Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018

Όλοι οι ακροδεξιοί θεωρούν την πατρίδα ρεζερβέ

Ο ανάγωγος της Κυριακής

[Απόσπασμα]

*** Ο άλλος ο πατριώτης, ο Νότης, βγήκε με μια τεράστια ελληνική σημαία πίσω του να τραγουδήσει. Λες και κάνει περιοδείες στο εξωτερικό και θέλει να θυμίσει στους συμπατριώτες του την πατρίδα.
Όπως όλοι οι ακροδεξιοί θεωρούν την πατρίδα ρεζερβέ. Είναι δικιά τους κι αυτοί κανονίζουν ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι τρώνε ξύλο, ποιους δεν πειράζουμε, ποιους σκοτώνουμε, ποιους αφήνουμε. Μαζί του και η Πάολα σε μια πορεία δημιουργικής φθοράς.
Από κάτω πολύς κόσμος παρακολουθεί τον δημιουργικό κατήφορο που χαράζει η μηδαμινότητα.

*** Βγήκε η έγκριτη «Εστία» και μας ενημέρωσε πως ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ανάλογες είναι οι φήμες και για τον Γιάννη Λοβέρδο, τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αλλά και γι’ άλλους δημοσιογράφους. Και ρωτώ εγώ, ο ανάγωγος: Είναι ηθικό και τίμιο να αρθογραφείς – ως δημοσιογράφος – σε κάποιο Μέσο, να σε διαβάζει κόσμος και την επομένη να ζητάς την ψήφο του;
Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεις ότι τα όσα έγραφες όλο το προηγούμενο διάστημα, υπέρ του ενός ή κατά του άλλου κόμματος, είχαν ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά και εν κατακλείδι δεν είχαν καμία δημοσιογραφική υπόσταση. Η λαλίστατη ΕΣΗΕΑ αντιλαμβάνεται το πρόβλημα ή μόνο εγώ βλέπω «φαντάσματα»;
*** Η δολοφονία της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο, δεν είναι ένα ακόμα έγκλημα, είναι μια υπενθύμιση για όσους είχαν ξεχάσει ότι πατριαρχία σκοτώνει. Η Ελένη δολοφονήθηκε γιατί είπε όχι στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματος της. Αυτό έπεσε πολύ βαρύ στον εγωισμό των δυο αγοριών.
Καμία σημασία δεν έχει αν η Ελένη έκανε σεξ με έναν, με δύο ή με 10 ανθρώπους. Καμία σημασία δεν έχει όσο κι αν προσπαθούν τα Μέσα και τα κανάλια να μας πείσουν περί ηθικής. Καμία σημασία δεν έχει αν η Ελένη έβγαινε πολύ έξω, έπινε πολύ, φορούσε κοντά φορέματα ή απολάμβανε το σεξ.
Ο καθένας χειρίζεται την προσωπική του ζωή κατά πώς του αρέσει. Όταν μια Ελένη βρίσκεται πεταμένη, ξυλοκοπημένη και βιασμένη, σημαίνει ότι κάθε μία γυναίκα κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια θέση. Και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να υπάρχουν δημοσιογράφοι που να προσπαθούν έμμεσα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Το έγκλημα αυτό έχει πρωτοφανή αγριότητα από τα δύο νεαρά παιδιά, τα οποία στην συνείδηση όλων είναι ασυγχώρητα.
*** Μπαίνω και στο αεροπλάνο και βλέπω το εξώφυλλο της Aegean, στο Blue αυτή τη φωτογραφία:

Μία κοπέλα σ’ ένα μαύρο άλογο, με μαύρα γράμματα το εξώφυλλο, στο κάστρο των Ιπποτών στη Ρόδο.
Σαν να είναι η πορεία της ωραίας Ελένης προς τον θάνατο.
*** Επιτέλους πρέπει στο διαδίκτυο να μην μπορεί ο καθένας να κάνει τον εμετό του. Έχει υποχρέωση το ίδιο το Ίντερνετ να φτιάξει καλύτερους νέους και όχι να καλλιεργεί και να σιγοντάρει την ανεξέλεγκτη βία, τη λεκτική απέναντι σε ανθρώπους. Σε πολύ λίγο καιρό το διαδίκτυο θα είναι ο μεγαλύτερος φασιστότοπος. Έχει γίνει η φωλιά του κάθε φασίστα, του κάθε κομπλεξικού και του κάθε κακόψυχου.
Είναι καιρός να μπούνε κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...