Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2024

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΑΠΌ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: «Ο Θεός μάς υποσχέθηκε τα εδάφη του Λιβάνου»!

 https://preview.redd.it/jerusalem-post-removes-article-is-lebanon-party-of-israels-v0-cjqucpahftrd1.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=a39761f9584c2c0e83458f9ce6b96cc24a827b0b

Jerusalem Post: «Ο Θεός μάς υποσχέθηκε τα εδάφη του Λιβάνου»!

Ενώ όμως στο X η αναφορά στο Μεγάλο Ισραήλ χρησιμοποιείται συνήθως από επικριτές της χώρας, μέσα στο Ισραήλ κάποιοι συζητούν πολύ σοβαρά τα νέα σύνορα που θα πρέπει να έχει το κράτος τους. Στις 25 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα Jerusalem Post δημοσίευσε κείμενο με τίτλο «Είναι ο Λίβανος τμήμα της Γης της Επαγγελίας;». Το κείμενο με την υπογραφή του Μαρκ Φις αναλύει το Τορά (πέντε τεύχη της εβραϊκής βίβλου) για να διαπιστώσει αν το Ισραήλ «έχει την υποχρέωση» να καταλάβει τα εδάφη του Λιβάνου, αφού τα έχει υποσχεθεί ο Θεός.

Το συμπέρασμα του αρθρογράφου είναι ότι η Γη της Επαγγελίας περιλαμβάνει την περιοχή από το Νείλο μέχρι τον Ευφράτη δηλαδή εδάφη της Δυτικής Όχθης, της Γάζας, του Λιβάνου, της Συρίας, της Ιορδανίας και του Ιράκ.Το κείμενο μάλιστα καταλήγει με την εξής διαπίστωση «Αν κοιτάξει κανείς έναν χάρτη, θα μείνει έκπληκτος από το πόσο βόρεια εκτείνεται αυτό το ποτάμι (Ευφράτης) και πόσο απέραντη είναι πραγματικά η Γη του Ισραήλ. Αν και μπορεί να μην είμαστε σε θέση να το διεκδικήσουμε ξανά στην εποχή μας, ο Hashem (Θεός) σίγουρα θα μας το επιστρέψει σύντομα.

H Jerusalem Post κράτησε το κείμενο στην ιστοσελίδα της για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν το διαγράψει. Είχε σωθεί όμως στο αρχείο του wayback machine και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που στο Ισραήλ αποφάσεις λαμβάνονται ή προωθούνται μέσα από τον φονταμενταλιστικό φακό πολιτικών ή δημοσιογράφων που αποδίδουν τις πράξεις τους στα ιερά κείμενα του Ιουδαϊσμού. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι οι συνεχείς αναφορές του Νετανιάχου και άλλων πολιτικών στα «παιδιά του Αμαλήκ». 

Όπως εξηγούσαμε σε σχετικό podcast του INFOWAR «o Αμαλήκ ήταν εθνάρχης των αμαληκιτών οι οποίοι στην εβραϊκή βίβλο είναι οι σημαντικότεροι εχθροί των ισραηλιτών. Στο 25ο κεφάλαιο του Δευτερονόμιου μάλιστα ο θεός δίνε εντολή να αφανίσουν όλους τους αμαληκίτες φροντίζοντας να σβήσουν ακόμη και τη μνήμη τους -«ἐξαλείψεις τὸ ὄνομα Ἀμαλὴκ ἐκ τῆς ὑπὸ τὸν οὐρανὸν καὶ οὐ μὴ ἐπιλάθῃ».

Απευθυνόμενος σε Ισραηλινούς στρατιώτες ο Νετανιάχου είχε δηλώσει «Να θυμάστε τι σας έκανε ο Αμαλήκ. Δεν θα το ξεχάσουμε και θα πολεμήσουμε». Η συγκεκριμένη φράση χαρακτηρίστηκε σαν ένα άμεσο κάλεσμα προς όλα τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ να προχωρήσουν σε ολοκληρωτικό αφανισμό των Παλαιστινίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις κατατέθηκαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης από τους δικηγόρους της Νότιας Αφρικής ως αποδεικτικό στοιχείο για την πρόθεση του Ισραηλινού πρωθυπουργού να πραγματοποιήσει γενοκτονία στη Γάζα.

 ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ;



Prime Minister Benjamin Netanyahu visits IDF soldiers at the Gaza front, Oct. 19, 2023. Photo by Avi Ohayon/GPO.

*Netanyahu writes to IDF soldiers ahead of Shabbat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Beethoven: Symphonie n° 9 - 4 Οrchestres, 4 Villes/4 Ορχήστρες, 4 Πόλεις - ARTE Concert

Βικιπαίδεια=>9η Συμφωνία (Μπετόβεν) Η Συμφωνία  No. 9, Op.  125 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα αριστου...