Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2022

«Εύχομαι λεφτεριά στους δικαστές»!

 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Κώστας Αρβανίτης στο 105,5: «Εύχομαι λευτεριά στους δικαστές»!



«Να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, γιατί ο Μητσοτάκης την πατάει στον λαιμό. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τους πόναγε, και τους πονάει»

«Στην περίπτωση της Βελγικής εισαγγελίας, το εντυπωσιακό είναι ότι κανείς δεν πήρε είδηση, ούτε έγινε διαρροή πώς λειτούργησαν. Μπήκαν μέσα, βρήκαν τα λεφτά, έγινε. Εδώ αντίστοιχα υπήρχε η υπόθεση παιδεραστίας και δεν πήγαν καν να πάρουν τον υπολογιστή, χάθηκαν τα στοιχεία», δήλωσε σήμερα Στο Κόκκινο 105.5 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης. «Δεν λέω καν για την Intellexa που πήγαν μετά από 9 μήνες και είχε φύγει η εταιρεία. Έχουμε πρόβλημα με το Κράτος Δικαίου συνολικά. Αυτό όμως που οφείλουμε να διασφαλίσουμε είναι η θωράκιση, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, γιατί ο Μητσοτάκης την πατάει στον λαιμό», πρόσθεσε.

Σε μία εκτενή συνέντευξη με τον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο Ευρωβουλευτής σχολίασε την επικαιρότητα, μιλώντας για τις υποκλοπές, το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα αλλά και την ευρωπαϊκή πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Λευτεριά στους δικαστές», υπογράμμισε δηκτικά ο ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής LIBE για τις πολιτικές ελευθερίες. «Δεν είναι δυνατόν ένας εισαγγελέας να αλλάζει χώρα επειδή δεν μπορεί να προχωρήσει μια υπόθεση. Συμβαίνει στην Ελλάδα μόνο αυτό. Τον προηγούμενο αιώνα μπορεί να συνέβαινε στην Κολομβία, αλλά κι η Κολομβία έχει αλλάξει, προχωράει. Δεν είναι δυνατόν, ο κ. Ντογιάκος αντί να ψάχνει την ιστορία, να ψάχνει πως έγινε η διαρροή. Έχουμε σοβαρά ζητήματα. Λευτεριά στους δικαστές, λοιπόν, αλλά και στους δημοσιογράφους θα προσέθετα».

Αναφορικά με, τη συνήθη κυβερνητική αποστροφή ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις υποκλοπές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως «Τον κόσμο τον απασχολούν οι υποκλοπές, είναι το σύστημα που ισχυρίζεται το αντίθετο. Όλα τον ενδιαφέρουν τον κόσμο, και οι υποκλοπές, και η ακρίβεια, και η η Πισπιρίγκου και η φτώχεια, και ο Λιγνάδης, τα πάντα. Το θέμα είναι εσύ, ως πολιτικός φορέας, τι βάζεις μπροστά και πως το αποτυπώνεις. Αυτό πρέπει, και αυτό κάνει ο πολιτικός οργανισμός που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα».

«Το σύστημα και οι εκφραστές του, δηλαδή ο Μητσοτάκης κι η εταιρεία του, αυτό που προσπαθούσε πάντα να περάσει δεν είναι το “είμαστε καλύτεροι,” αλλά το “είμαστε ίδιοι.” Αυτό προσπαθούσε πάντα να κάνει. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τους πόναγε, και τους πονάει ακόμα», σημείωσε εμφατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: