Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2018

Αγέραστο βρετανικό θρίλερ με υπέροχες ερμηνείες

Αποτέλεσμα εικόνας για Cast a Dark Shadow

CAST A DARK SHADOW (Το μυστικό της μαύρης σκιάς)

1955  Αγγλία
Είδος  Θρίλλερ

Σκηνοθεσία          Λιούις Γκίλμπερτ
Σενάριο                Τζον Κρέσγουελ (Βασισμένο στο θεατρικό έργο της Τζάνετ Γκριν "Murder Mistaken")

Παίζουν                Ντερκ Μπόγκαρντ, Κάθλιν Χάρισον, Μάρκαρετ Λόκγουντ, Κέι Γουόλς

Υπόθεση                Ένας νεαρός και ταλαντούχος προικοθήρας ελπίζει να πλουτίσει, κληρονομώντας την πλούσια ηλικιωμένη σύζυγό του.

Φροντίζω τη Μόνι σήμερα...
«Ο νεαρός και όμορφος Έντουαρντ (Τέντι) Μπέαρ (Teddy Bear = Λούτρινο αρκουδάκι), αγόρι ταπεινής καταγωγής εργάζεται σε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο και ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή που θα μπορούσε να έχει αν ήταν πλούσιος. Η ευκαιρία έρχεται όταν γνωρίζει την ηλικιωμένη Μόνι η οποία τον ερωτεύεται και τον παντρεύεται. Το σχέδιό του είναι απλό: Μόλις πεθάνει η Μόνι θα την κληρονομήσει και θα κάνει τη ζωή που ονειρεύεται.
Ο Λιούις Γκίλμπερτ που μας είναι γνωστός από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, σκηνοθετεί αυτό το Χιτσκοκικού τύπου θρίλερ με απλό και ακαδημαϊκό τρόπο, χωρίς εντυπωσιακή σκηνοθεσία αλλά με εξαιρετικό ρυθμό και όμορφα κοντινά πλάνα. Η φωτογραφία έγινε από τον Τζακ Άσερ ο οποίος έγινε διάσημος για την ιδιαίτερη χρήση των χρωμάτων του στα κλασσικά γκόθικ φιλμ της Hammer και παρ' όλο που εδώ η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη, το ταλέντο του είναι εμφανές.
Οι ερμηνείες ειναι όλες πολύ καλές, με πρώτο βέβαια τον άριστο Ντερκ Μπόγκαρντ, αλλά και οι τέσσερεις γυναίκες που τον πλαισιώνουν είναι η μία καλύτερη από την άλλη.  Εξ' ίσου απολαυστικοί είναι και οι πολύ καλογραμμένοι καταιγιστικοί διάλογοι.
Το θεατρικό της Τζάνετ Γκριν "Murder Mistaken" έγινε και τηλεοπτική ταινία ένα χρόνο αργότερα με την Μάργκαρετ Λόκγουντ να παίζει τον ίδιο ρόλο.
Πηγή:cinearforaddicted.blogspot.com


Το Μυστικό της Μαύρης Σκιάς (1955)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...