Σάββατο, Οκτωβρίου 28, 2023

Εβραίοι και Παλαιστίνιοι διανοούμενοι ενώνουν τις φωνές τους για τους ομήρους και την ειρήνη στην Παλαιστίνη

 

https://tvxs.gr/app/uploads/2023/10/27860500.jpgΙσραήλ / Κοινό κάλεσμα Παλαιστινίων και Εβραίων διανοούμενων και καλλιτεχνών μέσα από τη ζώνη του τραύματος

tvxs.gr

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει αυτή την τρέλα προτού  οι φλόγες καταβροχθίσουν το περιστέρι που κρατάει το κλαδί της ελιάς. Σταματήστε την, ώστε το περιστέρι να επιστρέψει σε εμάς και να αναγγείλει μια εποχή δικαιοσύνης στη Μέση Ανατολή μέσα από τα συντρίμμια της καταστροφής.

Είμαστε μια κοινότητα Παλαιστινίων και Εβραίων που εργάζονται μαζί στη γη που χωρίζει τον Ιορδάνη ποταμό και τη Μεσόγειο. Εργαζόμαστε καθημερινά για τη δημιουργία μιας κοινότητας που θα είναι απαλλαγμένη από το ρατσισμό, την πατριαρχία και κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Είμαστε μια μικρή και αλληλέγγυα ενωμένη κοινότητα που αρνείται να υποταχθεί στη διχαστική τάξη πραγμάτων της εποχής, μια τάξη γεμάτη μίσος και καχυποψία. Για το έργο μας διωκόμαστε, σαν να είμαστε φάντασμα που στοιχειώνει τη Μέση Ανατολή και απειλεί την αποικιοκρατική τάξη.

Καθώς πνιγόμαστε σε μια θάλασσα πρωτοφανούς φρίκης, ο πόνος μας φτάνει στους ουρανούς για να φωνάξει με θανατερό τρόμο, τα όσα γίνονται στο όνομά μας και στο όνομα του Θεού μας.

Πιστεύουμε ότι η θρησκευτική πίστη είναι μια ιερή σχέση μεταξύ του ατόμου και του Θεού του/της, όχι μεταξύ του κράτους και των υπηκόων του. Πιστεύουμε ότι το αποικιοκρατικό οικοδόμημα που έχτισε το Ισραήλ πρέπει να αντικατασταθεί από έναν χώρο χωρίς υποτέλεια και κυριαρχία και ότι οι άνθρωποι που καταπιέζονται από αυτό το οικοδόμημα -αυτοί των οποίων το μέλλον έχει κλαπεί κλάπηκε- έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν για ελευθερία και ισότητα. Αυτό δεν περιλαμβάνει ούτε τον αγώνα του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, ούτε τις φρικαλεότητες που βιώσαμε εδώ.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι και ελεύθεροι ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή το φύλο.

Είναι αυτονόητο για εμάς ότι κάθε αγώνας, όποιος κι αν είναι αυτός, πρέπει να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η απουσία αυτών θα οδηγήσει μόνο στην αντικατάσταση ενός σκληρού καθεστώτος από ένα άλλο. Αυτή η επιμονή δεν πρέπει να εκληφθεί ως κολακεία προς έναν Δυτικό ηθικό κώδικα, ο οποίος καταδικάζει μόνο τα εγκλήματα που διαπράττει ένας “βάρβαρος αυτόχθονας” εναντίον της “λευκής φυλής”. Εργαζόμαστε και θα εργαζόμαστε πάντα για να δημιουργήσουμε έναν χώρο αντίστασης χωρίς όπλα ενάντια στην κατοχή και το απαρτχάιντ. Αντί να στέκεται στο πλευρό μας, η διεθνής κοινότητα στέλνει δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν κατοχικό στρατό απαρτχάιντ που καταστέλλει βίαια κάθε μη βίαιο αγώνα για δικαιοσύνη και ισότητα, αδιαφορώντας κατάφωρα για το διεθνές δίκαιο.

Διεκδικώντας την ελευθερία των Παλαιστινίων, επιδιώκουμε επίσης να απελευθερώσουμε το Ισραήλ από τα δεσμά της εξουσίας των ελίτ. Το σπάσιμο αυτών των δεσμών είναι ο μόνος δρόμος για τους Εβραίους Ισραηλινούς να απολαύσουν τον καθαρό αέρα της αληθινής και ισότιμης δημοκρατίας: ένα κράτος για όλους τους πολίτες του.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, ζητάμε από τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες, τους ανήλικους και τους ξένους εργάτες μεταξύ των ομήρων, και ζητάμε από το Ισραήλ να απελευθερώσει τους ανήλικους, τους διοικητικούς κρατούμενους και τους άρρωστους κρατούμενους, χωρίς όρους. Απαιτούμε από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως την επίθεση και την πολιορκία της Γάζας και να συμφωνήσει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων. Απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να επιτρέπει την καταστροφική για μας πραγματικότητα, είτε παρέχοντας άμεση υποστήριξη, είτε με το να αποστρέφει το βλέμμα της, και να συμμετέχει στον γίνει μέρος του αγώνα για βιώσιμη ειρήνη και για ελευθερία για όλους όσους ζουν μεταξύ του ποταμού και της θάλασσας. Αυτές είναι δραματικές στιγμές στις οποίες εμείς, όλοι μας, καλούμαστε να αποφασίσουμε – αν θα φέρει αυτή η γη, η ιερή σε τρεις θρησκείες, μια δίκαιη ειρήνη ή έναν πόλεμο αλληλοεξόντωσης και σίγουρης καταστροφής στη Μέση Ανατολή.

1 Abeer Baker – δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων

2 Udi Aloni – κινηματογραφιστής και συγγραφέας

3 Raef Zreik – ακαδημαϊκός

4 Orly Noy – δημοσιογράφος και συγγραφέας

5 Ronit Chacham – συγγραφέας

6 Yara Gharabli – ακαδημαϊκός

7 Karin Loevy – ακαδημαϊκός

8 Leena Dallasheh – ακαδημαϊκός

9 Yehouda Shenhav – μελετητής

10 Anat Matar – μελετητής

11 Mati Shemoelof – ποιήτρια

12 Tamar Berger – μελετητής

13 Haggai Matar – δημοσιογράφος.

14 Eyal Rozmarin- ψυχολόγος

15 Amnon Raz Krakotzkin – μελετητής

16 Gadi Algazi- μελετητής

17 Eilat Maoz – μελετητής

18 Yuval Yonay- μελετητής

19 Abed Abu Shehadeh – δημοσιογράφος

20 Gerardo Leibner – Ιστορικός

21 Nathalie Rozanes – καλλιτέχνης

22 Mustafa Qablawi – δημοσιογράφος

23 Ανώνυμος – καλλιτέχνης

24 Ανώνυμος – συγγραφέας

25 Ανώνυμος – ηθοποιός

26 Ανώνυμος – καλλιτέχνες

27 Ανώνυμος – ακτιβιστής

28 Ανώνυμος – μουσικός

29 Ανώνυμος – μουσικός

30 Ανώνυμος – μουσικός

31 Ανώνυμος – μουσικός

32 Ανώνυμος- ηθοποιός

33 Ανώνυμος – ακαδημαϊκός

34 Ανώνυμος – συγγραφέας

υ.γ. Οι υπογραφές των ανωνύμων, είναι κυρίως υπογραφές Παλαιστινίων που ζουν υπό το φόβο ότι θα διωχθούν από την ισραηλινή αστυνομία και την ακροδεξιά πολιτοφυλακή της που τρομοκρατούν εμάς και τις οικογένειές μας για να μας φιμώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...