Τρίτη, Δεκεμβρίου 19, 2017

Μια μήνυση για τη μαφιόζικη θηλιά των capital controls σ΄ένα λαό και την κυβέρνησή του


Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρουφάκης κάνει μήνυση στην ΕΚΤ για τα capital controlsO Βαρουφάκης κάνει μήνυση στην ΕΚΤ για τα capital controls!


Ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερμανός ευρωβουλευτής Φάμπιο ντε Μάσι κάνουν μήνυση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στόχος τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφο που έχει σχέση με την απόφαση της ΕΚΤ να «παγώσει» τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες, το 2015, σύμφωνα με το Reuters.
Εξαιτίας αυτής της κίνησης, η κυβέρνηση Τσίπρα υποχρεώθηκε να επιβάλει capital controls ενώ αποδυναμώθηκε η διαπραγματευτική ισχύς της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της.
Με τη μήνυσή τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κκ. Βαρουφάκης και Φάμπιο ντε Μάσι ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να υποχρεώσει την ΕΚΤ να αποκαλύψει το νομικό σκεπτικό στο οποίο στηρίχθηκε η απόφασή της για τις ελληνικές τράπεζες.
Η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημά τους και έτσι Βαρουφάκης και Φάμπιο ντε Μάσι στράφηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να έχουν πρόσβαση στο έγγραφο.
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε στο Reuters ότι η νομική γνωμάτευση προηγήθηκε κατά δύο μήνες της απόφασης για το «πάγωμα» της χρηματοδότησης. Πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ αποφάσισε να μην το αποκαλύψει για να προστατεύσει τους νομικούς συμβούλους της και τις εσωτερικές διαβουλεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Επικίνδυνη Σιωπή" (2010): ένα αληθινό βιογραφικό δράμα διακίνησης γυναικών , που εκτυλίχθηκε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα χρόνια της επέμβασης των Δυτικών στη σπαρασσόμενη Γιουγκοσλαβία

Μια Αμερικανίδα αστυνομικός που υπηρετεί στις δυνάμεις του ΟΗΕ στη Βοσνία ανακαλύπτει ένα τεράστιο κύκλωμα διακίνησης γυναικών στο οποίο ε...