Τρίτη, Απριλίου 23, 2019

Αυτή η ταινία απαγορεύθηκε ως «πρόστυχη, σαδιστική παρουσίαση της βιαιότητας και ακραία παρουσίαση του εγκλήματος με συγκεκριμένα βήματα στη διάπραξή του »

Kiss Tomorrow Goodbye (1950) Ελληνικοί υπότιτλοι


Kiss Tomorrow Goodbye (film) - Wikipedia

Μια ταινία Noir του 1950 με πρωταγωνιστή τον James Cagney, σε σκηνοθεσία Γκόρντον Ντάγκλας, που  βασίστηκε  στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Horace McCoy.Αποτέλεσμα εικόνας για Horace McCoy

Ο Ραλφ Κότερ  (Τζέιμς Κάκνεϊ)  είναι ένας "επαγγελματίας" κακοποιός ,  που δραπετεύει από τη φυλακή και στη συνέχεια δολοφονεί τον   "συνεταίρο" του στο έγκλημα. Στη συνέχεια, επιχειρεί να κάνει ερωμένη του   την αδερφή του πρώην συνεργάτη του Χολιντέι ( Μπάρμπαρα Πέιτον),  απειλώντας  να την  εκθέσει αποκαλύπτοντας το ρόλο της στη δραπέτευσή  του.
 Ο Κότερ   ξαναρχίζει την εγκληματική δράση του έχοντας ως νομικό σύμβουλο   έναν αδίστακτο δικηγόρο και εξασφαλίζοντας την προστασία δύο διεφθαρμένων αστυνομικών.
Στην αρχή όλα βαίνουν καλώς για τον Ραλφ , αλλά  τα  προβλήματα αρχίζουν όταν...[ Η συνέχεια επί της οθόνης].
Καλογυρισμένη ταινία   νουάρ ,  που επέσυρε τη μήνη των συντηρητικών κύκλων , με αποτέλεσμα να απαγορευτεί στο Οχάιο ως «πρόστυχη, σαδιστική παρουσίαση της βιαιότητας και ακραία παρουσίαση του εγκλήματος με συγκεκριμένα βήματα στη διάπραξή  του ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...