Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2015

ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

OTAN O ΛΑΟΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ

Υπόθεση

Μια δαιμόνια δημοσιογράφος, η Ανν Μίτσελ (Μπάρμπαρα Στάνγουικ) επινοεί, προκειμένου να μη χάσει τη δουλειά της, την ιστορία ενός άνδρα που έχει μείνει χωρίς δουλειά και ως διαμαρτυρία ενάντια στην κοινωνική αδικία πρόκειται να αυτοκτονήσει πηδώντας από την οροφή του Δημαρχείου την ημέρα των Χριστουγέννων.
 Το άρθρο της Ανν προκαλεί σούσουρο στην πόλη κι όλοι αρχίζουν να κάνουν υποθέσεις για το κατά πόσο ο άνδρας του άρθρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται Τζον Ντόου (Χαρακτηρισμός που αποδίδεται στο μέσο ή ανώνυμο άνθρωπο), είναι πραγματικός ή πλαστός. Οι πωλήσεις της εφημερίδας αυξάνονται και η Ανν κατοχυρώνει τη δουλειά της πείθοντας τον εκδότη της εφημερίδας να βρουν κάποιον για να παραστήσει τον Τζον Ντόου. 
Το κυνήγι για τον εκπρόσωπο του λαού που πρόκειται να καταγγείλει την κοινωνική αδικία και θα ρίξει γροθιά στο σύστημα, λαμβάνει τέλος με την εμφάνιση του γοητευτικού πρώην παίχτη του μπέιζμπολ Τζον Γουίλοουμπι (Γκάρι Κούπερ). 
Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Ντι Μπι Νόρτον (Έντουαρντ Άρνολντ) έχει ως σκοπό να χρησιμοποιήσει τον Γουίλοουμπι ως υποκινητή των μαζών για προσωπικούς πολιτικούς σκοπούς. Ο Γουίλοουμπι που στο μεταξύ έχει ερωτευτεί την Ανν κι έχει δημιουργήσει κίνημα με την ιδεολογία του, μαθαίνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί τόσο από την Ανν, όσο και από τον Άρνολντ και σπεύδει να πει την αλήθεια. Φαίνεται όμως ότι είναι πλέον πολύ αργά...

Ο Λαός Προστάζει - ΒικιπαίδειαMeet John Doe (1941) 01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από την Κέρκυρα ξεκίνησε η προεκλογική καμπάνια της Νέας Αριστεράς

  Από την Κέρκυρα ξεκίνησε η προεκλογική καμπάνια της Νέας Αριστεράς efsyn.gr ~3 λεπτά ...