Κυριακή, Απριλίου 21, 2019

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΟΧΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

"Οδηγός εξομολογήσεως" σε μαθητές: "Μήπως πηγαίνεις στους κινηματογράφους;"!


Αυτό είναι το απίστευτο φυλλάδιο- «παιδικός οδηγός εξομολογήσεως» που  μοιράστηκε σε μαθητές  και μαθήτριες σχολείων της Λέσβου, μετά από πρόσφατο εκκλησιασμό, και παραδόθηκε από τα παιδιά στους... εκπαιδευτικούς ...για να γίνει συζήτηση περί παιδικής αμαρτίας.

Το "αμαρτολόγιο" δεν είναι τίποτε άλλο παρά  ένας απλοϊκός τυποποιημένος κατάλογος  απαράδεκτων κατά την εκκλησία 
"κακών" σκέψεων ,  ατομικών συνηθειών , παραλήψεων και δημόσιων πράξεων  των παιδιών , που μπαίνουν στο στόχαστρο του εξομολόγου και  αποτελούν  για τα καλά χριστιανόπουλα το κριτήριο εάν θα μετάσχουν κεκαθαρμένα στο  μυστήριο της θείας μεταλήψεως.
Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες  σωματικών αμαρτιών  ( της γλώσσας, των ματιών, των αυτιών, των χεριών) και μίας γενικού περιεχομένου, ο δε συνολικός αριθμός τους  ανέρχεται στον αριθμό ...30.
Ο ασφυκτικός συνειδησιακός αυτοέλεγχος καλύπτει όλο το φάσμα της εσωτερικής και εξωτερικής ζωής του παιδιού και το μετατρέπει σε ένα πλάσμα γεμάτο ενοχές ακόμα , που απειλείται με την ποινή του αποσυνάγωγου  αν δεν ακολουθεί τις επιταγές  ενός αυστηρού και κομπλεξικού συστήματος αγωγής .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...