Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2019

Για τους «εξαπατημένους» (που ψήφισαν ΝΔ), που σε λίγο θα γίνουν «κοψοχέρηδες», ισχύει η λαϊκή ρήση «ήθελές τα κι έπαθές τα»

https://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/styles/protoselida_big/public/dht_1907_001_cmyk_3.jpg?itok=DrcYtOuT

Σας εξαπάτησαν; Ευτυχώς!…

Γιώργος Καρελιάς
 
 21 Ιουλίου 2019 

Πώς κέρδισαν τις εκλογές η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Με «κλασικές» μεθόδους. Πρώτον, αποδομώντας το έργο των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Πρακτική θεμιτή ασφαλώς, ακόμα κι αν στηρίζεται στην συκοφάντηση αυτού του έργου. Και, δεύτερον, παραπλανώντας μεγάλες μερίδες του εκλογικού σώματος. Και τα δύο έγιναν συστηματικά και κατά κόρον σε όλη τη διάρκεια της παρελθούσης κυβερνητικής τετραετίας και, κυρίως, στο τελευταίο προεκλογικό εξάμηνο.
Πώς τεκμηριώνονται όλα αυτά; Με μια απλή σύγκριση όσων έλεγαν η ΝΔ και ο αρχηγός της ως αντιπολίτευση και όσα λένε( και-σε ορισμένα- ήδη κάνουν) ως κυβέρνηση. Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα:
1. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δηλητηρίασαν μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος στο Μακεδονικό. Σιγοντάρισαν τα συλλαλητήρια για να πάρουν με το μέρος τους «μακεδονομάχους». Ο κ. Μητσοτάκης έβλεπε στη Συμφωνία των Πρεσπών μια «μεγάλη εθνική υποχώρηση» και άφηνε σε χαμηλότερα στελέχη τις κραυγές περί μειοδοσίας και προδοσίας. Ακόμα και όταν αποκαλύφθηκαν οι περιβόητες επιστολές Καραμανλή υπέρ σύνθετης ονομασίας με το όνομα Μακεδονία, η ΝΔ και ο αρχηγός της κατάπιαν τη γλώσσα τους. Στις Προγραμματικές Δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε να πει ότι έχει προτεραιότητα «την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Και όσοι παραπλανήθηκαν ακούγοντας τους προεκλογικούς μύδρους εναντίον της; Η απάντηση γι’ αυτούς, τους «μακεδονομάχους», είναι «καλά να πάθουν». Για΄ολους τους άλλους, για όσους αναδείξαμε την κατάλληλη στιγμή, τον χορό των ψεμάτων που στήθηκε γύρω από την Συμφωνία των Πρεσπών, η κωλοτούμπα του κ. Μητσοτάκη, εκτός από απολύτως προβλέψιμη και αναμενόμενη, είναι και ευπρόσδεκτη. Ουδείς νουνεχής πολίτης θα ήθελε κάτι άλλο. Όσο για τους «εξαπατημένους», ας πρόσεχαν…
2. Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ έβλεπαν «υποχωρήσεις» και «κινδύνους» πίσω από κάθε πρωτοβουλία των προκατόχων τους για συνεννόηση με τον εξ Ανατολών κακό γείτονα. Όταν είχε επισκεφθεί ο Ερντογάν την Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει «δεν κερδίσαμε τίποτα» και « τού δώσαμε βήμα για να προβάλει τις διεκδικήσεις του». Κριτική, φυσικά, στα όρια του αστείου, που απέβλεπε στο να χαϊδέψει τα αυτιά των δήθεν «ανένδοτων» απέναντι στον «υποχωρητικό» Τσίπρα. Λες και πρόεδρος της Τουρκίας περίμενε να έρθει εδώ για να πει όσα λέει έκτοτε όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, καλεί τον Ερντογάν «να επιχειρήσουμε μια αμοιβαία προσέγγιση, να κάνουμε ένα τολμηρό βήμα μπροστά». Πώς θα γίνει αυτό, αν ο Μητσοτάκης δεν πάει στην Άγκυρα ή δεν έρθει ο Ερντογάν στην Αθήνα; Κι αν έρθει και επαναλάβει τις γνωστές θέσεις του, θα του βάλουν… φίμωτρο; Ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να ξεχάσει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες και να κάνει ό,τι και ο Τσίπρας. Ουδείς νουνεχής πολίτης θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό. Οσοι περίμεναν κάτι άλλο, οι «εξαπατημένοι», ας πρόσεχαν…
3.Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ έδιναν ρεσιτάλ υποκρισίας και παραπλάνησης κάθε φορά που μιλούσαν για την οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Είχαν την καταστροφολογία για ψωμοτύρι. Λίγους μήνες πριν από προγραμματισμένη έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο, ο αρχηγός της ΝΔ πρόβλεπε…τέταρτο Μνημόνιο
Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για τη σοβαρότητα της «πρόβλεψης» αυτής, ακόμα και μετά τη λήξη του τρίτου Μνημονίου(Αύγουστος 2018), την επανέλαβε αυτός που σήμερα έχει αναλάβει το τιμόνι της οικονομίας.
Σήμερα αμφότεροι, Μητσοτάκης και Σταϊκούρας, τα έχουν «ξεχάσει» αυτά. Ούτε καμένη γη, ούτε τέταρτο Μνημόνιο τούς παρέδωσαν οι «ολετήρες ΣΥΡΙΖΑίοι». Αλλιώς, πώς θα έκαναν παροχές «με το καλημέρα»; Με το πλεόνασμα του Τσίπρα και του Τσακαλώτου κάνουν τους ανοιχτοχέρηδες ο Μητσοτάκης και ο Σταϊκούρας. Θεωρητικά θα έπρεπε να δώσουν μια εξήγηση. Πότε έλεγαν την αλήθεια; Τότε, πριν από λίγους μήνες, που καταστροφολογούσαν με το «τέταρτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ» ή σήμερα που αυτό «εξαφανίστηκε» και κάνουν παροχές; Διότι και τα δύο να ισχύουν δεν γίνεται.
«Τα ψέματα και η δημαγωγία ανήκουν στην Ελλάδα της κρίσης», είπε ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του επί των Προγραμματικών Δηλώσεων. Θα μπορούσε κανείς εύκολα να συμπληρώσει ότι ο ίδιος και το κόμμα του τα εκμεταλλεύθηκαν πλήρως και με απόλυτη επιτυχία. Με ψέματα και δημαγωγία κατέλαβαν την εξουσία. Εξαπάτησαν μεγάλα κομμάτια του εκλογικού σώματος και σήμερα ήρθε η ώρα για τις δικές τους κωλοτούμπες. Ορισμένες, αν και ηθικά απεχθείς, είναι πολιτικά ευπρόσδεκτες, ως ρεαλιστικές.
Για τους «εξαπατημένους», που σε λίγο θα γίνουν «κοψοχέρηδες», ισχύει η λαϊκή ρήση «ήθελές τα κι έπαθές τα». Οι εξαπατήσαντες, όμως, ας έχουν κατά νου αυτό που έχει πει ο παλιός Αμερικανός πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν: «Μπορείς να ξεγελάς τους πάντες για λίγο καιρό, τους λίγους για πάντα, αλλά όχι τους πάντες για πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...