Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2023

PARALLAXI MAGAZINE : 30 νέοι άνθρωποι και ομάδες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και κάνουν σημαντικά πράγματα

 


Το νέο αίμα


Λέξεις: Νίκος Γκάγιας | Γιώργος Σταυρακίδης | Μυρτώ Τούλα

Σε μια πόλη που μοιάζει βαλτωμένη τα τελευταία χρόνια, κάθε αχτίδα φωτός είναι καλοδεχούμενη.

Ξεχωρίσαμε νέους ανθρώπους που η παρουσία τους σε διάφορους τομείς της Θεσσαλονίκης γεννά ελπίδες και σας τους συστήνουμε

Στέφανος Αλεξιάδης (Συγγραφέας)

Τα τελευταία χρόνια, στην άνθηση της συγγραφής στη χώρα, αρκετοί άνθρωποι είδαν τα έργα τους να εκδίδονται και να αποκτούν το δικό τους κοινό. Σε αυτούς που ξεχώρισαν ιδιαίτερα, είναι ο Στέφανος Αλεξιάδης που είδε to 2021 το πρώτο του βιβλίο «Τα φτερωτά σανδάλια» να διαβάζεται πολύ, τα social media του να γεμίζουν ακόλουθους και να κερδίζει το Βραβείο Ελληνικής Εφηβικής Λογοτεχνίας 2022 από τα Public. Ο Στέφανος γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1993 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του στην Ειδική Αγωγή και τα Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα ολοκλήρωσε το τμήμα των Παιδαγωγικών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Η πρώτη του επαφή με τη συγγραφή έγινε, όταν ακόμα ήταν μαθητής του Δημοτικού, όποτε και βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό Παραμυθιού του περιοδικού Kid’s fun. Λίγα χρόνια αργότερα, διακρίθηκε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδας. Στον δρόμο για την έκδοση του δεύτερου βιβλίου του που θα είναι κοινωνικό θρίλερ, ο νεαρός συγγραφέας από τα δυτικά της Θεσσαλονίκης, φέρνει έναν άλλον αέρα πλέον και οι ελπίδες για τη νέα του ιστορία είναι πολλές.

Ομάδα OliPoli

«Συναντηθήκαμε, μοιραστήκαμε τις ανάγκες και τις ιδέες μας, οραματιστήκαμε τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικής κοινότητας που ο καθένας μπορεί να γίνει κομμάτι της συμμετέχοντας, παρατηρώντας, μαθαίνοντας, προτείνοντας…» αναφέρει ο ομάδα που διοργανώνει το Anopolis World Music Festival από το 2021 που αποφάσισαν η Τέση, η Ανδριάνα, ο Μάκης και η Έλενα να φτιάξουν μία ομάδα με όραμα και αγάπη για τη μουσική αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα OliPoli, εκτός από το γνωστό φεστιβάλ της Άνω Πόλης, διοργανώνει ομαδικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, σεμινάρια, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ανοιχτές πρόβες, συναυλίες και άλλα πολλά, ενώ το μέλλον τους στην πόλη, δείχνει λαμπρό!

Βασίλης Καλφάκης (Ηθοποιός, σκηνοθέτης)

Ο Βασίλης Καλφάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει φιλολογία και θέατρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλές σημαντικές παραστάσεις, ενώ και η σκηνοθεσία είναι από εκείνα που αγαπά και τον ξεχωρίζουν.

Η θεατρική του ομάδα Lab.oratorium του έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξει σημαντικά έργα που ανέβασαν όλι μαζί, ενώ σήμερα πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί το έργο «Μαχαίρι στο κόκαλο» με την ομάδα Θεάτρου Ça Va στο Θέατρο 104 στην Αθήνα. Είναι ένας νέος άνθρωπος που ξεκίνησε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μηχανιώνας όπου εκεί έπαιξε – ακόμα ερασιτεχνικά τότε – την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη και κατάφερε να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Τα επόμενα χρόνια, σίγουρα, θα μιλήσουμε ακόμα περισσότερο γι’ αυτόν.

Σταύρος Σταυρακίδης (επαγγελματίας παίκτης eSports)


Ο Σταύρος Σταυρακίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Κάτω Τούμπα. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ και είναι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Ανατόλια, όπου φοίτησε με μερική υποτροφία. Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες παίχτες στο χώρο του επαγγελματικού ηλεκτρονικού αθλητισμού όσον άφορα το PRO Evolution Soccer (eFootball). Είναι από εκείνους που, όπως έχει πει ο ίδιος, ξεκίνησε να αγαπάει τον ηλεκτρονικό αθλητισμό από τα 3 του χρόνια που ο πατέρας του, του πήρε δώρο το super Nintendo και από εκεί και πέρα όλα ξεκίνησαν.

Με πολλές συμμέτοχες, νίκες και διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ο StavAttack, όπως είναι γνωστός, έχει συνεργαστεί με την τουρκική Γαλατάσαραϊ και άλλες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο Σταύρος δεν είναι αυτό που λένε, το next best thing του χώρου, καθώς είναι πολλά χρόνια εκεί, είναι όμως σίγουρο πως έχει ακόμα μπροστά του μεγάλο δρόμο και θα τον χειροκροτήσουμε πολλές φορές στο μέλλον.[......................................]

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Το νέο αίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...