Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2017

GOD BLESS POOR AMERICA/ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

  Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ SKID ROW  ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ 

ΩΣ ΤΥΠΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ  ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

 Αποτέλεσμα εικόνας για Skid Row του Λος Αντζελες

Skid Row, Los Angeles - Wikipedia

Αποκαλυπτικές εικόνες από την σκληρή πραγματικότητα της ζωής των περίπου 20.000 άστεγων στην περιοχή Skid Row του Λος Αντζελες, της, κατά τα άλλα, απαστράπτουσας «πρωτεύουσας» της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα.
Το βίντεο έχει γυριστεί ανήμερα τα Χριστούγεννα και δείχνει εξαθλιωμένους ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους και παιδιά, να περιφέρονται στην 5η, 6η και την οδό San Pedro, προσπαθώντας απλώς να βγάλουν ακόμη μία μέρα ζωντανοί.
Στην Skid Row υπάρχουν εννέα τουαλέτες ανά 2.000 άτομα, σύμφωνα με μια έκθεση με τίτλο «No Place to Go», η οποία συντάχθηκε από οργανώσεις και κινήματα αλληλεγγύης στους άστεγους τον περασμένο Ιούνιο.
Πολλοί λίγοι θα βρουν ζεστό φαγητό και ύπνο σε οργανωμένα καταφύγια αλληλέγγυων, αφού η προσφορά μακράν δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Cécile Chaminade (1857-1944):Μια ξεχασμένη εξαιρετική συνθέτρια έργων για πιάνο της ύστερης ρομαντικής περιόδου

Late-Romantic French piano music of unfailing elegance and wit, chosen by a rising piano star and gifted young advocate of under-rated compo...