Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024

“Οι γάτες έχουν περισσότερη ελευθερία από τις γυναίκες στο Αφγανιστάν”

 https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2024/08/afghanistan2-1320x880.jpg

“Οι γάτες έχουν περισσότερη ελευθερία από τις γυναίκες στο Αφγανιστάν” λέει η Μέριλ Στριπ

Διαβάζεται σε 4'
Η Meryl Streep, συμμετέχει σε συνέντευξη Τύπου μετά από εκδήλωση με θέμα «Η ένταξη των γυναικών στο μέλλον του Αφγανιστάν», τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
Η Meryl Streep, συμμετέχει σε συνέντευξη Τύπου μετά από εκδήλωση με θέμα «Η ένταξη των γυναικών στο μέλλον του Αφγανιστάν», τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, στην έδρα

Αφγανιστάν: Ο αφανισμός των γυναικών στα 3 χρόνια εξουσίας των Ταλιμπάν

https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2024/01/Mouzakiti.pngΕυτέρπη Μουζακίτη

Οι Ταλιμπάν βρίσκονται τρία χρόνια στην εξουσία και σύμφωνα με νέα ανάλυση, οι πολιτικές τους έχουν οδηγήσει στην εξάλειψη των γυναικών από την αφγανική κοινωνία. Τα περιστατικά έμφυλης βίας που έχουν καταγραφεί δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Από την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν πριν από τρία χρόνια, έχουν καταγραφεί πάνω από 300 γυναικοκτονίες, οι οποίες όμως, σύμφωνα με νέες αναλύσεις, φαίνεται πως αποτελούν μόνο “την κορυφή του παγόβουνου” στο ζήτημα της έμφυλης βίας, με τα στοιχεία να είναι αποκαρδιωτικά.

Η ανάλυση δεδομένων, με αφορμή την τρίτη επέτειο της κατάληψης της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, αποκαλύπτει ότι στα περισσότερα από τα μισά περιστατικά βίας κατά των γυναικών, εμπλέκονται αξιωματούχοι του καθεστώτος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα του Centre of Information Resilience για το πρότζεκτ Afghan Witness, έχουν καταγραφεί 332 περιπτώσεις γυναικοκτονιών από τις 15 Αυγούστου 2021, οπότε οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία, μέχρι και σήμερα.

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως τις 30 Ιουνίου του 2024, καταγράφηκαν 840 περιπτώσεις βίας λόγω φύλου, σχεδόν μία κάθε μέρα.

Η ανάλυση αποκαλύπτει επίσης ότι περισσότερο από το 50% των περιπτώσεων βίας συνδέονται άμεσα με τους Ταλιμπάν, με 115 καταγεγραμμένα περιστατικά σεξουαλικής βίας, όπως αναγκαστικοί γάμοι, σεξουαλική δουλεία, κακοποίηση και βιασμοί.

Επιπλέον, αναφέρονται 73 περιστατικά μη σεξουαλικής βίας και βασανιστηρίων, καθώς και 113 περιπτώσεις συλλήψεων γυναικών, κυρίως για παραβάσεις των αυστηρών κανόνων του καθεστώτος.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι Ταλιμπάν, έχουν επιβάλλει μια σειρά από καταπιεστικούς κανόνες που αφορούν αποκλειστικά τις γυναίκες, περιορίζοντας τα δικαιώματα τους και τις ελευθερίες τους, μετατρέποντας το Αφγανιστάν μια αφόρητη χώρα για να ζει μια γυναίκα.

Μαχητές των Ταλιμπάν καταλαμβάνουν το προεδρικό μέγαρο του Αφγανιστάν μετά τη φυγή του προέδρου Άσραφ Γκάνι από τη χώρα, στην Καμπούλ, Αφγανιστάν, στις 15 Αυγούστου 2021. Η

Μαχητές των Ταλιμπάν καταλαμβάνουν το προεδρικό μέγαρο του Αφγανιστάν μετά τη φυγή του προέδρου Άσραφ Γκάνι από τη χώρα, στην Καμπούλ, Αφγανιστάν, στις 15 Αυγούστου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Κασσελάκης είναι εδώ. Εσείς πού είστε;

  Ο Κασσελάκης είναι εδώ. Εσείς πού είστε; Θανάσης Καρτερός avgi.gr   ~3 λεπτά ...