Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016

Η γλώσσα της Θεσσαλονίκης και η γλώσσα της Αθήνας ― το λεξικό των διαφορών

997724_23862406369_472f3fbeb0_o

ΦΑΓΗΤΟ: Διαφορές μεταξύ των δύο πόλεων έχουμε και στο πως ονομάζει η κάθε μία το φαγητό.

Στην Αθήνα λέμε:
1.λεμονάδα (και εννοούμε γκαζόζα)
2.καλαμάκι (και εννοούμε κρέας σε στικ)
3.μπουγάτσα (και εννοούμε οπωσδήποτε με κρέμα)
4.τυρί (και εννοούμε όλα τα κίτρινα τυριά)
5.βότκα λεμόνι
Στη Θεσσαλονίκη λέμε:
1.λεμονάδα (και εννοούμε λεμονάδα!)
2.καλαμάκι (και εννοούμε πλαστικό για καφέ κλπ)
3.μπουγάτσα (και ρωτάμε πάντα κρέμα ή τυρί;)
4.κασέρι ( και εννοούμε όλα τα κίτρινα τυριά)
5.τυρί ( και εννοούμε φέτα)
6.σάντουιτς ( και εννοούμε ψωμί και όποια γέμιση)
7.αλοιφή (και εννοούμε όλες τις σαλάτες με βάση τη μαγιονέζα/γιαούρτι και έχει κρεμώδη υφή)
8.βότκα λεμονάδα

Χαρακτηριστικά σημεία που θα πήγαινα έναν ξένο σε κάθε πόλη:

Στην Αθήνα :
1)Ο λόφος του Φιλοπάππου
2)Για παγωτό μηχανής στον Κρίνο στην Αιόλου
3)Στο στέκι του ηλία
4)Στο 56 στο Κολωνάκι
5)Στην Αγορά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας
6)Στην Κρήτη για φαγητό
7)Στον Βάρσο στην Κηφισιά για όλα
Στη Θεσσαλονίκη :
1)Οι κήποι του Πασά
2)Για κρέπα στο Valentinο στην πλ. Ναυαρίνου
3)Στην Τομπουρλίκα όπου μαζεύονται όλες οι ωραίες και παλιές παρέες της πόλης
4)Στη μάντρα του Xάρμπαλη στη λαχαναγορά τις μικρές ώρες (base live)!
5)Παραμονή πρωτοχρονιάς στη στοά Μοδιάνο
6)Στη Νέα Φωλιά για φαγητό
7)Στον Κουκουμέρια στην κ. Τούμπα για τσουρέκι
ΠΗΓΗ: lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ=> Η γλώσσα της Θεσσαλονίκης και η γλώσσα της Αθήνας ― το λεξικό των ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: