Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023

Το ανέκδοτο της αντιμπανανίας και ο θεοσεβής δικαστής στην Κόλαση

 ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΠΑΝΑΝΙΑΣ

 

Ξυπνάει ένα πρωί ο Μητσοτάκης με αγριεμένο μάτι και ζητάει να του φέρουνε επειγόντως στο γραφείο του έναν πρωτοκλασάτο δημοσιογράφο από τη Λίστα Πέτσα. Σκοτώνονται οι σφουγγοκωλάριοί του να του βρούνε έναν δημοσιογράφο πρώτης γραμμής , αλλά αυτοί είχαν πιάσει από νωρίς στασίδια στα πρωινάδικα . Στο τέλος όμως πετυχαίνουν τον  Χατζηνικολάου που έτρωγε το αγαπημένο  του  brunch στο  φημισμένο The Makers της οδού Πραξιτέλους διαβάζοντας τον Ημεροδρόμο του αντιστασιακού Μπογιόπουλου.

Του λένε «το και το , σε θέλει αμέσως ο αρχηγός. Θέλει να κάνει μια βαρυσήμαντη δήλωση και είσαι ο πιο κατάλληλος για να γίνεις αποδέκτης , για να την ..."επικοινωνήσεις" στα πέρατα της υφηλίου. Παράτα , Νικόλα , το φαγητό και τσακίσου να πας , πριν ο Κυριάκος  θυμώσει και σου στείλει κανένα τραπεζίτη για να αναθερμάνει τα θαλασσοδάνειά σου , που έχεις να πληρώσεις από τον καιρό της Πάπισσας Ιωάννας ».

Φεύγει βολίδα λοιπόν ο Νίκος  και  πάει αμέσως στο Μαξίμου , όπου τον περίμενε ο Μητσοτάκης έχοντας στο πλευρό του ακοίμητο φρουρό τον Πίνατ.

«Επιτέλους , ήρθες» , του λέει βλοσυρά αυτός, «πάνω που έπαιρνα ανάποδες ότι με έχεις στήσει. Κάτσε αμέσως κάτω , γιατί  θέλω να σου υπαγορεύσω ένα αυστηρό μήνυμα προς στις μεγάλες πολυεθνικές για τις υψηλές τιμές των προϊόντων τους στη Ελλάδα. Πρέπει να καταλάβουν ότι  αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία, στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Είμαι αποφασισμένος να πάρω κεφάλια , όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτά.Τονίζω ειδικότερα ότι , αν χρειαστεί να τα βάλω και με πολυεθνικούς κολοσσούς , θα το κάνω προτάσσοντας το στήθος μου υπέρ του αγαπημένο μου λαού , που αν και τον ταλαιπωρώ πολύ , αυτός με ψηφίζει ,  γιατί αυτοί οι αδίσταχτοι  καπιταλιστές  ουσιαστικά πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε άλλες αγορές. Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν λίγη  υπομονή και θα δουν λίαν συντόμως  τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ μ΄αυτούς τους Δράκουλες ».

Αυτά τα ηρωικά  ξεστόμισε  , σε γενικές γραμμές και με μάτι αγριεμένο,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου , διακεκριμένο δημοσιογράφο της περίφημης Λίστας Πέτσα , ο οποίος αμέσως τα πήρε ευλαβικά και τα  ..."επικοινώνησε"  στα πέρατα του κόσμου.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Δεν πέρασαν εικοσιτέσσερις ώρες  από τη βαρυσήμαντη προειδοποιητική δήλωση του Μεγάλου Αρχηγού προς τις πολυεθνικές και τα πρώτα αποτελέσματα της έντρομης αντίδρασής τους   ήταν ορατά στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ: το λάδι από δέκα ευρώ πήγε στα δεκαπέντε   , το γάλα πήρε μια ελάχιστη αύξηση 32% ,  τα αβγά  την πενιχρή αύξηση του   14%, τα φρούτα το εξευτελιστικό 17,6% και τα λαχανικά μόλις που ανέβηκαν μετά βίας στο 13,4%. Να μην πούμε τίποτε για τα κρέατα, τα απορρυπαντικά , τις παιδικές τροφές και τα όσπρια, όπου ο μέσος όρος των αυξήσεων δεν υπερέβη το 15%,  σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, που είχε μια αύξηση 43%  έναντι του πισινού του (μήνα) ... 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρε, καλώς τηνε , για μια ακόμα φορά, την κυρία από την Αφρική!

  Αφρικανική σκόνη / Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας - Πώς θα προφυλαχτούμε Αυγή Newsroom ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ...