Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά. 
Η υποψηφιότητά του έκλεισε αργά το απόγευμα του Σαββάτου μετά από εντατικές διαβουλεύσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, το όνομα του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχε ακουστεί για τον Δήμο του λιμανιού, και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη,  ενώ ο Νίκος Μπελαβίλας, σύμφωνα με πληροφορίες του  έχει ήδη μιλήσει και με τον Αλέξη Τσίπρα.
Με ανάρτησή του ο Νίκος Μπελαβίλας γνωστοποιεί την υποψηφιότητά του για τον δήμο του Πειραιά.i
Παρακαλώ ενημερώστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το fake "θρίλερ"* για εμάς, έληξε χθες το βράδυ με ένα ωραίο γλέντι αγαπημένων συντρόφων στον Προφήτη Ηλία. Τώρα αρχίζει το αληθινό θρίλερ για τον ίδιο. Στόχος σαφής και ξεκάθαρος:Να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά, όχι μόνο γιατί απειλεί τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, αλλά γιατί απειλεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία, απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία.

*ΣΣ:  Πρόκειται για μια αναφορά στα δημοσιεύματα εφημερίδων , fb και sites του Μαρινάκη που έκαναν λόγο για «θρίλερ» στον Πειραιά σχετικά με το χρίσμα στον Νίκο Μπελαβίλα που θα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και ο καθηγητής του ΕΜΠ, ξεκινά την ανάρτησή του με την επισήμανση:

=> parapolitika.gr
Θρίλερ με την υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα στον Πειραιά
Σε απελπισία ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Μπελαβίλας είναι αρχιτέκτονας/πολεοδόμος και διδάσκει το Πολυτεχνείο αστικό σχεδιασμό, ενώ είναι πρόσφατα ανέλαβε την προεδρία της Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ. Γέννημα θρέμμα της περιοχής, ο Νίκος Μπελαβίλας είναι τρεις γενιές Πειραιώτης. Ο ίδιος έχει γεννηθεί στο Πασαλιμάνι και εντάχθηκε στην Αριστερά από την εφηβεία του ενώ αποτελεί ιδρυτικό μέλος από το 1999 της δημοτικής παράταξης του Θοδωρή Δρίτσα «Λιμάνι της Αγωνίας». 
Πριν από λίγες εβδομάδες ο κ. Μπελαβίλας απέρριψε την πρόταση να είναι υποψήφιος στην Αθήνα, επικαλούμενος τα καθήκοντά του στην Ανάπλαση ΑΕ.