Πως "φτιάχνουμε" φυσικό υαλουρονικό οξύ
Δεν είναι προτιμότερο να αξιοποιούμε φυσικά προϊόντα τα οποία ουσιαστικά έχουν μηδενική χρηματική αξία, από το να αγοράζουμε πανάκριβα προϊόντα τα οποία, ενδεχομένως, δεν έχουν το σωστό αποτέλεσμα;
Τα συνηθισμένα προϊόντα που πωλούνται στα ράφια, δεν ανταποκρίνονται όλα, πραγματικά, σε αυτό που διαφημίζουν, για τον απλούστατο λόγο ότι ο οργανισμός μεταβολίζει το προϊόν όπως ό,τι άλλο τρώμε. Έτσι, είναι απλώς μία ακόμα πρωτεΐνη, η οποία δεν προσφέρει αυτά για τα οποία πωλείται.
Για να ενισχύσουμε το κολλαγόνο πρέπει να δώσουμε τροφή στους ινοβλάστες οπότε θα σχηματιστεί η παραγωγή υαλουρονικού.
Μπορούμε, λοιπόν, να προσφέρουμε εμείς την τροφή στους ινοβλάστες μας.
Παρασκευή μίγματος για παραγωγή υαλουρονικού
Παραγγέλλουμε από τον χασάπη μας
καθαρισμένα μοσχαρίσια κόκαλα από τον
χασάπη, με το μεδούλι, ενδεχομένως
κομμένα σε κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι.
- Τα αφήνουμε για 8 ώρες να σιγοβράσουν.
- Προσθέτουμε νερό, όταν χρειάζεται.
- Μετά, στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
- Όταν κρυώσει, τοποθετούμε τον ζωμό στο ψυγείο.
- Πίνουμε ένα ποτήρι καθημερινά.
- Σπάμε τα αυγά.
- Τα αδειάζουμε από τον κρόκο και το ασπράδι. Δεν πετάμε την μεμβράνη.
- Τα γυρίζουμε ανάποδα να στραγγίξουν ως το βράδυ.
- Τα βράζουμε για απολύμανση δέκα λεπτά.
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
- Την άλλη μέρα τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά.
- Παίρνουμε τα τσόφλια και τα
θρυμματίζουμε στο Multi ώσπου
γίνουν πούδρα.
Είναι σημαντική η προσφορά του μείγματος κυρίως για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες, αλλά και για όσους έχουν προβλήματα οστεοαρθρίτιδας, αρθρίτιδας κλπ.
Πηγή: http://www.diadrastika.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου