Τετάρτη, Ιουλίου 04, 2018

Σάλεψαν εντελώς τα εθνίκια . Πάνε να κάνουν τη χώρα γαλάζιο Ταλιμπανιστάν

http://nstatic.tanea.gr/31593925_kama.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTglMmYwNyUyZjA0JTJmMzE1OTM5MjVfa2FtYS5qcGcmdz02NjAmaD0zNzYmc3Q9dHJ1ZSZiZz0xNjc3NzIxNSZjcj10cnVlJmF0PTQ%3d

Στην εκδήλωση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων: Εφτυσε τον μαέστρο επειδή έπαιζε Μπαχ και όχι Ελληνες!

Εφτυσε τον μαέστρο και αποχώρησε από το θέατρο υπό τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων θεατών



Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων: Εφτυσε τον μαέστρο επειδή έπαιζε Μπαχ και όχι Ελληνες
Μάρτυρες πρωτόγνωρου και συνάμα ανησυχητικού περιστατικού έγιναν όσοι βρέθηκαν στη χορωδιακή συνάντηση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2018.
Ενώ στη σκηνή βρισκόταν η Φιλαρμονική των Κρηνίδων, στο κενό ανάμεσα στα κομμάτια, γυναίκα περίπου 70 ετών πλησίασε τον μαέστρο (σσ. Τάσο Σαββίδη) και τον ρώτησε, σε έντονο ύφος, γιατί παίζει γερμανούς συνθέτες (είχε μόλις ερμηνεύσει η ορχήστρα έργο του Μπαχ) και όχι κάποιον Ελληνα. Και δεν σταμάτησε εκεί. Εφτυσε τον μαέστρο και αποχώρησε από το θέατρο υπό τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων θεατών.
Τόσο ο μαέστρος όσο και η συντονίστρια της εκδήλωσης σημείωσαν ότι η μουσική είναι παγκόσμια και δεν ανήκει σε κανένα λαό. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε κανονικά.


Λίγο αργότερα, προστέθηκε ένα ακόμα περιστατικό όταν θεατής διαμαρτυρήθηκε για την αναφορά της παρουσιάστριας στην τοποθεσία των Κρηνίδων, Πλατανολεύκες, με το τουρκικό όνομά της, δηλαδή Καβάκια.
Πηγή: kokkinokavalas


______________________


Αυτός είναι ο "αντεθνικός" μαέστρος

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΜΠΑΡΟΚ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ!


Το νέο βίντεό τους από μια πρόβα που έγινε εχθές, Παρασκευή 04 Μαίου 2018, ανέβασε η Μπαρόκ Ορχήστρα Κρηνίδων. Με θέμα από τον Ερωτόκριτο, το παραμύθι του Ερωτόκριτου, η Μπαρόκ Ορχήστρα Κρηνίδων έρχεται ακόμα πιο κοντά στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση. Το Καλοκαίρι του 2017 ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής Κρηνίδων, Τάσος Σαββίδης, αποφάσισε να δημιουργήσει μια Μπαρόκ Ορχήστρα, την πρώτη και μοναδική Μπαρόκ Ορχήστρα στην Ελλάδα, με μόνιμη σύνθεση και λειτουργία, καθώς υπάρχουν συγκροτήματα που παίζουν μπαρόκ μουσική, αλλά δημιουργούνται για τις ανάγκες μιας εμφάνισης ή λίγο περισσοτέρων και μετά διαλύονται!  Η Μπαρόκ Ορχήστρα Κρηνίδων δεν είναι δημοτική και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κανέναν δήμο αλλά και με το ωδείο Καβάλας. Δημιουργήθηκε από τον Μαέστρο Τάσο Σαββίδη και από μέλη της Φιλαρμονικής Κρηνίδων. Το σύνολο των αρχικών οργάνων, αγορά οργάνων κλπ, κάλυψε αποκλειστικά ο Μαέστρος, ενώ τα λειτουργικά έξοδα επιβαρύνουν  τους μουσικούς και τον Μαέστρο χωρίς καμία επιβάρυνση του δήμου. Η Μπαρόκ Ορχήστρα Κρηνιδων σχεδιάζει να δώσει τους επόμενους μήνες την πρώτη της επίσημη συναυλία.
Στο συγκεκριμένο βίντεο που είναι από την πρόβα της Παρασκευής, 04 Μαίου 2018, ακούμε ένα απόσπασμα από τον Ερωτόκριτο, το παραμύθι του Ερωτόκριτου. Όταν ο βασιλιάς της Αθήνας μαθαίνει για τον έρωτα της κόρης του Αρετούσας με τον γίο του αυλικού του, Ερωτόκριτο, εξορίζει τον δεύτερο και φυλακίζει την κόρη του καθώς αυτή αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της προτείνει. Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Ερωτόκριτος έφυγε για την εξορία στην Έγριπο ( Εύβοια ). Η Αθήνα κινδυνεύει από εχθρικά βασίλεια και ο Ερωτόκριτος, μεταμορφομένος με τη βοήθεια μια μάγισσας, επιστρέφει στην Αθήνα και βοηθά τον Βασιλιά Ηρακλή, να διώξει τους εχθρούς. Για να τον ευχαριστήσει ο Βασιλιάς, χωρίς να έχει καταλάβει ποιος είναι, υπόσχεται στον <<ξένο>>  ιππότη να του πραγματοποιήσει όποια χάρη του ζητήσει. Ο Ερωτόκριτος ζητά το χέρι της κόρης του. Ο Βασιλιάς δέχεται και ο ιππότης, που δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την ταυτότητά του, κατεβαίνει στα υπόγεια του κάστρου που είναι φυλακισμένη η Αρετούσα για να τη δεί. Θέλοντας  να δοκιμάσει για μια τελευταία φορά την αγάπη της  λέει μια ψεύτικη ιστορία, πως συνάντησε τον Ερωτόκριτο χτυπημένο από δύο δράκους στα δάση της Έγριπος. Λίγο πριν πεθάνει του έδωσε το δακτυλίδι που του είχε χαρίσει η Αρετούσα. Ως απόδειξη των λεγομένων του της δείχνει το δακτυλίδι. Το κεφάλαιο αυτό είναι γνωστό ως <<Το παραμύθι του Ερωτόκριτου>>.
Μαντολίνο τραγούδι: Τάσος Σαββίδης
Μαντολίνο φωνητικά: Μάκης Χιδήρογλου
Φλογέρα μπαρόκ: Ραφαηλία Σαββοπούλου
Ταμπουρίνο: Δημήτρης Κιοσές.
Τάσος Σαββίδης
Κρηνίδες Φιλίππων, 05/05/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητά με τον Τάσο Αποστολίδη για το νέο του graphic novel «Αριστοτέλης» με εικονογράφηση Αλέκου Παπαδάτου

Tάσος Αποστολίδης:«Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη έχει να κάνει με την πραγματική ζωή, με το τώρα» Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Τάσο Απ...