Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2018

«Ακόμη και για τη Μαφία υπάρχει ένα ηθικό όριο: η ιερή μνήμη των γονιών μας»


Η απάντηση Μπελαβίλα στα δημοσιεύματα για τον ΕΛΑΣίτη πατέρα του https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2018/48/278971-16795879.jpg

«Ακόμη και για τη Μαφία υπάρχει ένα ηθικό όριο: η ιερή μνήμη των γονιών μας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο καθηγητής αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ και υποψήφιος για το δήμο Πειραιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπελαβίλας μέσω Facebook, απαντώντας στα άθλια δημοσιεύματα που περιυβρίζουν τον νεκρό πατέρα του ως «συμμορίτη του ΕΛΑΣ και κατσαπλιά των Δεκεμβριανών».H ανάρτηση του Νίκου Μπελαβίλα στο facebook:
«Ακούστε! Ακόμη και για τη Μαφία υπάρχει ένα ηθικό όριο: η ιερή μνήμη των γονιών μας. Αφού αρχίσαμε λοιπόν ενημερώνω εκ νέου, ότι είμαι περήφανος όσο ελάχιστοι από εσάς για τον πατέρα μου, την ιστορία του και την οικογένεια μου.
Είμαι επίσης περήφανος για τους συντρόφους μου και τον Θοδωρή Δρίτσα που βγήκε να απαντήσει στις σημερινές αθλιότητες.


 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/q86/p180x540/47137327_2209013662500900_7090766679554129920_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=5c1714c554bcaca8e5d209a939197c3d&oe=5CAA9F25
Γιώργης Μπελαβίλας, Πειραιάς (1925-1998)
Ο Γιώργης Μπελαβίλας, μαθητής του 2ου Γυμνασίου του Πειραιά, µέλος της ΕΠΟΝ και στον Λόχο Μπάϋρον του ΕΛΑΣ από τα φοιτητικά του χρόνια στο Πολυτεχνείο, φυλακίστηκε στο Χαϊδάρι από τους Γερµανούς. Έλαβε µέρος στα ∆εκεµβριανά, συνελήφθη από τους Εγγλέζους και φυλακίστηκε ξανά. Εξορίστηκε στην Ικαρία και στη Μακρόνησο όπου βασανίστηκε άγρια. Νοσηλεύτηκε με ημιπληγία από τα βασανιστήρια στο "Σωτηρία" Καταδικάστηκε το 1948 σε ισόβια. Αποφυλακίστηκε το 1956. Στέλεχος της Ε∆Α και του κινήµατος ειρήνης. Το 1967 εκτοπίστηκε στη Γυάρο. Ιδρυτικό µέλος του ΚΚΕ εσ., της Ε.ΑΡ. και του Συνασπισµού. Από τους ιδρυτές των "Πολιτών του Πειραιά”».



Η δήλωση του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα

Ο αγαπημένος φίλος και σύντροφος Νίκος Μπελαβίλας, δέχθηκε την τιμητική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Πειραιά. Αυτές τις μέρες καλούνται να αποφασίσουν για την πρόταση αυτή, τα κομματικά Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και η Συνέλευση του Λιμανιού της Αγωνίας.
Για την αγωνιστική και επιστημονική επάρκεια του Νίκου Μπελαβίλα, δε χρειάζεται να προσθέσω εγώ κάτι. Το ίδιο και για την κοινωνική του παρουσία και προσφορά. Τις γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι στον Πειραιά, στην Αθήνα, στην Αττική, στην Ελλάδα. Τις γνωρίζουν επίσης άνθρωποι της Επιστήμης απ’ όλο τον κόσμο. Τις γνώρισε, τέλος, πριν από χρόνια και το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας, όταν μαζί με άλλους τρεις συντρόφους του τον συλλάβανε, τον φυλάκισαν και τον δίκασαν στην Άγκυρα, επειδή υπερασπιζόταν Τούρκους Αριστερούς και Δημοκράτες αγωνιστές. Νίκο, εσύ ξέρεις καλύτερα από μένα, ότι οι άθλιοι χαρακτηρισμοί που θέλουν να σε εμφανίσουν ως «δελαπατρίδη» ή ότι «την ψώνισες», δε σε αγγίζουν.
Να ξέρουν, όμως, τα κάθε είδους φασιστοειδή που διαρκώς έχουν και μία δικαστική εκκρεμότητα για τα κανιβαλικά τους δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις τους, να ξέρουν ότι ναι, ο Νίκος είναι γιος του Γιώργου Μπελαβίλα. Και αυτό, είναι τιμή όχι μόνο για εκείνον, αλλά για όλους μας και για όλο το δημοκρατικό κόσμο, στον Πειραιά και στην Ελλάδα ολόκληρη.
Ο Γιώργος Μπελαβίλας πολέμησε τους Γερμανούς, όταν οι πολιτικοί πρόγονοι των εκπροσώπων του σύγχρονου ναζισμού συνεργάστηκαν μαζί τους, ως δωσίλογοι-μαυραγορίτες. Γι’ αυτή την πατριωτική του στάση, ο Γιώργος Μπελαβίλας διώχθηκε ασταμάτητα από το μετεμφυλιακό κράτος και από τη χούντα. Δεν του συγχωρούν ότι έμεινε όρθιος!
Τιμάμε πάντα τη μνήμη του. Για μας, ήταν και παραμένει φάρος φωτεινός και στους αγώνες της νιότης μας και στους τωρινούς μας αγώνες.
Δεν περιμέναμε άλλωστε από τους εξοικειωμένους με τον κανιβαλισμό τίποτε λιγότερο χυδαίο, απ’ ότι ένα… «Μακελειό»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Take My Life/Η ζωή μου είναι στα χέρια σου (1947): μια καλογυρισμένη αγγλική ταινία νουάρ

Ένας άντρας που κατηγορείται άδικα για τη δολοφονία μιας πρώην φίλης πρέπει να βασιστεί στη σύζυγό του για να κάνει το ντετέκτιβ και να βρει...