Τι συνέβη με την επιστολή του 99χρονου αντάρτη
Πολύ θόρυβο έχει προκαλέσει η επιστολή που έστειλε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Θανάσης Κλειτσάκης. Ανοιχτή επιστολή «στους συντρόφους Δημήτριο Κουτσούμπα και Θανάση Παφίλη» όπως λέει ο ίδιος, ο 99χρονος αντάρτης. «Λέγομαι Θανάσης Κλειτσάκης. Γεννήθηκα στο χωριό Μερκάδα Φθιώτιδας το 1924. Είμαστε 5 αδέλφια και ένας πρώτος ξάδελφος, όλοι ενταγμένοι στην Εθνική Αντίσταση. Είμαστε μέλη του ΚΚΕ».
Η επιστολή καθώς φαίνεται δημιούργησε ζήτημα μέσα στο ΚΚΕ (και όχι μόνο). Γι αυτό και ο Ριζοσπάστης σήμερα γράφει για αυριανισμό! Ενώ στα social media πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν την εφημερίδα μας.
Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα. Η επιστολή εστάλη στην εφημερίδα προ 10ημέρου περίπου με το κλασικό ταχυδρομείο. Στον φάκελο έγραφε για κοινοποίηση στον Γιώργο Πετρόπουλο, τον αρχισυντάκτη του πολιτικού τμήματος. Ο Γιώργος τηλεφώνησε στον κ. Κλειτσάκη και συνομίλησαν. Τον βρήκε μάλιστα κοτσονάτο και αειθαλή. Τον ρώτησε αν θα ήθελε να δημοσιευτεί η επιστολή. «Γιατί λέτε να σας την έστειλα, για να την κοιτάτε;» η χιουμοριστική απάντηση του παλιού αντάρτη. Ο Γιώργος μάλιστα τον πέτυχε να πηγαίνει στο καφενείο!
Πέρασαν οι μέρες και αυτή τη φορά τηλεφώνησε ο Θανάσης Κλειτσάκης. Προχθές Σάββατο. «Θα τη βάλετε την επιστολή τελικά;» ρώτησε ευλόγως τον Γιώργο Πετρόπουλο με τον συντάκτη μας να του απαντάει καταφατικά. Σημειώστε πως ο Γιώργος μίλησε και με άλλους για τον κ. Κλειτσάκη.
Τη Δευτέρα λοιπόν δημοσιεύτηκε επιτέλους η επιστολή. Κι έχει γίνει αυτό που βλέπετε. O κακός χαμός. Κάποιοι πιάστηκαν και από ορισμένα χρονικά λάθη του 99χρονου αντάρτη. Ιδού τι λέει επ αυτού ο Γιώργος Πετρόπουλος: «Τώρα τα λάθη είναι ανθρώπινα. Πριν την ΕΠΟΝ υπήρχε το ΕΑΜ Νέων που εξελίχθηκε σε ΕΠΟΝ. Και πιο πριν οι νέοι κομμουνιστές οργανώνονταν στην ΟΚΝΕ. Το Να πει κάποιος που έζησε τότε όλα αυτά ΕΠΟΝ δεν είναι δα κανένα σοβαρό ζήτημα. Η ΕΠΟΝ πήρε τέτοιες διαστάσεις που επισκίασε τα πάντα».
Σήμερα ο Πετρόπουλος ξαναμίλησε με τον κ. Κλειτσάκη. Διότι πέτυχε το όνομά του σε κάποιο ημερολόγιο του καπετάν Διαμαντή. Και τον ρώτησε αν αναφέρεται σε αυτόν. Και όντως ο καπετάν Διαμαντής αναφέρεται σε αυτόν. Ο 99χρονος μάλιστα συγκινήθηκε στο τηλέφωνο.
Αυτά ακριβώς είναι τα γεγονότα. Αλήθεια, τι έπρεπε να κάνει η εφημερίδα με την επιστολή του αναγνώστη της; Να τη θάψει; Να μην τη δημοσιεύσει; Ας σοβαρευτούμε...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου