Παρασκευή, Ιουλίου 19, 2019

ΟΥΚ ΑΠΕΣΒΕΤΟ ΤΟ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ

  • 17.07.2019 Συνεχίζονται οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στις Διαδρομές – ΒΙΝΤΕΟ παρουσίασης Προγράμματος
  • κατόπιν της αυξημένης ζήτησης, παρατείνεται για λίγο ακόμη η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greek-language.gr/routes/ Περί του Προγράμματος: Δείτε αναλυτικά την καινοτόμο προσέγγιση βάσει ευρωπαϊκών προτύπων που προσφέρεται στο ακόλουθο βίντεο: https://urlzs.com/VnsD1 Το Πρόγραμμα υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση και μπορεί να συμμετέχει κάθε εμπλεκόμενος στη ή/και ενδιαφερόμενος για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρκεί να είναι απόφοιτος ελληνικής φιλολογίας, ξένων φιλολογιών, παιδαγωγικών τμημάτων, θεολογικών σχολών ή άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων. Υπό όρους γίνονται δεκτοί υποψήφιοι που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας» αναγνωρίζεται ως εξ αποστάσεως πρόγραμμα επιμόρφωσης (ΦΕΚ 862 τ.Β΄/8-4-2014) και παρέχει πιστοποιημένη εξειδίκευση 450 ωρών στη διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας. Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα δύνανται να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (ενδεικτικά εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο Κεφ. Ε’ του Ν.4589/2019 (ΦΕΚ 13 τ. Α’/29.1.2019, ειδικότερα: άρθρο 57), οι κάτοχοι του εν λόγω Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης μοριοδοτούνται (με 2 μόρια) στο πλαίσιο των διαδικασιών που αφορούν στο σύστημα διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στοιχεία επικοινωνίας: Συντονίστρια του Προγράμματος Διαδρομές: δρ Ράνια Βοσκάκη Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: programma.diadromes@gmail.com Τηλ: 2310 488 782 και 2310 805 507 (ώρες πληροφόρησης: 9.00-15.00 καθημερινά-εργάσιμες ημέρες)

    Συνημμένα

  • Δελτίο Τύπου (pdf, 324KB)
  • Βίντεο παρουσίασης Προγράμματος (mov, 25.54MB)
  • 17.07.2019 Εγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο 2019-20 στο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Μ.Α) Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας του Παν/μίου Λευκωσίας
  •  Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 στο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Μ.Α) Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας.
    Η διαδικασία των εγγραφών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξειδίκευση των φοιτητών σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα
    διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και η καλλιέργεια και ανάπτυξη των σχετικών επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.
    Ακολουθεί ο κατάλογος μαθημάτων του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών:
    1. Θεωρίες Κατάκτησης της Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας
    2. Σχεδιασμός Μαθήματος και Διαχείριση Τάξης
    3. Μεθοδολογία της Έρευνας
    4. Η Διδασκαλία της Γραμματικής
    5. Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης σε Παιδιά
    6. Η Αξιολόγηση στην Ελληνική ως Δεύτερη/Ξένη Γλώσσα
    7. Τεχνολογία και Εκπαίδευση
    8. Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
    9. Η Διδασκαλία του Λεξιλογίου και η Χρήση Λεξικών
    10. Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία
    Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.unic.ac.cy/el/teaching-greek-to-speakers-of-other-languages-ma-3-semesters-distance-learning/
    Αιτήσεις εγγραφής για το χειμερινό εξάμηνο 2019-2020 γίνονται δεκτές μέχρι 20/9/2019.
    Για πληροφορίες επικοινωνείτε με το:
    Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης:
    Τηλέφωνo Επικοινωνίας: +357 22842020/ 8011002345 /+30 210 6748293 ή μέσω του  Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: DL.admissions@unic.ac.cy
  • 27.06.2019 Ψήφισμα του Δ.Σ. του ΚΕΓ για τον θάνατο του ακαδημαϊκού Πάνου Λιγομενίδη
  •  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια για την εκδημία του αειμνήστου Ακαδημαϊκού Πάνου Λιγομενίδη.
    Εξέχων επιστήμονας με διεθνή ακαδημαϊκή και ερευνητική καριέρα σε έγκριτα πανεπιστημιακά
    ιδρύματα του εξωτερικού, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου
    Ελληνικής Γλώσσας κατά τα έτη 2006-2011. Η συμβολή του και η συνεισφορά του στα θέματα
    του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ήταν σημαντική και ουσιαστική.
    Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας
    εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΓ
    Καθηγητής Ι.Ν. Καζάζης
    Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΓ
    Καθηγητής Αντώνιος Ρεγκάκος, Ακαδημαϊκός
    Καθηγητής Γεώργιος Γιαννάκης
    Αικατερίνη Κόικα
    Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Κοτταρίδη

     INFO

    :BiblioNet : Λιγομενίδης, Πάνος Α

    Συνέντευξη του Πάνου Α. Λιγομενίδη, φυσικού, ακαδημαϊκού και συγγραφέα του πεντάτομου έργου "Το Γίγνεσθαι" των Εκδόσεων Δίαυλος, στον Γιάννη Ζήση, με θέμα Άνθρωπος & Σύμπαν.

     


  • 05.07.2019 Νέα έκδοση: Μ. Μικέ, Δοκιμασίες. Όψεις του οικογενειακού πλέγματος στο νεοελληνικό μυθιστόρημα. 1922-1974.
  •  Κυκλοφόρησε η νέα μελέτη της Μαίρης Μικέ Δοκιμασίες. Όψεις του οικογενειακού πλέγματος στο νεοελληνικό μυθιστόρημα. 1922-1974, Gutenberg 2019. ISBN: 978-960-01-2034-9, 1η έκδοση, Ιούλιος 2019, σελ. 488.
    Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να μελετήσει τρόπους με τους οποίους αναπαρίσταται σε νεοελληνικά μυθιστορήματα των χρόνων 1922-1974 μια διπλή δοκιμασία ανάμεσα στα μέλη ενός οικογενειακού πλέγματος: τόσο μια ενδογενή κι εσωτερική που μπορεί να προέρχεται από τους κόλπους της οικογένειας όσο, και πρωτίστως, μια εξωγενή δοκιμασία που ξεφεύγει από την επικράτεια του οίκου, αντιμετωπίζει γεγονότα κατά το μάλλον ή ήττον καθοριστικά που υπερβαίνουν τα όρια του ατομικού και του οικογενειακού βιώματος και ως προς τις αιτίες και ως προς τις επιπτώσεις τους.
    Μερικά ερωτήματα που αντιμετωπίζονται είναι: Πώς οργανώνονται οι τρόποι της οικογενειακής εξουσίας και πώς προβάλλονται οι έννοιες των απογόνων, της κληρονομικής μεταβίβασης και της διαδοχής; Πώς το καθένα από τα επιλεγμένα κείμενα καταστρώνει και προβάλλει οικογενειακές δομές σε συνδυασμό με κοινωνικές, ταξικές, ιστορικές, πολιτικές συνθήκες και πώς οι συγγραφείς αντιλαμβάνονται την επικοινωνία ανάμεσα στις ιδιωτικές ζώνες της οικογενειακής εστίας και τη δημόσια σφαίρα;
    Η εργασία παρακολουθώντας στο πεδίο της αφηγηματικής αναπαράστασης αισθητικούς και ιδεολογικούς μετασχηματισμούς δοκιμάζει απαντήσεις και αναδεικνύει τομές ειδικά ανάμεσα στα μεσοπολεμικά και τα μεταπολεμικά χρόνια.
    Η Μαίρη Μικέ είναι Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Συνημμένα

  • Δελτίο Τύπου Εκδότη (msword, 721KB)
  • Το εξώφυλλο του βιβλίου (pdf, 0)
  • 05.07.2019 Στον Αντόνιο Σκουράτι το λογοτεχνικό Βραβείο Στρέγκα
  •  
  • Αποτέλεσμα εικόνας για Αντόνιο ΣκουράτιΣτον Αντόνιο Σκουράτι απονεμήθηκε το Βραβείο Στρέγκα, η σημαντικότερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, για το βιβλίο του «Μ. Το παιδί του αιώνα» (M. Il figlio del secolo), ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την άνοδο του Μουσολίνι και τη βίαιη κατάκτηση της εξουσίας από τον φασισμό. Με τη βράβευση του Σκουράτι επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά και επικυρώθηκε η μεγάλη αγοραστική επιτυχία του βιβλίου, που έχει πωλήσει πάνω από 120.000 αντίτυπα, αλλά και ο έπαινος όλων των κριτικών.
    Το βιβλίο, που η διήγησή του καλύπτει πάνω από 800 σελίδες, καλύπτει χρονικά το διάστημα έως τη δολοφονία του Σοσιαλιστή βουλευτή Τζάκομο Ματεότι, επικράτησε με μεγάλη πλειοψηφία 228 ψήφων, από τις 556, στην κριτική επιτροπή του βραβείου.
    «Είμαι ευτυχής για τη νίκη μου, μα ακόμη πιο πολύ με χαροποιεί πως μετά το βραβείο θα διαβάσουν το βιβλίο ακόμη περισσότεροι Ιταλοί. Έτσι θα μπορέσουν να μάθουν καλύτερα την ιστορία μας, με την ελπίδα πως αυτή δεν θα επαναληφθεί, ακόμη κι υπό διαφορετική όψη», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του ο συγγραφέας.
    Η τελετή πραγματοποιήθηκε όπως πάντα στο Νυμφαίο της Βίλας Τζούλια στη Ρώμη. Το μυθιστόρημα του Σκουράτι αποτελεί το πρώτο τμήμα μίας τριλογίας και σηματοδοτούν την επιστροφή του ιστορικού μυθιστορήματος στην ιταλική λογοτεχνική σκηνή.
    Πηγή: in.gr (https://www.in.gr/2019/07/05/entertainment/book/ston-antonio-skourati-logotexniko-vraveio-stregka-gia-vivlio-tou-m-paidi-tou-aiona/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: