Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018

Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΞΑΝΑΧΟΡΕΥΕΙ


Θέατρο Άλσος: Ο πολιτισμός επιστρέφει στο ανανεωμένο Πεδίο του Άρεως (video)

Πηγή: neaselida.gr


Κάποτε ήταν το στολίδι της Αθήνας. Με το θέατρο του Μάνου Κατράκη, το Άλσος με τις παρλάτες του Γιώργου Οικονομίδη, με πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Φευ τα τελευταία χρόνια μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο και χώρο διακίνησης ναρκωτικών. Το Πεδίο του Άρεως.
Σήμερα, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες των ανθρώπων της Περιφέρειας Αττικής, διεκδικεί πάλι την παλιά του αίγλη. Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ο πολιτισμός ξαναμπαίνει στο Πεδίο του Άρεως. Και που; Στο άλλοτε διάσημο Άλσος. Το ανακαινισμένο εμβληματικό κτίριο Οικονομίδη ξεκινά και πάλι με συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου. Το επιστέγασμα μιας προσπάθειας, ενός αγώνα δρόμου απο την Περιφέρεια να ξαναγίνει το Πάρκο παράδεισος πολιτισμού και πράσινου.
Χώρος ανοικτός στους πολίτες, χώρος πολιτισμού και αναψυχής. Χώρος όπου μπορούν οι άνθρωποι της πόλης, οι οικογένειες, οι φιλόζωοι να τρέξουν, να κάνουν βόλτα, να ψυχαγωγηθούν. Εδώ και τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια Αττικής, που το 2014 βρήκε το πάρκο σε κατάσταση εγκατάλειψης, με συντονισμένο τρόπο έχει επισκευάσει τις υποδομές, τις παιδικές χαρές, φροντίσει το πράσινο, και για πρώτη φορά έχει εγκαινιάσει θεσμούς, όπως τις εκδηλώσειςπολιτισμού και το μεγάλο μπαζάρ στα τέλη Δεκεμβρίου και την περίοδο του Πάσχα. Καθώς και αθλητικές εκδηλώσεις για μεγάλους (ΟΠΑ run) και μικρούς (athletic kids) σε συνεργασία με όλους τους φορείς (ΣΕΓΑΣ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, κ.α.). Πλέον το Πεδίο του Άρεως αλλάζει πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το σκάνδαλο Novartis

  « Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησ...