Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023

Βαθύ Κόκκινο - Deep Red (Profondo Rosso) (1975) : η καλύτερη ταινία τρόμου του Dario Argento

https://horrormovies.gr/wp-content/uploads/2014/10/deep-red-1975-still-2.jpg Ένα μέντιουμ, που είναι ικανό να διαβάζει τις σκέψεις των άλλων, "πιάνει" μέσα σε μια αίθουσα τις σκέψεις ενός δολοφόνου. Σύντομα το μέντιουμ δολοφονείται, με μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα έναν Άγγλο πιανίστα. Ο πιανίστας συνεργάζεται με μια ρεπόρτερ, προσπαθώντας να επιλύσει το έγκλημα, για να βρεθεί τελικά μπλεγμένος σε μια παγίδα συνεχών φόνων.

Classics: Βαθύ Κόκκινο - Deep Red (Profondo Rosso) (1975)

Το Deep Red (1975) αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ολοκληρωμένες δημιουργίες του σκηνοθέτη Dario Argento, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια μιας πολύ πετυχημένης καριέρας μετά τη συγκεκριμένη ταινία. 

Με αυτή του τη δημιουργία ο Argento συνοψίζει και επαναπροσδιορίζει όλα τα στοιχεία του giallo, κάνοντας ταυτόχρονα παγκοσμίως γνωστό το όνομά του.

Άσκησε τεράστια επιρροή σε μετέπειτα ταινίες του είδους αλλά και γενικότερα σε ταινίες που ανήκαν στο είδος του αστυνομικού θρίλερ, είτε πρόκειται για ευρωπαϊκή παραγωγή είτε για αμερικάνικη. 

Η συντηρητική μεταστροφή της αμερικάνικης οθόνης στα χρόνια του Ρίγκαν (1981-1989) επηρέασε τον τρόμο, αποδυναμώνοντας τα πιο επιθετικά χαρακτηριστικά του. 

Ως συνέπεια αυτού, όποια δημιουργία εμπεριείχε ακραίες για την εποχή σκηνές αποζημίωνε το κοινό του κινηματογραφικού τρόμου, καθώς είχε συνηθίσει στην έλλειψή του και αποζητούσε το ακραίο, το βίαιο και το ανήθικο. [..................................]

Classics: Βαθύ Κόκκινο - Deep Red (Profondo Rosso) (1975)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας αρέσουν τα Βαβυλωνιακά φαγητά;

  Συνταγή για κοκκινιστό αρνί 4.000 ετών κατ’ ευθείαν από τους Βαβυλώνιους 5–6 λεπτ...