Dick Tracy - Wikipedia
Σύμφωνα με τη - Βικιπαίδεια
"τα πιο συνηθισμένα είδη κόμικς είναι τα κόμικς στριπ σε εφημερίδες και περιοδικά (και όχι μόνο), όπου μια μικρή ιστορία ξετυλίγεται μέσα σε τρία ή τέσσερα καρέ και οι μεγαλύτερες ιστορίες σε ειδικά περιοδικά, εικονογραφημένες νουβέλλες και άλμπουμ, γνωστές απλά σαν κόμικς ή βιβλία κόμικς. Τα κόμικ στριπ στις εφημερίδες και τα περιοδικά είναι συνήθως δευτερεύουσας σημασίας, προορισμένα να κάνουν ένα γρήγορο κοινωνικό ή πολιτικό σχόλιο και οι σκηνοθετικές - αφηγηματικές τους δυνατότητες είναι βέβαια περιορισμένες αφού πρόκειται για μια απλή λωρίδα (στριπ) με μερικά καρέ στη σειρά. Αντίθετα, στα περιοδικά κόμικς αποτελούν το κύριο υλικό, εκτείνονται σε ολόκληρες σελίδες κι εκεί οι ιστορίες παρουσιάζονται είτε σε συνέχειες από τεύχος σε τεύχος είτε αυτοτελώς".
Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες κόμικ υπήρξε ο Αμερικανός Ντικ Τρέισι , ο αμείλικτος διώκτης των πάσης φύσεως παρανόμων, θαυμαστό δημιούργημα του μεγάλου Τσέστερ Γκουλντ , τη δεκαετία του 1930.
Η θριαμβευτική επιτυχία του κόμικ ήταν τόσο μεγάλη ώστε το Χόλιγουντ .φρόντισε να τον μετατρέψει σε κινηματογραφικό σίριαλ. Κάθε εβδομάδα προβάλλονταν στις αίθουσες επεισόδια, που τελείωναν με τον ήρωα να αντιμετωπίζει κάποιο θανάσιμο κίνδυνο.
Ο Άρηε Μαλανδράκης γράφει χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία Republic πήρε την απόφαση "να εκμεταλλευθεί τη δημοτικότητα του Ντικ Τρέισι με 4 κινηματογραφικά σίριαλ, αποτελούμενα από 15 εβδομαδιαία επεισόδια το καθένα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να βρεθεί ο ηθοποιός που θα έμοιαζε φυσιογνωμικά με τη φιγούρα του Ντικ Τρέισι -ιδίως στο τετράγωνο σαγόνι που ήταν σήμα-κατατεθέν του ήρωα. Η επιλογή του Ραλφ Μπερντ αποδείχτηκε ιδανική, καθώς το σαγόνι του ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να βρουν, χωρίς να μοιάζει ως κάτι αφύσικο ή τερατώδες! Με διαβατήριο το θεληματικό πιγούνι, αλλά και την πειστική ερμηνεία του, ο Ραλφ Μπερντ υποδύθηκε τον Τρέισι στο σίριαλ της Republic, για να εμφανιστεί σε άλλα δύο επεισόδια που γύρισε αργότερα η RKO.
Η καριέρα του στο ρόλο του Τρέισι ολοκληρώθηκε με δραματικό, δυστυχώς, τρόπο το 1950-51, σε ένα (τηλεοπτικό, πλέον) σίριαλ του ABC. Πέθανε στη διάρκεια των γυρισμάτων, καταπονημένος από τις δυσκολίες και την ένταση της δουλειάς."
Στην ταινία που αναρτούμε το ρόλο του "κακού" παίζει ο απολαυστικός στην ερμηνεία αρνητικών χαρακτήρων Μπόρις Καρλόφ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου