Τρίτη, Νοεμβρίου 27, 2018

Ευριπίδης: "Μώρα γαρ μώρος λέγει ( Ο ανόητος λέει ανοησίες) "


Απίστευτη επίθεση της Ραχήλ Μακρή στο 3ο δημοτικό Ρεθύμνου για το Ημερολόγιο του 2019 με έργα ενός καταξιωμένου ντόπιου καλλιτέχνη , που απεικονίζει ιστορικά κτίρια της πόλης

Αποτέλεσμα εικόνας για ημερολογιο 3ου δημ ρεθυμνου 2019
Μία πρωτόγνωρη επίθεση δέχθηκαν μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου από την πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή με αφορμή την έκδοση του σχολικού ημερολογίου που έφτιαξαν τα παιδιά για το 2019.
1. Η κ. Μακρή στις 25 Νοεμβρίου προχώρησε στην συγκεκριμένη (ΣΣ ανορθόγραφη και ασύντακτη) ανάρτηση:
«Πριν από λίγο ήρθε στα χέρια μου αυτό το ημερολόγιο. Συγχαρητήρια  την επόμενη φορά να ζητήσετε συγνώμη από τους Τούρκους που κάποιοι ξυπόλητοι γέροι του Μόρια (sic) λευτέρωσαν τα παιδιά σας (!). Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα ραγιάδεςΑί σιχτίρια πια».
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Η ήπια και τεκμηριωμένη απάντηση του δασκάλου, που πίστεψε -αφελώς- ότι θα έπειθε με επιχειρήματα την αλαζονική γυναίκα ότι η ιστορική διαδρομή  ενός τόπου δεν πρέπει να σβήνει από τη μνήμη των ανθρώπων  


Pantelis Giannoulakis

***
Ανοιχτή επιστολή-σχόλιο
κ. #Ραχήλ_Μακρή,
Χαίρομαι που κρατάτε στα χέρια σας ένα εξαιρετικό ημερολόγιο! Ειλικρινά σας το λέω,χαίρομαι!
Οι ζωγραφιές-σκίτσα ειναι δημιουργίες του συμπολίτη μας κ. Κώστα Δασκαλακη. Ειναι ερασιτέχνης όμως ξεπερνάει πολλούς επαγγελματίες του είδους!
Πριν πέντε χρόνια στην επέτειο των 100 χρόνων από την επανένωση της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα ο κ. Κ. Δασκαλακης ζωγράφισε -σχεδίασε για λογαριασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθυμνου αυτές και άλλες παραστάσεις σχετικά με τα μνημεία και την ιστορική -πολιτιστική-πολιτισμική διαδρομή της πόλης μας.Ειναι για εμάς μεγάλη τιμή και χαρά!Τα σχόλια και οι κριτικές ήταν εξαιρετικές από επιστήμονες -πνευματικούς ανθρώπους του νησιού και από το Ίδρυμα " Ελευθέριος Βενιζέλος"!
Η δεύτερη φορά που έγινε αξιοποίηση των έργων αυτών ειναι μέσω του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Αλήθεια πού εντοπίζετε τον "ραγιαδισμό";
Ειναι ντροπή ... Προσβολή... "μειοδοτικό" ένα σχολικό ημερολόγιο να παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της πόλης;
Θεωρείτε ότι η προσπάθεια αυτή προσβάλει τους αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερια;
Μας καλείτε να φορέσουμε "τσαντορ " και να "πέσουμε στα τέσσερα!" ;; Ουσιαστικά δηλαδή μας θεωρείτε "προσκυνημενους" και ανάξιους συνεχιστές των προγόνων μας που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερια αυτού του τόπου;
Γράφετε "άι σιχτίρια!" ... Γιατί άραγε;
Το Ρέθυμνο έχει διατηρήσει στο πέρασμα των χρόνων μνημεία από την περίοδο Ενετοκρατίας & Τουρκοκρατιας... Αυτά τα μνημεία αξιοποιούνται και αποτελούν την γέφυρα του χθες με το σήμερα. Ειναι η πολιτισμική-πολιτιστική -ιστορική κληρονομιά του Ρεθυμνου!
Πιστεύετε ότι δεν αξίζει να αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή μιας πόλης μέσω ενός σχολικού ημερολογίου;
Πραγματικά θα ήθελα πολύ να μου εξηγησετε την άποψή σας...
κ. Ραχήλ Μακρή,
έχουν διατεθεί περισσότερα από 1.000 ημερολόγια... Τα σχόλια όλων ειναι εξαιρετικά!!
Πιστεύω οτι αδικείτε μια σπουδαία προσπάθεια τόσο του δημιουργού κ. Κ. Δασκαλάκη όσο του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθυμνου και συναδέλφων εκπαιδευτικών... Αλλά και επιστημόνων που από το 2013 έχουν δει project με τις δημιουργίες αυτές μέσω του Ιδρύματος "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Θέλω να πιστεύω οτι διαβάζοντας το κείμενο αυτό μπορείτε να κάνετε μια επαναξιολόγηση του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Παντελης Γιαννουλακης
Εκπαιδευτικός
3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθυμνου
Υ.Γ: Περιμένω τη δική σας απάντηση.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Ρέθυμνο,26/11/2018

************************
 Αποτέλεσμα εικόνας για ημερολογιο 3ου δημ ρεθυμνου 2019
 Η αρλουμποειδής απάντηση της προκλητικά αστοιχείωτης  κυρίας  , που φαντασιώνεται ότι φυλάττει Θερμοπύλας και με την ελληνόβιτσα βαράει όσους με το  "ελληνόμετρό" της κρίνει ότι είναι   πατριώτες β΄κατηγορίας

Facebook © 2018
 Ραχήλ Μακρή

Η ανάγκη "υπεράσπισης" δείχνει και τη σοβαρότητα του θέματος και της κατάστασης.
Κάποιους τους ενοχλεί η αλήθεια... γι αυτό άρπαξαν τα μαύρα μολύβια για να αποκρύψουν ότι προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα από προπαγάνδα σε μικρά παιδιά. (!)
Η υποταγή σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού δεν είναι καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Είναι προπαγάνδα. Επικίνδυνη προπαγάνδα.
Προπαγάνδα ωραιοποίησης των βασανιστηρίων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Κάποιοι θεωρούν ότι είναι τιμή τους και καμάρι τους να είναι γιουσουφάκια. (!)
Θεωρώ τιμή μου και καμάρι μου να είμαι Ελληνίδα που προσκυνάω(sic) μόνο Λεωνίδες και Κολοκοτρώνηδες.

**************************

 Αποτέλεσμα εικόνας για ημερολογιο 3ου δημ ρεθυμνου 2019

Η  παρέμβαση  του Δήμαρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη, ο οποίος "βάζει στη θέση της " την  απολίτιστη  περσόνα, που εδώ και χρόνια  μας ταλαιπωρεί με τις διάφορες  ελληνοκοτσάνες της και τον φασιστικό ακτιβισμό της

:
«Μας προκάλεσε έκπληξη – μεταξύ άλλων- το περιεχόμενο του σχολιασμού σας  περί του λευκώματος του  3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης.  Η λογική σας προφανώς εδράζεται στην άποψη περί εξάλειψης κάθε μνημείου ή ιστορικής κατάθεσης της παρουσίας κατακτητών στο Ρέθυμνο ή οπουδήποτε αλλού.
 Να γκρεμίσουμε, λοιπόν, το Φρούριο της Φορτέτζας, τη Λότζια και τους μιναρέδες, να αποκαθηλώσουμε  τις ρωμαϊκές κρήνες και τα τούρκικα σαχνισιά, ως φορείς ραγιαδισμού και μάρτυρες της δουλοπρέπειας μας; Για μας, αυτά τα μνημεία είναι αδιάψευστοι μάρτυρες  των κατακτήσεων που υπέστη ο τόπος μας και των αγώνων των προγόνων μας για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.  Η προστασία τους και  η ανάδειξη τους, διαπνέονται από την κοινή απόφαση της πόλης και των  ανθρώπων της να συνομιλούν διαρκώς με το παρελθόν τους, να το γνωρίζουν και  να το σέβονται ως μέσο διατήρησης της ιστορικής μνήμης, ως φορέα διαμόρφωσης της συλλογικής ταυτότητας και ως ερμηνευτικό εργαλείο της σύγχρονης πραγματικότητας.
Μόνο λύπη μας προκαλεί η ανοίκεια επίθεσή σας  και η ανάρτηση ενός άστοχου σχολίου που αποτέλεσε την αφορμή κατάθεσης ιδεοληψιών, που μας προσβάλλουν. Αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε την, αυτονόητη για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο,  αναγκαιότητα διαφύλαξης και  αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου που ζει, τουλάχιστον μην την βρίζετε. Κι αφήστε ήσυχη την κάθε σχολική κοινότητα, να εμπνεύσει,  ανεμπόδιστη, τους μαθητές της, να γνωρίσουν  την τοπική ιστορία. 
Όσο για τα σχόλια σας περί ραγιαδισμού και γονυκλισιών, θα θέλαμε να γνωρίζετε πως, ειλικρινά, μας αφήνουν ανέγγιχτους, ως γραφικά παραληρήματα με εθνικιστικές αποχρώσεις, μια και δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό γης στην Κρήτη που να μην έχει ποτιστεί με το αίμα Αγωνιστών για την Ελευθερία και την αποτίναξη του εκάστοτε ζυγού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μνήμη Κώστα Μπέσιου

Κώστας Λαχάς Ο ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΣ  Τα λόγια μου της νύχτας μετανάστες σε δρομολόγια χωρίς επιστροφή άσ’ τις πλατείες να βογκούν σου λέω άστες ίσως μ...