Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2023

ΝΑΟΥΣΑ => Αναδρομική Έκθεση (18 Νοεμβρίου 2023 έως 3 Δεκεμβρίου 2023) του σπουδαίου Ζωγράφου, Γλύπτη, Χαράκτη και Ποιητή Γιώργου Μπαδόλα . Ευκαιρία για μια επίσκεψη ανάτασης ψυχής στην πανέμορφη πόλη της Ημαθίας

Γιώργος Μπαδόλας- Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής – Γλυπτικής – Χαρακτικής – Ποίησης, υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας

 



Γιώργης Μπαδόλας  

Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής – Γλυπτικής – Χαρακτικής – Ποίησης, υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας, στην Αίθουσα Τέχνης “Ναϊάς” (πρώην Βέτλανς)Πολυχώρος Βέτλανς: Το μεγαλύτερο έργο Πολιτισμού στη Νάουσα | Epoli.gr |  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαίνια: 18 Νοεμβρίου 2023

Διάρκεια έκθεσης: 18 Νοεμβρίου 2023 έως 3 Δεκεμβρίου 2023

Θα παρουσιαστούν περίπου 100 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής του συνόλου της διαδρομής του καλλιτέχνη, από το 1960 έως το 2010. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν και ποιητικά κείμενα σε μία παραλληλία με σύγχρονά τους εικαστικά έργα.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους παραχωρούν έργα για την υλοποίηση της εκδήλωσης, τα ονόματα των οποίων, μαζί με περισσότερα στοιχεία για την επερχόμενη έκθεση, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα¨.

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5aa17f1a372b9651b3c64d01/1620224459026-IJCNQFLO0E1T4S8QVK9J/0.jpg?format=2500w

Η ανάρτηση της Κατερίνας Μπαδόλα, κόρης του μεγάλου μας καλλιτέχνη, που άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα πολιτισμού στη Νάουσα και όχι μόνο.


 

 

Γιώργος Μπαδόλας

 Ο  ζωγράφος Γιώργος Μπαδόλας  γεννήθηκε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Νάουσα. Ανήσυχος και δημιουργικός, φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.
     Με έμπνευση αστείρευτη αποτύπωνε στον καμβά ανησυχίες, εντυπώσεις, συγκινήσεις.  Τα χρώματα του πάθους (ιδιαίτερα το κόκκινο) και  τα χρώματα του ονείρου ήταν τα χαρακτηριστικά του, ιδιαίτερα όταν ως θέμα είχε τη γυναίκα.  Αλλά και με μια συνολική ματιά στο έργο του, διακρίνει κανείς ποικιλομορφία θεματική και χρωματική,  ανάλογα με τη χρονική  περίοδο που είναι φτιαγμένα.  
Οι φανατικοί θαυμαστές του έργου του είναι πολλοί. Άλλοι τόσοι  οι συνάδελφοι και οι φίλοι, που τον εκτίμησαν και τον αγάπησαν σαν άνθρωπο.
Πραγματοποίησε 70 ατομικές εκθέσεις. Το εικαστικό έργο που  άφησε είναι τεράστιο.  Και όπως συμβαίνει με τους μεγάλους καλλιτέχνες, αμέσως μετά το θάνατό του, όλα τα έργα του έγιναν περιζήτητα. Οι τιμές τους στο χρηματιστήριο της Τέχνης απογειώθηκαν. Συλλέκτες, φιλότεχνοι και μεγάλοι γκαλερίστες σπεύδουν να προσθέσουν στη συλλογή τους έργο ή έργα του πολυδιάστατου αυτού καλλιτέχνη.
Σημειωτέον ότι ο  μεγάλος αυτό καλλιτέχνη εγκατέλειψε τις πετυχημένες οικογενειακές επιχειρήσεις και αφιερώθηκε στη Τέχνη. Και την υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση.

επιμ. Φώτης Κουτσουπιάς //  artem.gr]
Πηγή: http://artemnotes.blogspot.com/2013/05/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...