Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2015

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ;

22.9.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB

Νεαρός χρηματιστής εκτοξεύει τη τιμή φαρμάκου για το AIDS κατά 5.000% και δείχνει «το μεσαίο δάχτυλο» σε όσους τον επικρίνουν


Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η απόφαση του νέου κατόχου του δικαιώματος παραγωγής φαρμάκου που χρησιμοποιούν οι πάσχοντες από AIDS, να αυξήσει τη τιμή του κατά 736,5 δολάρια(!), από 13,5 σε 750 δολάρια ανά χάπι.
Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος χρηματιστή Martin Shkreli, του οποίου η start up εταιρεία Turing Pharmaceuticals απέκτησε τα δικαιώματα του σκευάσματος Daraprim τον Αύγουστο και προχώρησε μέσα σε μια νύχτα στην εξωφρενική αύξηση που αγγίζει το 5.000%.
Το Daraprim παρήχθη τη δεκαετία του 1940 και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της τοξοπλάσμωσης, μιας λοίμωξης που δεν είναι συνηθισμένη αλλά μπορεί να αποβεί μοιραία όταν επηρεάζει βρέφη των οποίων οι μητέρες έχουν προσβληθεί από τον ιό, ή ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα όπως οι πάσχοντες από AIDS ή καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημιοθεραπείες.
Ο 32χρονος Martin Shkreli κατέβαλε τον Αύγουστο 55 εκατ. δολάρια προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα κατασκευής και διακίνησης του Daraprim, του οποίου το κόστος παραγωγής ανέρχεται σε μόλις ένα δολάριο.
Η απόφαση του νεαρού πρώην χρηματιστή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που κρατιούνται στη ζωή χάρη στο Daraprim, ακόμα και όσων τη θεραπεία καλύπτει η ασφάλισή τους, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ασύλληπτη ανατίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...