Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2015

Αλέξη, μην τυχόν και αντικαταστήσεις τον Νεφελούδη!

Ερευνα για υπερτιμολογήσεις στο Ολυμπιακό Χωριό

Oλυμπιακό χωριό Οπως αποκαλύπτει ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδης οι εργατικές κατοικίες τού πρώην ΟΕΚ είχαν κόστος 1.000 έως 1.100 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ θα έπρεπε να ήταν κατά πολύ λιγότερο | AP PHOTO/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
 
Σύννεφα σκανδάλου πάνω από το Ολυμπιακό Χωριό αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος έπειτα από ενδελεχή έρευνα κατέχει πλήθος στοιχείων που αναμένει να τεκμηριωθούν για να παρουσιαστούν.
«Η τιμή μονάδος που είχε προσδιοριστεί επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ήταν κατά 400€/τ.μ. πιο ακριβή από την αντικειμενική αξία της περιοχής» ανέφερε σχετικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, που όπως φαίνεται δέχεται πόλεμο γιατί ξέθαψε μια αμαρτωλή ιστορία που αφορά το Ολυμπιακό Χωριό.
Πράγματι, με απόφαση του τότε υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Π. Παναγιωτόπουλου, η χρεούμενη αξία των παραχωρημένων κατοικιών στο Ολυμπιακό Χωριό είχε καθοριστεί στα 850 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο όταν τελικά η χρεούμενη αξία δεν θα ξεπεράσει τα 500 ευρώ/τ.μ.
Μάλλον λοιπόν ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για πολιτικούς και εργολάβους και με την αίρεση ότι ισχύουν οι σχετικές καταγγελίες έχουμε μπροστά μας ανοικτό τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, η χρεούμενη αξία των εργατικών κατοικιών του τ. ΟΕΚ είχε καθοριστεί στο ύψος των 1.000 και 1.100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Ετσι, επανελέγχονται τα κοστολόγια των εργολαβιών από ειδική επιτροπή για την ορθότητά τους, καθόσον οι προκύπτουσες τιμές αυτού του ύψους για παροχή κοινωνικής κατοικίας δεν διαφέρουν από αυτές της ελεύθερης αγοράς, ενώ η ποιότητα κατασκευής τους υπολείπεται αυτών της ελεύθερης αγοράς.
Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, «η υπόθεση αποτέλεσε ένα καλό παιχνιδάκι (πολιτικό και οικονομικό) από το 2004 μέχρι σήμερα για τα κόμματα της διαπλοκής, στην πλάτη ανθρώπων που μένουν εκεί και δεν έχουν καμιά ιδιοκτησία και καμιά προστασία».

2.292 κατοικίες

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα του Ολυμπιακού Χωριού (αφορά 2.292 κατοικίες στις οποίες κατοικούν περίπου 10.000 άνθρωποι) ξεθάφτηκε έπειτα από 11 χρόνια και βαίνει προς επίλυση με τους εξής όρους:
■ Δεν δημιουργείται δημοσιονομικό κόστος από αυτήν την πρωτοβουλία, αντίθετα, έπειτα από τόσα χρόνια, εισφέρει πόρους στα ταμεία του κράτους, πόρους όμως σταθμισμένους με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.
■ Ο καθορισμός της τιμής προκύπτει από το πραγματικό κόστος του έργου με αφαίρεση της επιδότησης που είχε λάβει ο πρώην ΟΕΚ γι’ αυτό.
■ Σταματά η απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των λοιπών χώρων, ενώ τα σωματεία που βρίσκονται εκεί θα αρχίσουν να ασκούν το έργο τους και η περιοχή θα αναβαθμιστεί με πρωτοβουλίες αξιοποίησης από κοινωνικούς φορείς.
■ Οι κοινόχρηστοι χώροι (παιδική χαρά) θα μπορούν να προστατεύονται από τον δήμο στον οποίο θα παραχωρηθούν.
■ Τα μαγαζιά που σήμερα είναι κλειστά και δεν αποφέρουν τίποτα στην τοπική κοινωνία θα αποκτήσουν ζωή.
Τέλος, για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ λύνεται ένα πρόβλημα και διευκολύνονται οι δανειολήπτες, ενώ εισφέρονται πόροι προς το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Οι διαβολογυναίκες" (1955): ένα από τα καλύτερα αστυνομικά ψυχολογικά θρίλερ όλων των εποχών

ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΓΥΝΑΙΚΕΣ    Γαλλία, 1955, Ασπρόμαυρη Παραγωγή: Ανρί-Ζορζ Κλουζό, Λουί Ντε Μασίρ Σκηνοθεσία: Ανρί-Ζορζ Κλουζό Σενάριο: ...