1. Προστασία Ντογιάκου στους κοριούς της ΕΥΠ
Aπόπειρα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μπλοκάρει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote μετά τη διαπίστωση της παρακολούθησης των Τ. Τέλλογλου και Γ. Κύρτσου
Παρεμποδίστηκε η έρευνα στην COSMOTE με τηλεφωνική «γνωμοδότηση» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Η ΑΔΑΕ σώζει την τιμή της δημοκρατίας και τη νομιμότητα
Η Δικαιοσύνη παραβλέπει εμφανή στοιχεία και συγκαλύπτει το σκάνδαλο
Η διαπίστωση της παρακολούθησης των Τάσου Τέλλογλου και Γιώργου Κύρτσου δεν αποτελεί απλώς και μόνο επιβεβαίωση όσων έχει αποκαλύψει το Documento για την παρακρατική λειτουργία της ΕΥΠ και τη δημοκρατική εκτροπή που έχει συντελεστεί με αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρωτίστως αποτελεί τεκμήριο ολοκληρωτικού ελέγχου των «αρμών της εξουσίας» από το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος τόσο καιρό αναζητά το βαθύ λαρύγγι αντί για το βαθύ παρακράτος, αποπειράθηκε να μπλοκάρει τον επιτόπιο έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote, επιδεικνύοντας αντανακλαστικά που προσιδιάζουν σε νομικό σύμβουλο του παρόχου κινητής τηλεφωνίας και όχι στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό. Πρόκειται για ένα αυτοτελές σκάνδαλο μες στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Η πρωτοφανής παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου αποκρυσταλλώνει τους λόγους που η εισαγγελική έρευνα καταγράφει ως επιτυχία τις εφόδους σε οικοδομές και άδεια γραφεία τη στιγμή που διάλογοι υπουργών, όπως αυτοί που καταγράφηκαν από την ΕΥΠ, έχουν γίνει φέιγ βολάν εντός και εκτός συνόρων.
Άλλωστε, το γεγονός ότι η εισαγγελέας πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου δήλωσε στον Κώστα Βαξεβάνη ότι δεν γνωρίζει καν το δημοσίευμα που τεκμηρίωσε την παρακολούθηση του υπουργού-στόχου 5046c της ΕΥΠ , αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τη μανιέρα συγκάλυψης και συσκότισης που ακολουθούν οι λειτουργοί της τρίτης εξουσίας. Μετά την παράδοση του εξωδίκου της εφημερίδας η εισαγγελέας από το… Μπάντεν-Μπάντεν αναγκάστηκε να λάβει γνώση για όσα επικαλέστηκε άγνοια.
Όπως αποκάλυψε το Euractiv, το πρωί της Πέμπτης δύο κλιμάκια της ανεξάρτητης αρχής παρουσιάστηκαν αιφνιδιαστικά στα κεντρικά γραφεία της Cosmote. Στόχος τους ήταν η διακρίβωση της άρσης ή μη του τηλεφωνικού απορρήτου των Γ. Κύρτσου και Τ. Τέλλογλου. Τόσο ο ευρωβουλευτής όσο και ο δημοσιογράφος είχαν καταθέσει σχετικά αιτήματα στην ΑΔΑΕ. Ο πρώτος εξαιτίας του δημοσιεύματος του Documento, ο δεύτερος εξαιτίας των ενδείξεων που είχε. Παρά τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες της αρχής, αλλά και τις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει από βήματος Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας προς τους παρόχους, η νομική σύμβουλος της Cosmote Ειρήνη Νικολαΐδου εξέφρασε ενστάσεις για το κατά πόσο έχει το δικαίωμα η ΑΔΑΕ να προβεί σε έλεγχο μετά την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου. Κάλεσε δε τον Ισ. Ντογιάκο στο τηλέφωνο προκειμένου να τον ενημερώσει, λες και ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι στο payroll της εταιρείας.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρχικά επιφυλάχθηκε να απαντήσει και σε δεύτερο χρόνο επανήλθε χαρακτηρίζοντας παράνομο τον έλεγχο. Οπως επιβεβαίωσε στο documentonews.gr η νομική σύμβουλος του ζήτησε να τοποθετηθεί γραπτώς επ’ αυτού, κάτι που αναμένεται να πράξει τις επόμενες ημέρες.
Η στάση του Ντογιάκου εξηγεί γιατί η Δικαιοσύνη λειτουργεί με καθυστερήσεις στην πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι ο κ. Ντογιάκος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο αλλά και με την ΕΥΠ. Δηλαδή, κάλεσε την ελεγχόμενη και υπόλογη υπηρεσία προτού εκφράσει άποψη επί του ελέγχου, ομολογώντας ότι αγνοεί την ισχύουσα νομοθεσία.
Κατά τις πληροφορίες του Documento, το κλιμάκιο της ΑΔΑΕ –κατά το κοινώς λεγόμενο– δεν μάσησε. Οταν η νομική σύμβουλος της Cosmote μετέφερε τη διαφωνία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε σχέση με τον έλεγχο, υψηλά ιστάμενο στέλεχος της αρχής απάντησε πως η άποψη του κ. Ντογιάκου είναι σεβαστή, αλλά ο έλεγχος θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά. Μάλιστα, το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται να αντέτεινε πως η ΑΔΑΕ δεν υπόκειται στον έλεγχο ούτε της εκτελεστικής ούτε της δικαστικής εξουσίας. Ετσι, ο έλεγχος διεξήχθη, με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν οι επισυνδέσεις που ως πρόσχημα είχαν την επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έρευνα της αρχής δεν ολοκληρώθηκε και αναμένεται να συνεχιστεί, κάτι που αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πάροχος μετά τον σάλο που προκλήθηκε.
Ομοβροντία
Η είδηση της επίσημης τεκμηρίωσης των παρακολουθήσεων Κύρτσου – Τέλλογλου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προσπαθεί να αποκρούσει τα πυρά των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Να υπογραμμιστεί ότι τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και το τρίτο κόμμα έβαλλαν κατά του κ. Ντογιάκου. Παράλληλα, ο Γ. Κύρτσος, μιλώντας στο documentonews.gr ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και του κ. Ντογιάκου, χαρακτηρίζοντας «χουντική» τη συμπεριφορά του Κυρ. Μητσοτάκη. Από την πλευρά του ο Τ. Τέλλογλου τόνισε στο Documento πως ο μόνος τρόπος που μπορεί να αντιδράσει είναι να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, καθώς η πρόσφατα ψηφισμένη ρύθμιση που προβλέπει το πέρας τριών ετών για την επίσημη ενημέρωσή του από την ΑΔΑΕ δεν του αφήνει άλλα περιθώρια.
*******************************
2. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να θυμίζει μέλη της Cosa Nostra
Από το βράδυ του Σαββάτου, ο Εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, δεν χαρακτηρίζεται ως συντηρητικός, προοδευτικός, νομικά καταρτισμένος ή ελλειμματικός . Οι χαρακτηρισμοί αυτοί μπορούν να αποδοθούν και να λειτουργούν στη Δημοκρατία. Ο κύριος Ντογιάκος , έχει θέσει τον εαυτό του έξω από το πλαίσιο της Δημοκρατικής λειτουργίας που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος της Δικαιοσύνης. Αποδεικνύεται ως θιασώτης του χουντικού Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Κόλλια, και επιχειρεί να διαμορφώσει και τη Δικαστική εξουσία στα αντιδημοκρατικά του μέτρα.
Ο Ντογιάκος όχι μόνο επιχείρησε να παρεμποδίσει την έρευνα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις (κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο Κόλλιας με την υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη), αλλά εξέφρασε δημόσια θέσεις που απειλούν το Κράτος Δικαίου . Απείλησε δημόσια εφημερίδες που του έχουν ασκήσει κριτική ότι θα πρέπει να ελεγχθούν φορολογικά (προφανώς για να συνετιστούν κατά τα πρότυπα Κόλλια πάντα) και υπονόησε ότι οι νόμοι που αφορούν τη λειτουργία του Τύπου στην Ελλάδα δεν είναι όσο πρέπει τιμωρητικοί αφού τελικώς επιτρέπουν την ελευθερία της κρίσης.
Ο απόψεις του Ντογιάκου δεν είναι συμβατές με το αξίωμά του και τη Δημοκρατία. Δημόσιες απειλές σε Μέσα ενημέρωσης διατυπώνονται σε χώρες όπως η Κολομβία και το Μεξικό. Στην Ελλάδα αυτές οι πρακτικές τερματίστηκαν με την πτώση της Χούντας και δεν μπορούν να επανέλθουν επειδή κάθε Ντογιάκος θεωρεί ότι έχει την εξουσία της επιβολής και της της εκδικητικής τιμωρίας. Έχει τελειώσει επίσης η εποχή που ο Ντογιάκος, διέταζε να συλληφθεί ο Τζίμης Πανούσης γιατί έκανε σάτιρα , που κατ αυτόν, προσέβαλε τα χρηστά ήθη. Ακόμη και αν οι Ντογιάκοι είναι αποδεκτοί από ομοίούς τους στη Δικαιοσύνη, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί από τους δημοκρατικούς πολίτες.
Ο Ντογιάκος πρέπει να παραιτηθεί από Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, γιατί απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται τη Δικαιοσύνη ως σύστημα ποταπών προσωπικών διαθέσεων και θεωρεί νομιμότητα την τιμωρία των ιδεών και όχι του εγκλήματος. Θέλει να μετατρέψει τα δικαστήρια σε στρατοδικεία, που θα τιμωρούν όσους δεν συμμορφώνονται με τας υποδείξεις. Ο Ντογιάκος εγκληματεί απέναντι στην ίδια τη Δικαιοσύνη και το κράτος Δικαίου και πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά γιατί οι απόψεις που εκφράζει δεν υπηρετούν τις δημοκρατικές αρχές.
Έχει κάθε δικαίωμα να οραματίζεται τον εαυτό του σε ρόλο Κόλλια, αλλά εμείς θέλουμε τους Εισαγγελείς σε ρόλο Βέλγου Εισαγγελέα. Τα υπόλοιπα για τον κύριο Ντογιάκο σύντομα.
ΥΓ: Κύριε Ντογιάκο σε ό,τι με αφορά, μόλις τελείωσε ο φορολογικός έλεγχος που είχε διατάξει το καθεστώς Μητσοτάκη με ανώνυμες επιστολές και, όπως δεν μπορείτε ίσως να αντιληφθείτε γιατί σκέφτεστε διαφορετικά, δεν βρέθηκε τίποτα. Οπότε ατυχήσατε. Υπάρχουν ωστόσο ακόμη οι επιλογές της εξορίας ή του εκτελεστικού αποσπάσματος...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου