Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2022

Τα τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο - Η νέα λίστα

 https://www.ieidiseis.gr/media/k2/items/cache/620110385487bb4986d61be211d79c38_L.jpg?t=20221227_153123


Ανατροπή με τα τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο - Η νέα λίστα


Ποια τρόφιμα χρειάζονται ψυγείο: Αυτό είναι το αιώνιο ερώτημα πολλών, πόσο μάλλον τις ημέρες των γιορτών, καθώς υπάρχουν πολλά φαγητά σε ένα σπίτι.

Αν και πλέον, αποθηκεύουμε σχεδόν όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο ώστε να διατηρηθούν όσο περισσότερο γίνεται, υπάρχουν κάποια από αυτά που δεν χρειάζεται να μπουν στη συντήρηση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τροφές που δεν χρειάζονται καν ψυγείο, ακόμη κι αν ανοιχτούν.

Τι μπαίνει στο ψυγείο και τι μένει εκτός

Σύμφωνα με το Love Food Hate Waste«Love Food Hate Waste», που έκανε λίστα με τα προϊόντα, τα αβγά είναι από αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να συντηρούνται στο ψυγείο.

Οι ωμές μπανάνες και οι ανανάδες πρέπει να παραμείνουν στη φρουτιέρα, αλλά τα περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά συνιστάται να διατηρούνται στο ψυγείο για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Απλώς φροντίστε να τα επαναφέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα μαγειρέψετε ή τα φάτε για να αυξήσετε τη γεύση τους.

Οι πατάτες και τα κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται σε σκοτεινό μέρος όπως ένα συρτάρι λαχανικών σε ντουλάπι, ιδανικά μέσα σε μια υφασμάτινη σακούλα. Μπορείτε ακόμη να αποθηκεύσετε σάλτσα σόγιας, κέτσαπ, μουστάρδα, ελαιόλαδο και τουρσί στο ντουλάπι μακριά από το φως του ήλιου, ακόμα κι αν η ετικέτα συνιστά ψύξη μετά το άνοιγμα.

«Η αποθήκευση στο σωστό μέρος διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα σας εξοικονομήσει χρήματα», αναφέρει η Helen White, σύμβουλος στο Love Food Hate Waste.

«Αν φυλάξετε το ψωμί στο ψυγείο, θα μαλακώσει πιο γρήγορα. Θα πρέπει να είναι σε ντουλάπι ή σε κουτί ψωμιού. Εάν κρατήσετε τα μήλα στη φρουτιέρα, θα αλευρώσουν πιο γρήγορα. Αποθηκεύστε τα μήλα στο ψυγείο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο θα κρατήσουν εκεί», προσθέτει.

Η αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο μπορεί να τα διατηρήσει καλύτερα με την πάροδο του χρόνου και έτσι να οδηγήσει σε λιγότερη σπατάλη τροφίμων. Το πέστο, η μαγιονέζα, το αβοκάντο, το βούτυρο και τα ντιπ θα κρατήσουν περισσότερο στο ψυγείο παρά στο ντουλάπι, αλλά όταν πρόκειται για μέλι, ψωμί, αρτοσκευάσματα, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, κέικ και κουλούρια, ένα δροσερό, σκοτεινό ντουλάπι με καλά κλεισμένα δοχεία είναι μια πιο αποτελεσματική λύση.

Τι ισχύει με την κέτσαπ;

Από όλα τα προϊόντα, η κέτσαπ είναι η πιο αμφιλεγόμενη. Άλλωστε, στην ετικέτα γράφει ότι πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο αλλά αποδεικνύεται ότι οι απόψεις σχετικά με το σωστό μέρος όπου πρέπει να φυλάσσονται διίστανται.

Ενώ οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι είναι επιθυμητό να διατηρείτε έξω από το ψυγείο και παρόλο που σε πολλά εστιατόρια μπορείτε να δείτε μπουκάλια κέτσαπ που βρίσκονται έξω για μια ολόκληρη μέρα, θα πρέπει να ξέρετε ότι η Nicole Kulwicki, η brand manager της κέτσαπ Heinz, λέει ότι το προϊόν δεν χρειάζεται ψύξη, παρά μόνο αφού ανοιχτεί.

«Λόγω της φυσικής της οξύτητας, η κέτσαπ Heinz είναι για το ράφι», είπε. «Ωστόσο, η σταθερότητά της μετά το άνοιγμα μπορεί να επηρεαστεί από τις συνθήκες αποθήκευσης. Συνιστούμε να διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα για να διατηρείται η καλύτερη ποιότητα του προϊόντος».

Έτσι, οι ειδικοί καταλήγουν ότι τα ανοιχτά μπουκάλια κέτσαπ πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο. 

Seven foods you never knew you could freeze | Love Food Hate WasteREAD =>Seven foods you never knew you could freeze

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ουκρανία : ο Πόλεμος παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

gr.euronews.com    Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι έστειλαν υπό άκρα μυστικότητα πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Ουάσ...