Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2023

Γιώργος Σωτηρέλης:«Ζούμε σε μία μελαγχολική δημοκρατία, ζούμε μία βαθμιαία ορμπανοποίηση»

 

Απίστευτη δήλωση Σωτηρέλη: «Δεν νοείται να μην παραιτείται ο ...Σωτηρέλης για υποκλοπές / Συνεργασία δικαιοσύνης και κυβέρνησης για συσκότιση του σκανδάλου

Tvxs Newsroom

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη δικαιοσύνη και τη κατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μίλησε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλης.

«Ζούμε σε μία μελαγχολική δημοκρατία, ζούμε μία βαθμιαία ορμπανοποίηση», κατήγγειλε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών / Προσεχώς νέες διώξεις – Το κοινό κέντρο ΕΥΠ, Predator

«Θα είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι σε λίγο στην Ευρώπη», προειδοποίησε ο Γιώργος Σωτηρέλης αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, και καταγγέλλοντας ότι από τότε που αποκαλύφθηκε υπόθεση, η πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν κάλεσε ποτέ όσους καθηγητές συνταγματικού δικαίου διαφωνούσαν.

«Υπολειτουργούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης», συνέχισε ο Γιώργος Σωτηρέλης, ο οποίος κατήγγειλε ότι «αχρηστεύτηκαν δύο ανεξάρτητες αρχές», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «χυδαία συναλλαγή που αφορούσε τα πρόστιμα του κυρίου Βελόπουλου».

Διαβάστε επίσης: «Η εβδομάδα που σβήστηκαν οι υποκλοπές» / Μια αλληλουχία αποκαλύψεων που παραπέμπει στη συγκάλυψη

«Με θλίβει ότι η δικαιοσύνη είναι συνεργός της κυβέρνησης στην προσπάθεια να συσκοτίσει το σκάνδαλο», επισήμανε ο Γιώργος Σωτηρέλης, για να προσθέσει ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος δρομολόγησε διώξεις κατά των δύο μελών της ΑΔΑΕ. «Στην Ελλάδα δεν έχει ασκηθεί δίωξη για πρόσωπα που στην Ευρώπη θα είχε ασκηθεί εδώ και μήνες», συνέχισε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, για να προσθέσει με νόημα: «Περιμένω και μια νύξη και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στα θεσμικά αντίβαρα και την ίδια την λειτουργία της δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...