Σάββατο, Οκτωβρίου 28, 2023

Ο Οίκος των Ρότσιλντ (1934): έτσι χτίστηκε η αυτοκατορία του χρήματος. Η ιστορική ταινία του Alfred L. Werker, σε μια εποχή όπου το κύμα του αντισημιτισμού σάρωνε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a8/Great_coat_of_arms_of_Rothschild_family.svg/450px-Great_coat_of_arms_of_Rothschild_family.svg.png 

Το οικόσημο των Ρότσιλντ :Αρμονία/ομόνοια/συμφωνία-Aκεραιότητα-Bιομηχανία

*Οικογένεια Ρότσιλντ - Βικιπαίδεια*

To οικογενειακό δένδρο των Ρότσιλντ 



 

************************************* 

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 1934

https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2015/06/21/Poster%20-%20House%20of%20Rothschild,%20The_04.jpg«Ο οίκος  των Rothschild» είναι ένα φιλμ του 1934 το οποίο βασίστηκε σε σενάριο του Nunnally Johnson και σκηνοθεσία του Alfred L. Werker.

Στην ταινία περιγράφεται η ιστορία της οικογένειας των Rothschild και της ανόδου της , έτσι ώστε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον τραπεζικό τομέα στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας είναι αυτή όπου μπορείτε να δείτε τον Mayer Amschel Rothschild , που υποδύεται ο ηθοποιός  George Arliss ,να δίνει εντολή στους πέντε γιους του να ξεκινήσουν πέντε διαφορετικές τράπεζες σε ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, ο  Amschel Mayer Rothschild (1773-1855) στη Γερμανία, ο Salomon Mayer von Rothschild (1774-1855) στην Αυστρία, ο Nathan Mayer Rothschild (1777-1836) στην Βρετανία, ο Carl Mayer von Rothschild (1788-1855) στην Ιταλία, και ο  James Mayer de Rothschild (1792-1868) στην Γαλλία.

Η ταινία προβάλλει τη στερεότυπη  εικόνα  του  απεχθούς αλλά δαιμόνιου στις οικονομικές συναλλαγές τσιφούτη  Εβραίου , που λατρεύει το χρήμα όχι από κάποια γονιδιακή έλξη , αλλά ως μέσο επιβίωσης σε έναν "χριστιανικό" κόσμο εχθρικό , που τον ταλαιπωρεί , τον διώκει, τον απομονώνει , αλλά και τον εκμεταλλεύεται για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων .

Wikipedia=>The House of Rothschild


 

Οικογένεια Ρότσιλντ - Βικιπαίδεια

Ἡ καταπληκτικὴ ἱστορία τῆς ἀνόδου τῆς οἰκογενείας τῆς Ἐρυθρᾶς Πινακίδος (εισόδου), ἤτοι γερμανιστὶ «ῤότσιλντ», καὶ τοῦ πῶς ἠγόρασε τὴν Ἀγγλίαν , ἐν ᾧ ἅπαντες τὴν ἐπώλουν φόβου ἕνεκεν τῆς επικειμένης  ἥττης  ὑπὸ Ναπολέοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς τηνε , για μια ακόμα φορά, την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...