Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2023

Δυο λιοντάρια στον Ειρηνικό (1968)

 Δυο λιοντάρια στον Ειρηνικό - Βικιπαίδεια

Το Δυο λιοντάρια στον Ειρηνικό (Πρωτότυπος τίτλος: Hell in the Pacific) είναι ταινία που αναφέρεται στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αμερικανικής παραγωγής του 1968 σε σκηνοθεσία Τζον Μπούρμαν και σενάριο των Ρούμπεν Μπερκόβιτς, Αλεξάντερ Τζέικομπ και Έρικ Μπερκόβιτσι. Πρωταγωνιστούν ο Λι Μάρβιν και ο Τοσίρο Μιφούνε.

Πλοκή

Δύο στρατιώτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Αμερικανός πιλότος και ένας Ιάπωνας λοχαγός, βρίσκονται ναυαγοί σε ένα ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού αγνοώντας ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Ο Ιάπωνας ανακαλύπτει ξαφνικά ένα στρατιωτικό κιτ προερχόμενο από την συντριβή ένος αεροπλάνου κοντά στο μέρος που ζει.

Ο Αμερικανός, του οποίου το αεροπλάνο συνετρίβει πρόσφατα, διαπιστώνει την ύπαρξη του Ιάπωνα στο νησί και παρατηρεί ότι ο Ιάπωνας έχει μια μικρή δεξαμενή πόσιμου νερού. Τότε εμφανίζεται μπροστά του και του ζητά λίγο νερό. Ο Ιάπωνας αντιλαμβάνεται τον λόγο που εμφανίστηκε και πιστός στο καθήκον του προσπαθεί να πιάσει αιχμάλωτο τον Αμερικανό αρνούμενος κάθε είδους βοήθεια. Ο Αμερικανός κατάφερνει και κρύβεται πίσω στην ζούγκλα, αλλά ο Ιάπωνας βάζει φωτιά σε σωρό από κλαδιά με στόχο να πνίξει τον αντίπαλο του από τον καπνό.

Οι δυο ναυαγοί θα επιδοθούν σε έναν σκληρό αγώνα αλληλοεξόντωσης, ωστόσο κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν ότι η μοναδική διέξοδος τους είναι να βρουν έναν τρόπο να συμφιλιωθούν. Θα σταματήσουν μεταξύ τους τις εχθροπραξίες και θα αρχίσουν να μοιράζονται τις δουλειές και τα τρόφιμα.[...................................]

[......................................]

Δυο λιοντάρια στον Ειρηνικό - Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς τηνε , για μια ακόμα φορά, την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...