Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022

Η Λάουρα /Λώρα ( Laura) της Vera Caspary σε διασκευή για το ελληνικό ραδιόφωνο και ως "αθάνατη" επιτυχία στον κινηματογράφο

 Η Λάουρα /Λώρα ( Laura) της Vera Caspary  στην κινηματογραφική εκδοχή της από τον Ότο Πρέμιγκερ ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο

 ΛΑΟΥΡΑ ή ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΜΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ

 https://images.mubicdn.net/images/film/3301/cache-51243-1445920773/image-w1280.jpg


ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΝΟΥΑΡ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

 "Το πορτρέτο μιας άγνωστης" της Βέρα Κάσπαρη (1899-1987)

 Είδος: Αστυνομική Λογοτεχνία, Νουάρ, Ρομαντική Λογοτεχνία

 Διανομή: Ελένη Χατζηαργύρη.............................................. Λώρα Χαντ Ανδρέας Φιλιππίδης.............................................. Μαρκ Μακφέρσον, ντετέκτιβ Λυκούργος Καλλέργης.......................................... Λίντεκερ Γιώργος Μετσόλης και άλλοι..

 

. Η Λώρα Χαντ, μια πανέμορφη γυναίκα, από την φύση της χαριτωμένη κι αγαπητή, βρίσκεται ανεξήγητα δολοφονημένη στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1940. 

Την υπόθεση αναλαμβάνει ο ο κυνικός ντετέκτιβ Μαρκ Μακφέρσον, που βρίσκεται ξαφνικά σ' έναν καινούργιο κόσμο, πιο λαμπερό από τον νεοϋορκέζικο υπόκοσμο αλλά εξίσου επικίνδυνο. Ξεκινώντας την έρευνα με την υφέρπουσα απέχθειά του για τις ιδιοτροπίες της υψηλής κοινωνίας, ο Μακφέρσον γοητεύεται από το υπέροχο πορτραίτο της Λώρα, και ενώ μαθαίνει περισσότερα για τη ζωή της, αρχίζει να την ερωτεύεται! 

Ποια είναι αυτή η Λώρα όμως; Και τι ρόλο έπαιξαν στη ζωή της και στο φόνο της οι πιο κοντινοί της άνθρωποι; 

 Ραδιοφωνική μεταφορά του μυθιστορήματος "Λάουρα" (εδώ μεταφρασμένο ως "Λώρα") της Βέρας Κάσπαρη, για λογαριασμό του Τρίτου Προγράμματος της Κρατικής Ραδιοφωνίας το 1958. 

Vera Caspary | Jewish Women's Archive Αν και η Κάσπαρη γνώρισε μεγάλη επιτυχία γράφοντας αστυνομικά μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και κινηματογραφικά σενάρια, πλέον μνημονεύεται κυρίως ως συγγραφέας της "Λάουρα"/"Λώρα". Ο λόγος είναι η διαχρονική επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του βιβλίου, με τη Τζιν Τίρνεϊ και τον Ντέινα Άντριους στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα φιλμ νουάρ όλων των εποχών. Μέσα από τις σελίδες αυτού του ρομαντικού έργου μυστηρίου, αναδύεται η ιστορία μιας ασυμβίβαστης γυναίκας που, μέσα από ίντριγκες και ανατροπές, αναζητά να βρει τον εαυτό της και να αγαπηθεί.

Nava Atlas's Blog, page 8Η συναρπαστική ζωή της =>Vera Caspary - Wikipedia

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/d/d2/Laura1944.jpegΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΟ ΠΡΕΜΙΓΚΕΡ

Laura 1944 

 Σκηνοθεσία : Ότο Πρέμιγκερ

 O μοναχικός αστυνομικός Μαρκ ΜακΦέρσον ερευνά τη δολοφονία της πανέμορφης Λώρα Χαντ. Τα στοιχεία που συλλέγει από τις ανακρίσεις , σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό της πορτρέτο , τον σαγηνεύουν. 

Ώσπου μια νύχτα συμβαίνει κάτι αλλόκοτο...

Λάουρα (ταινία 1944) - Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: