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
Τρομοκρατημένοι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Παιδείας και οι αριστερίστικες εφεδρείες του, κάνουν λόγο για ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες. Εγκλωβισμένοι στις αριστερίστικες τους ιδεοληψίες αδυνατούν να καταλάβουν, πώς τόσοι πολλοί μαθητές ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για ένα εθνικό ζήτημα. Άλλωστε ποτέ οι ίδιοι δεν είχαν ιδιαίτερες περγαμηνές και ευαισθησία στα εθνικά ζητήματα. Επειδή το ποτάμι της οργής ολοένα και φουντώνει, ενεργοποιούνται μηχανισμοί καταστολής των μαθητικών αντιδράσεων, με αποβολές μαθητών που είχαν το «θράσος» να τραγουδήσουν το τραγούδι για τη Μακεδονία, εκβιασμούς και απειλές, αλλά και τη συστηματική δολοφονία χαρακτήρων.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών θεωρεί την εκδήλωση του πατριωτικού φρονήματος αυτονόητη υποχρέωση κάθε Έλληνα. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση και την ηθική απαξίωση πατριωτικών εκδηλώσεων, που επιχειρούν οι δυνάμεις του «εθνομηδενισμού» και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών δεν χαρίζει την πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού στη Χρυσή Αυγή. Οι μαθητές εκφράζουν εύλογες ανησυχίες για την απαράδεκτη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στο μείζον εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας. Στον ανιστόρητο Υπουργό Παιδείας που με ανευθυνότητα υποδαυλίζει τις συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών, δηλώνουμε ότι ο πατριωτισμός  δεν έχει καμία σχέση με τον Φασισμό.». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

1945 (2017) |Τα καλά θαμμένα φιλοναζιστικά εγκλήματα των καθημερινών ανθρώπων στην Ουγγαρία σε μια ταινία-αποκάλυψη

 Λίγο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου δύο Εβραίοι επιστρέφουν στο χωριό τους, στην Ουγγαρία , που , όπως γνωρίζουμε,  είχε φιλοναζιστικό κα...